Információk, érdekességek

Sötét nappalok, fényes éjszakák

2006. május 31.

A bipoláris zavar, vagy más néven mániás depresszió az egyén hangulatára, viselkedésére és érzékelésére ható betegség, mely a magyar lakosság több mint 1 százalékát, százezer embert érint. 

A bipoláris zavar, mint a mentális megbetegedések általában, mind a mai napig tabutémának számít hazánkban. A pszichiátriai betegeknek nap mint nap szembesülniük kell a társadalom megbélyegzésével és kirekesztésével. Különösen igaz ez egy olyan betegségre, amelyben depressziós, valamint felfokozott érzelmi és fizikai állapottal járó, úgynevezett mániás fázisok váltják egymást, nagyon eltérő jellegű tünetekkel.


Az aranyérről őszintén

2006. május 30.

Ez a kórkép népbetegség, a lakosság 50%-át érinti. Kialakulásáért az ember felegyenesedése is felelős, de helyes életmóddal, korai kezeléssel enyhíthetjük a tüneteket, és megelőzhetjük a komolyabb problémákat!

Az impotencia

2006. május 25.

A potencia szó eredetileg hatalmat vagy valamire (ez esetben a megtermékenyítésre) való képességet jelent, az impotencia pedig ennek hiányát. 


Az impotencia betegség, ám az emberiség történetében gyökerező okok miatt különös jelentőségű a férfiak számára, szinte kivétel nélkül szégyen és a vele járó frusztráció forrása. Ezért az impotenciával küszködő férfiak gyakran csak évek múlva fordulnak orvoshoz, ha egyáltalán le tudják küzdeni a betegség okozta szégyenkezésüket, a megtanult társadalmi előítéleteket.


Mit kell tudnunk az újra meg újra kiújuló hólyaghurutról?

2006. május 19.

A húgyúti fertőzés gyakori kórkép, minden második nő találkozik vele. Sajnos a betegek jelentős részénél a fertőzés kiújul, a kellemetlen, sőt gyakran kínzó tünetek megnehezítik a mindennapokat. 

Nem szúrják el!

2006. május 16.

A cukorbetegségben szenvedők sokszor még akkor is vonakodnak az inzulinkezelés megkezdésétől, amikor állapotuk már régóta indokolttá tenné azt. Pedig ma már van megoldás arra is, hogy az inzulinadagolást a lehető legkevesebb szúrással oldják meg.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...239240241...246