Információk, érdekességek
Vacsora sütés és főzés nélkül - kánikula idejére
2012. július 16.
Ne kapcsold be a sütőt és a tűzhelyet, elég egy kis meleg víz és máris kész a finom vacsora!
Jaj, anyu, olyan kövér vagyok!
2012. július 03.
Az ember életében kb. 12 éves kora körül eljön az az időszak, amikor tükörbe nézve elkezdi kritikus szemmel nézni saját testét. Eltűnődik azon, hogyan is élhetett eddig a zsírpárnácskákkal a hasán vagy más testtájékon. A bevásárlóközpontok próbafülkéiben megpróbálja magára erőszakolni a vele egyidős társak által hordott mini darabokat, de lassan feltűnik neki is, hogy itt tenni kell valamit, hiszen ráébred testére, miközben hasonlítani kíván társaihoz és persze tetszeni az ellenkező nemnek.
Aki már túl van a harmincon, az jól tudja, milyen kínkeservesen megy le az a néhány kiló, ami régebben pár nap alatt tovatűnt. Ilyenkor kezdjük értékelni, bárcsak régebben jobban odafigyeltem volna a sportra, vagy arra, hogy mit eszem.
Ötletes dzsemek - ahogy még nem próbáltad
2012. július 03.
Gyümölcshegyek állnak a piaci standokon, a szerencsésebbek állandó programként szedegetik a kertjükben a bokrokról, fákról a gyümölcsöket. Bármennyire is szeretjük a gyümölcsöt, nem biztos, hogy ilyen nagy mennyiségben vagyunk képesek nap, mint nap elfogyasztani. És persze az is jó lenne, ha nem csak most, de télen is élvezhetnénk a finom gyümölcsök aromáit. Mit tehetünk tehát? Vagy lefagyasztjuk, aszalhatjuk, vagy befőttet készítünk, vagy lekvárként, dzsemként elrakjuk.
Kiegyensúlyozott táplálkozás gyermekkorban - a zsírokra figyelj!
2012. június 19.
A nyári szünidővel kiváló alkalom nyílik arra, hogy a szülők megreformálják gyermekeik és a család táplálkozását, életmódját. Bár ekkor rengeteg zöldség, gyümölcs van a piacon és a szabad levegőn végzett sportnak sincs akadálya, mégis a tapasztalatok azt mutatják, hogy a szünidő alatt a gyerekek csak tovább híznak. Sokan nem megfelelő információk és tévhitek alapján alakítják gyermekeik étrendjét, ami helytelen zsírfogyasztás révén nem megfelelő minőségű táplálkozáshoz, esetleg hiányállapothoz vezet.
Miért teljesít jobban, aki tejet iszik?
2012. június 16.
Dietetikusok a tejet elsősorban kiemelt immun- és csonterősítő hatása miatt javasolják fogyasztani. Rippel fivérek, Lola és Dj Dominique nemcsak azért issza mert egészséges, hanem azért is, mert finom.
Az emberi szervezet legkönnyebben a tehéntejből jut a csontokat építő kalciumhoz, mert a fehérje, a kalcium, a D-vitamin, a foszfor, a tejzsír és a tejcukor csak a tejben található meg együtt, a megfelelő arányban.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...221222223...285