Információk, érdekességek

Anyagcsere-diéta: fogyás 7 lépésben

2009. március 20.

Természetes és biztonságos fogyókúra-módszer az endokrinológusok tudására alapozva.

 

 

A tavaszi idõszakban a közelgõ fürdõruha szezonra gondolva gyorsan szeretnénk megszabadulni a télen felszedett plusz kilóktól. Még épp idõben hozzákezdhetünk az anyagcsere-diétához, melynek segítségével fokozatosan és tartósan adhatjuk le a súlyfelesleget. A hírességek körében, különösen egy-egy fontosabb megjelenés elõtt a plusz kilók gyors leadására elterjedt módszer a hashajtók szedése. A sztárok ezen diétás trükkje nem csak nem hoz hosszútávú eredményt, de még veszélyes is. A hashajtó szerek csak azt mossák ki a szervezetbõl, amit elõzõleg elfogyasztottunk. A folyamatos éhségérzet mellett rendszeres szedésük székrekedéshez vezet.


Vattacukorral növesztenek szövetpótló anyagot

2009. február 14.

A ragacsos édesség segíthet kialakítani a véredények hálózatát.

 

 

Új szerepben bukkant fel a vattacukor: a ragacsos édesség segíthet kialakítani a véredények hálózatát laboratóriumban növesztett csontban, bõrben vagy izomban - közölték amerikai kutatók a Soft Matter címû szaklap online változatában.


Klinikai próba õssejtekkel az Egyesült Államokban

2009. január 24.

Engedélyezték az elsõ embrionális õssejtes klinikai próbát gerincsérülteknél az Egyesült Államokban.

 

 

A világ elsõ humán embrionális õssejtekkel végzett klinikai tanulmányát kezdi meg a nyáron gerincsérült embereken egy amerikai biotechnológiai cég. A cég a héten kapta meg a szövetségi engedélyt arra, hogy nyolc-tíz páciensbe injektálással bejuttassák az embrionális õssejtekbõl származó sejteket - jelentette be csütörtökön Thomas Okarma, a kaliforniai Geron biotechnológiai vállalat elnök-igazgatója.


Õssejtes klinikai próbák kezdõdnek Skóciában

2009. január 22.

Szélütésen átesett és vak embereken kívánnak segíteni az õssejtkutatás legújabb eredményeivel.

 

 

Szélütésen átesett és vak embereken kívánnak segíteni az õssejtkutatás legújabb eredményeivel két különbözõ, harmarosan induló nagy-britanniai klinikai próbán.


Az indulás

2009. január 18.

Mit jelent a gyógyszerészi gondozás?

 

 

Az élen járó nyugati országok gyógyszerészetének megfelelõen a magyar gyógyszerészek is igyekeznek felzárkózni, s így a követendõ példákat a napi rutingyakorlatba beépíteni a betegekkel való foglalkozásuk során.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...118119120...150