Információk, érdekességek

Goa kincse (húsos egytálétel)

2020. április 06.

Kenyérrel (tökéletes esetben indiai naan kenyérrel) vagy kenyér nélkül is tálalhatjuk.  

Hozzávalók:
- 500 g sertéshús, 2 cm-es kockákra vágva
- 8 gerezd fokhagyma
- 3 teáskanál cayenne (chili) por
- 4 zöld chili
- 1 teáskanál fekete szemesbors
- 2 1/2 cm friss gyömbér, finomra vágva
- 1 teáskanál köménymag
- 250 ml kókusz ecet
- 2 hagyma, finomra vágva
- 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 2 evőkanál feni vagy brandy

Elkészítés:
Körülbelül 1 evőkanálnyi zsírt vágjunk le a húsról, és tegyük félre.

Keverjük, vagy daráljuk össze a fokhagymát, a cayenne port, a chilit, a borsot, a gyömbért és a köménymagot az ecettel. Így kapunk egy sűrű pasztát. Pácoljuk a húst ebben az ecetes, fűszeres keverékben kb. fél óráig.

A zsírt főzzük fel, és ebben süssük a hagymát aranybarnává. Adjuk hozzá a húst, a páclevet és a sót. Lassú tűzön főzzük a húst puhává. A páclé is besűrűsödik közben. A felesleges olajat csorgassuk le róla, ezután keverjük hozzá a cukrot és a fenit vagy a brandyt.

Friss chilikarikákkal díszíthetjük, naan kenyérrel tálalva isteni indiai fogás.

forrás: Harmonet.hu