Szolgáltatások

Egészségkontroll készülék használata: Fontos figyelmeztetés! Amennyiben Ön gyermeket vár, vagy szívritmus szabályzója van, a testzsír mérést ne végezze el! (Ezt adott időben a mérlegről való lelépéssel teheti meg.)

 Készülék az alábbi paramétereket méri:
- Testsúly (kg)
- Test magasság (cm)
- Vérnyomás (Hgmm) / pulzus (/perc)
- Testzsír (kg)

Ezen adatokból meghatározható a B.M.I. azaz, a testtömeg index, ill. a test zsírtartalma is.
A mért, számított eredmények kinyomtatásra kerülnek. A WHO által nemzetközileg megállapított egészségügyi határértékek, ajánlások is megtalálhatók a papíron. Ezzel lehetőség nyílik az összehasonlításra, tájékozódásra.
A készülék által mért értékek tájékoztató jellegűek, tehát nem orvosi lelet!

A mérés menete, készülék használata:
Amennyiben Ön még nem ismeri az ilyen típusú készülékeket, figyelmesen olvassa végig ezt a részt. A gyógyszertárban is felvilágosítjuk a készülék használatáról.

Mérés előtt vegye le az óráját, vagy karkötőjét, amennyiben vérnyomásmérést is kér.

Álljon a mérlegre! Egy kedves női hang végigvezeti a méréseken, figyeljen jól! Először testsúly, majd a magasság mérése következik. Ezután (amennyiben úgy választott) következik a vérnyomásmérés, a madzsettába helyezze be kezét. Ha úgy érzi, túl erősen szorítja, nyomja meg a piros gombot és a készülék nyomás mentesíti a madzsettát. A testzsírtartalom mérés ezután következik. (Amennyiben ezt nem szeretné megmérni, ekkor lépjen le a mérlegről.) A testzsír mérés a készülék jobb és bal oldalán található fémérintkezőkkel történik. Ezeket kell megfogni, amikor a gép erre kéri.
A mérések után megadhatja nemét (ezzel a BMI érték pontosítható): piros = hölgy; zöld = férfi; Majd az életkorát adja meg a gépnek: 30év alatt a zöld gombot kell nyomogatni, amíg a kívánt értéket el nem éri, 30 év felett a piros gombot kell nyomkodni.
A készülék kinyomtatja az eredményt, amit alul elvehet.

Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal, az elsőre bonyolultnak tűnő papíron szépen minden végigolvasható.