Információk, érdekességek

2021 fürdőruha trendek

2021. július 25.

Végre itt a nyár és a strand szezon, azaz az év legjobb időszaka. Szerencsére 2021-ben is látványos fürdőruha trendek közül választhatod ki a neked legjobban tetsző fazont.  

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Tudjuk, hogy ez sok nőnek okoz problémát, hiszen többségünk túlzottan kritikus önmagával szemben. Jó hír azonban, hogy idén minden alakhoz passzoló, trendi fazonú fürdőruhák találhatók az üzletek polcain. Ebben a cikkben összegyűjtöttük neked a legmenőbb trendeket és tippeket, hogyan legyél igazán divatos még a strandon is. Élénk színek, extravagáns vagy éppen retró szabások következnek!

Félvállas / Asszimetrikus

Az asszimetrikus darabok egyedi kinézetet kölcsönöznek, ezáltal kifinomultabbá téve az összhatást. Az izgalmas kinézetnek köszönhetően az egyszínű, kevésbé élénk színekkel is kitűnsz majd a tömegből. Bohém megjelenésért azonban nyugodtan válassz akár neon színű opciót, az igazán elegáns megjelenéshez pedig egy hófehér félvállas fazon is remek lehetőség. A fazon népszerűségének köszönhetően, egyrészes változatban illetve bikinik között is renegeteg félvállas darabot találhatsz majd. Ne félj tehát elrugaszkodni a megszokottól, merj bátran kísérletezni!

Magasan ívelt combkivágás

Erről a fazonról nem véletlen, hogy mindenkinek a Baywatch ugrik be! És igen, ez az ikonikus stílus idén ismét hódít. Jó hír ez a merész, szexi darabok kedvelőinek, hiszen igazán látványos összhatást eredményez. Ráadásul, optikailag nyújtják a lábakat, amely még egy nagy pluszpontja ennek a fazonnak! Szerencsére bikinialsók és egyrészes fürdőruhák esetében is találkozhatsz magas combkivágással.

Extra pántos megoldások

Igazán egyedi megoldásokkal találkozhatunk idén az extra pántoknak és zsinóroknak köszönhetően. Ezek leggyakrabban a mell allatt indulva egészen az bikini alsóig leérő kötözések. Ezek, bár napozáshoz nem túl praktikusak, extravagáns kinézetet kölcsönöznek egy egyszerűbb fazon esetében is.

Cutout

Cutout, azaz az itt-ott kivágásokkal ellátott fazon meghódtotta az idei fürdőruha szezont. Legjellemzőbb a kétoldalt vagy a mell alatt középen kivágott megjelenés. Ezzel a különleges stílussal biztosan nem lőhetsz mellé, bármilyen is az alakod. Szerencsére az egyrészes fürdőruhák és a bikinik között is találsz különféle cutout darabokat, amelyek igazán szexivé tesznek a nyaralás alatt is. Az extra zsinórokhoz hasonlóan sajnos napozáshoz ez sem a legjobb válsztás – de nem szükséges mindig a praktikusság jegyében vásárolni. Ha beleszeretsz egy cutout darabba az üzletben, mindenképp mondj rá igent!

Retro fürdőruhák

A retro stílus évek óta hódít a divat világában, és ez idén már a fürdőruha kínálatban is nagyon jól látszik. És valóban, a gyermekkorunk nyaralását idéző megjelenéssel idén sem lőhetünk mellé. Tökéletes retró választás lehet például egy fodros, pöttyös bikini magasderekú alsóval. Már csak egy szalmakalapra lesz szükséged a szetthez!

5 ezós pasi típus, akit szeretünk és akiken nevetünk

2021. július 16.

Kép: pexels.comImádjuk az ezoterikus pasikat, a maguk bogaraival együtt. Most görbe tükröt tartunk szerető kezünkben és nem rajtuk, velük nevetünk.  

Ezek a pasi típusok összességében véve nagyon helyesek, szeretnivalók és dicséretes, hogy felvállalják a spirituális ösvényt. Karikatúrájuk szeretetből fakadó. Persze mindig akad, aki - még az elején - túltolja egy kicsit az ezotéria egó-bringáját.

