Információk, érdekességek

Pedikűr és gyógypedikűr - mi a különbség?

2011. december 11.

Sokan felteszik a kérdést, hogy mi a különbség a pedikűr, és a gyógyászati pedikűr között. A pedikűr elsősorban esztétikai, a gyógypedikűr egészségügyi célokat szolgál, de mit is jelent mindez a gyakorlatban?


Bárcsak lenne vitamin a csokiban...

2011. november 27.

Mert ha úgy volna, akkor alig lenne beteg gyerek! Néhány falat minden nap, és az immunrendszerük a legtöbb betegséget kivédené. Amíg azonban a tudósok nem állnak elő ezzel az újítással, a szülőknek tudatosabban kell figyelniük a gyerekek egészségére. Egy friss magyar kutatás szerint a kisiskolások a 3 C bűvöletében élnek: a Csoki, a Cukor és a Chips a kedvencük, és 82 %-uk minden nap eszik ezekből, ráadásul többször is.

A kutatást a Walmark készítette a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének segítségével, és a vizsgálatban megkérdezett közel ezer gyerek nyolcvankét százaléka mondta, hogy minden nap eszik ezekből, ráadásul többször is!


A 6 legfontosabb ásványi anyag

2011. november 25.

Sok szó esik manapság az ásványi anyagokról, amelyek a vitaminok mellett hasonlóan fontosak az egészségünk fenntartásához. Melyek a legfontosabb ásványok, mihez szükségesek és mely élelmiszerekben fordulnak elő?

Ásványok élettani szerepe, felszívódása
Bolygónkon ősidők óta jelen vannak az ásványok, mivel az élet az ásványok és egyéb szerves anyagok mezsgyéjén keletkezett. Bár szervezetünknek alapvető szüksége van ezekre a tápanyagként funkcionáló elemekre, mégsem tudja saját maga előállítani őket.


Mit (t)ehetünk az egészséges memóriáért?

2011. november 25.

zöldségAz Alzheimer-kór elkerülésére irányuló törekvések esetében nem sokban különbözik az egészséges táplálkozás közismert kritériumaitól. A legfontosabb a keringési rendszert kímélő – szívbarát – étkezés.

Magyarországon több mint kétszázezer ember él Alzheimer-kórral, a nyolcvan év feletti lakosság több mint 20%-át érinti, míg kilencven év felett minden második személyre jellemzőek a tünetek. A lassú szellemi hanyatlás hátterében legalább 70%-ban az Alzheimer-kór áll.


Maradjon karcsú télen is!

2011. november 23.

GyümölcsKapor, gomba, paraj, káposzta, avokádó, fehérrépa, sárgarépa, póréhagyma, zeller, cékla, alma, körte, ananász, kivi– vég nélkül fogyaszthatja télen is. A téli piacon is kapható zöldségek, gyümölcsök nem csak a szemnek és az ízlelőbimbóknak okoznak gyönyörűséget, hanem tele vannak vitaminokkal is.

Fogyasszon friss zöldséget és gyümölcsöt!

Minél több szempontot vesz figyelembe az egészséges táplálkozás jegyében, annál elégedettebben bújhat tavasszal ruháiba. A rostos gyümölcsök és zöldségek természetes módon csökkentik az étvágyat, kímélik a gyomrot és elősegítik az elfogyasztott élelmiszer "áthaladását" a szervezeten, így a lapos has megtartását. Főzés, sütés helyett gőzölje a zöldségeket: jó ízű és könnyű menüt állíthat össze belőlük.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...109110111...152