Információk, érdekességek

E-vitamin

2006. július 03.

Az E-vitamin a zsírban oldódó vitaminok csoportjába tartozik, könnyen oxidálódik, tehát levegőn, napsugárra hamar elveszítheti hatását. Késlelteti a szervezetben az oxidáció miatt bekövetkező öregedést, erősíti az immunrendszert, javítja a sejtek regenerációját, kedvező hatást gyakorol az idegrendszerre.

 

Az étkezési zsírokhoz adva növeli azok eltarthatóságát.


A sokoldalú magnézium

2006. április 13.

A fényképezés őskorában elképzelhetetlen volt felvételek zárt térben való elkészítése a mesterségesen előállított villanófény nélkül, mely robbanásszerű felvillanása egy magnéziumvegyületnek volt köszönhető. Hasonlóan a fényképezéshez, a magnéziumnak életfontosságú szerepe van szervezetünk tökéletes működésében.

"C-vitamin tartalma tízszer nagyobb a citroménál"

2005. december 20.

Népies neve: csipkerózsa, gyepûrózsa, vadrózsa, bicskefa, ebrózsa termése: csipkebogyó, csipke, csitkenye, hecsedli

 

A növény leírása: A rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozik. Cserjés növény, mely megtalálható erdõszéleken, hegyvidékek lejtõin, domboldalakon, legelõkön.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...78...79