Az is roppant jellemző, hogy hogyan, és mely életterületen. Fiúk - szeretünk titeket és veletek nevetünk! Íme az ezóvilág férfinépének karikatúrája. (Hölgyek, a cikk végén lehet folytatni.)

Jógamániás 

Hajnalban kell, aszkétikus jellem. Ezt elvárja tőled is, még akkor is, ha végre egyszer kialudnád magad. Napüdvözlet, néhány tökéletesen kitartott ászana, majd gyakran lemegy futkos egy keveset. Ilyenkor szüksége van a belső magányra, tehát már nem kell vele tartanod, elég, ha előállítod a magvakból és egyéb madéreledelekből álló reggelijét. A kávét felejtsd el. Most. A tea az jöhet. A kajálást se vicceli el, böjtöket tart, döntően vega (Néha keveredik a jógabuzi a vérvegával) A gyerekvállalásról sokszor aszkétikusan gondonkodik, nem akar gyereket. Az is jellemző lehet, hogy bár testileg elvben bírná, de a fura kajálástól valójában nem lesz egy szexbajnok. Lehet, hogy olyan irányzatot követ, ahol a szex eleve nem ajánlott, csak gyereknemzés céljából. Ha te magad nem vagy ilyen bigott valláskövető, akkor futás ezerrel! Szerencse, hogy a jógás pasik a jógás csajok körében ismerkednek. Meglepően nagy az ázsiójuk itt és pillanatok alatt válik belőlük a nagy női figyelem hatására mestertudatos is. Gyakran elfojtások, szeretethiány van a háttérben. (A prototípus harcművész körökben is előfordul, ugyanezzel a szellemiséggel átitatva.)

Mélymagyar

Ahogy ő tekint, nem tekint úgy senki! Szúrós szeme a pusztát szántja, tarsolylemezét magyar kéz verte turul-domborművesre, gatyáját Székelyföldön szövette valami élelmes válalkozó valami nagyon távoli, keleti országban. Persze ez rendben van, mert ő vallja: "mindenki a rokonom" és aki elég messze van és eléggé lovas nemzetnek néz ki, az rokon. Aki nem rokon, ellenség. Kell olyan is, különben kivel mérkőzzék meg az igazi férfiember? Mert hát aki magyar, az mi lenne más? Princípiuma Nap minőségű, szárnyal, mint a gondolat, na meg a dobja szava. Neki asszonya van, nem csaja, nője, barátnője! Ez mindenképp több, hiszen ő szent magját a mag népének méhébe akarja hinteni. Legalább távolról, képen, de szereti a lovakat, még akkor is, ha fél tőlük. Hagyományt őriz, nyilaz, kenyeret süt és jurtalakásról álmodik a tizediken a panelban is. Általában kedves, hazaszerető fajta, kiáll magáért és gyakorta jó a kézügyessége. Ha hasonló a világképed, akkor ideális társ. Azonban vedd észre, ha kizsákmányoló, gyűlölködő, kireksztő, fennsőbbségtudatos személyiség. Akkor menekülj! 


Anyánk, a stresszreaktor

2021. július 16.

Belegondoltál már, hogy miért van az, hogy Anyu közelében görcsbe rándul a gyomrod, azonnal beindul a jókislány/jókisfiú-projekt, és azon kezdesz aggódni, hogy ugye minden rendben van a ruházatoddal, a lakásoddal, a gyermekeddel, és egyáltalában, veled? 

Képforrás: Canva Pro adatbázis.A jógyerek projekt

Belegondoltál már, hogy miért van az, hogy Anyu közelében görcsbe rándul a gyomrod, azonnal beindul a jókislány/jókisfiú-projekt, és azon kezdesz aggódni, hogy ugye minden rendben van a ruházatoddal, a lakásoddal, a gyermekeddel, és egyáltalában :veled? Vagy éppen ezt átugorva juszt is lázadsz, még harminc felett is? Vagy még inkább ezt kerülendő: te kerülöd őt, halogatod, hogy felhívd, hogy meglátogasd? Ráadásul mindezt úgy, hogy mardos közben a lelkiismeret-furdalás és a bűntudat, hiszen különben nagyon is szeretitek egymást? Őrjítő!

