Információk, érdekességek
Etil-karbamát: pálinkában veszélyes!
2009. március 01.
Az etil-karbamát élelmiszerekkel való bevitele kevés aggodalomra ad okot.
Az etil-karbamát fermentált élelmiszerekben (pl. kenyér, joghurt, szója szósz) és alkoholos italokban (pl. bor, sör, tömény szeszesitalok) elõforduló vegyület. A fermentáció és a tárolás
során keletkezik, fõleg a csonthéjas gyümölcsök (pl. cseresznye, szilva, mirabellszilva, sárgabarack) párlatai tartalmazzák nagyobb mennyiségben.
Alkohol: a szívnek jót tesz, csak épp rákot okoz?
2009. február 27.
Minden egyes itallal, amit a nõk naponta elfogyasztanak, 6 százalékkal emelkedik a rákkockázat.
Akár napi egy pohár alkoholos ital is növelheti a nõk esetében többféle rosszindulatú daganat kockázatát - derült ki egy brit vizsgálat eredményeként.
A cigit elhagyják, de a többletkilókat nem
2009. február 17.
Hajlandók a dohányzást abbahagyni az idõs amerikaiak, ha kiderül, hogy szívbetegek vagy cukorbajuk van, de a fogyókúrázás azonban nem megy.
A túlsúly csökkentésének sovány eredményeit az Archives of Internal Medicine közölte. A dohányzás, a súlytöbblet: mindkettõ a koszorúér-betegség kockázati tényezõi közé tartozik. A megelõzés miatt a doktor igyekszik betegeit meggyõzni arról, hogy ne szokjanak rá a cigarettára és ne legyenek kövérek, de a helyzet nehezebb, ha a betegség fölfedezésekor ezzel a két rizikófaktorral is szembe kell nézni.
Nem ivósak a magyarok - szerintük
2009. január 19.
A magyarok csaknem fele, saját bevallása szerint sosem fogyaszt alkoholt.
Míg az európaiak egyharmada állítja, hogy sohasem iszik alkoholt, addig a magyarok 44 százaléka vallja ugyanezt - derül ki a GfK Csoport 2008 õszén végzett, alkoholfogyasztási szokásokat vizsgáló felmérésébõl.
Leszokás a dohányzásról: nem elég az elhatározás!
2009. január 09.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...363738...45