„na de anyaaaa…”

Ki ne emlékezne kamasz korának „na de anyaaaa…” reakcióira, amiben benne van a tiltakozás, és egyben a letűnt korok iránti megvetés – mintha a szülők egyidősek lennének a tölcséres gramofonnal és a konflissal… Ki ne hallana a buszon gyerekes civódást hatvanéves „gyerek” és nyolcvanas szülője között?

Visszaesünk a bilibe!

Mi ennek az oka? A pszichológusok regressziónak nevezik. Ez azt jelenti, hogy naponta akár húsz esetben is visszaeshetünk egy korábbi életkor viselkedésformájába, ha valamilyen jel ezt kiváltja belőlünk. Legtöbbször észre sem vesszük ezt, és nincs is ezzel semmi baj. Kisgyerekként nyaljuk meg a szánk szélét a fagyi láttán, toporzékolunk, ha elmegy a busz, mint a háromévesek, függetlenül attól, hogy mi is a tényleges életkorunk. A szerelem eleve olyan állapot, ahol a regresszió virágzik: ugye, Nyuszómuszó?

Szimbiózis élethosszig

A kisgyerek és az anya szoros kapcsolatban él. A kicsi ki van szolgáltatva a felnőtteknek, elsősorban az anyjának, ezért éberen figyeli, vajon megfelelő-e a viselkedése, szeretik-e őt éppen vagy büntetés következik? A gyerek számára a világ érthetetlen, és az anya személye jelenti benne a biztos kapaszkodót. Ahogy az anya viselkedik, azt tekinti mércének a kicsi, mondhatnánk: összehangolódnak. Mivel a gyerek kimondatlanul is érzi az anya lelkiállapotát, arra is ráhangolódik – megromlott párkapcsolatnál hányszor bele is betegedik, aztán őt – a leggyengébb láncszemet - hurcolják orvoshoz, pszichológushoz, kuruzslóhoz-varázslóhoz…


Szerelem: kockázatok és mellékhatások miatt kérjük olvassa el a tájékoztatót!

2021. július 15.

Konkrétumot! Dekrétumot! Részleteket ide! - így kiált az olvasó, hogy belenézzen, mi is történik valójában egy másik ember életében. Amolyan intellektuális kukkolás ez. Mikor transzformálódik a szerelem egy érettebb érzéssé?  

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Kukkolás

Bekukkantok a te életedbe, hogy lássam, nálatok se jobb, csak mutatjátok vagy matatjátok. Vagy ha mégis jobb, hát elfog a sárga irigység. Persze ha már valóban egy magasabb tudatállapotban és kiegyensúlyozott érzelmi szinten vagyok, akkor akár örülhetek is neki.
Hogy miből lehet tudni, ha valóban létrejött az a bizonyos belső átalakulás, amiről oly igen sokat regélek itt a kedves olvasónak, arra mindjárt mondok egy példát vagy akár kettőt is.

A változás

Igaz, naponta érzem, ha valami minőségi változás már létrejött bennem, és ez akkor aranyat ér; többet, mint a vágyott állapot, amit nem kaptam meg. Na, hogy érthető legyek. Mondjuk, hogy féltékeny vagyok a páromra, vagy az én esetemben az elvált élettársamra, még akkor is, ha nem vagyunk már együtt, annak előtte meg még inkább. És akkor úgy megyek az utcán, hogy Istenem csak attól óvj meg engem, hogy lássam egy másik nővel szembejönni, mert én abba azonnal belehalnék. És akkor telik-nyúlik az idő, és a Jóisten megóv engem ettől a szörnyű élménytől mindaddig, amíg egyszer csak egy rokoni találkozón belibben ő és karján a nő, aki nem én vagyok. És nekem bennem azt mondja egy hang: „De szép pár!” - na, hogy aztán ezen magam is megdöbbenek, az kiül az arcomra, mert mosolygok, mint egy vadgalamb.

Látom, hogy ő küzd a büszkeség és a bűntudat érzéseivel önmagában, de feloldozom, és feloldom, amikor mosolygok rájuk, és olyan nyugodt vagyok, mint egy tó a lemenő nap fényében. Most van a nap lemenőben, én pedig elmenőben. Köszönöm, hogy láthattam, és hogy átélhettem ezt az élményt. Most már mehetek utamra.  Na, ez például egy példa. Elégedettebb vagy már ezzel, vagy mondjak mondjuk még százat ahhoz, hogy el is hidd, a belső átalakulás még ebben az életünkben megtörténhet, és ennél felemelőbb érzés nincs is talán. Megszabadulunk a személyes elvárásainktól, minden önzőségünktől, és ki tudjuk mondani, hogy a legnagyobb öröm és boldogság a számunkra az isteni akarat. Na, ehhez kell ám kurázsi, mama!

Egyensúly, bennünk

A mérleg elv, a kiegyenlítődés persze mindig dolgozik, már attól kezdve is, hogy megszülettünk, az anyag visszavágyik a földbe, a szellem meg az égbe. De túl ezen, ha valamit mi adunk valakinek, legyen az úgymond jó vagy rossz, valamikor szépen sorban visszakapjuk mindet.
Az emlékezet rostáján sok minden kihullik az idő múlásával, az apró részletek már nem látszanak olyan világosan, mint akkor, amikor történtek, de ha belehelyezkedünk újra a régmúlt történésekbe, előkúsznak, és felvetítik magukat tudatunk falára. Na, nézze meg az ember!


Edzőtermi humán körkép - te melyik típusba tartozol?

2021. július 13.

Nyakunkon a nyár, és egyre többen szánják rá magukat, hogy felkeressék a legközelebbi edzőtermet. Nos, nem elég, ha végigolvasod a középkori kínzóeszközök kézikönyvét, hogy melyik gépen hova kell dugni a kezed, lábad és felszerelkezel a legszebb és legdivatosabb tornacuccoddal.  

Készülj fel az új társaidra is, akikkel hétről-hétre, napról-napra hosszú és kemény órákat töltesz együtt.
Mesebeli lények ők, utcán, üzletben nem találkozol velük, így lehet, hogy először meglepődsz majd. Légy nyugodt, kedves emberek, csak meg kell találni a hozzájuk vezető utat. Na de ebben, nem lehet gyakorlatod, hisz te eddig nem jártál edzőterembe, ők pedig mint mondtuk, nem járnak az utcán, üzletben…

Összegyűjtöttük, tehát az edzőtermek kötelező alakjait! Bármiféle hasonlóság kizárólag a véletlen műve!

  • A 165 centi magas, combkarú srác, aki egy komplett Kamaz hátsó tengelyt pakol fel magának a fekpadra és a 100. kinyomást már állatias hörgés kíséri. Ha padon ülve, felbámulva, szempillát rebegtetve megkéred, hogy segítsen neked, hogyan is kell ezt vagy azt, örök és megbízható szakmai támogatót tudhatsz magad mellett a jövőben.

  • A fukszos betonalkatú fickó, aki félórát beszélget a teremben a haverokkal, közben megiszik három tutti-frutti ízű energiaitalt. Vele nehéz bármilyen kapcsolatot kialakítani, hisz folyamatosan lekötik a figyelmét, hol a haverok, hol a nézelődés. Ha kinyitod neki az ajtót és előre engeded, akkor magadénak tudhatsz egy hálás pillantást. Neki nem kell edzeni - alkatilag edzett. Úgy született. 
     
  • A fickó, aki fejcsóválva programozza a szobakerékpárt órákig. Ha mellette állva hangosan sóhajtozol, hogy milyen bonyolult még ennek az egyszerű kis futópadnak a bekapcsolása is, esetleg megkéred, hogy segítsen, majd te is próbálsz neki segíteni, akkor számíthatsz rá, hogy a szívébe zár.

További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...2...395