Információk, érdekességek

Tényleg ennyire fontos a szőnyeg? A gyerekszoba néhány elengedhetetlen kelléke

2023. október 03.

Egy babaszoba vagy gyerekszoba megtervezése mindig nagyon izgalmas feladat, hiszen egyszerre kell praktikusan gondolkodni, miközben fontos szempont a személyesség, az otthonosság megteremtése is. A terhesség alatt megálmodni a babaszobát a várakozás örömének megtestesülése. Ezzel a kismama igazán kibontakoztathatja a benne dolgozó fészekrakó ösztönt - míg egy nagyobb gyermekkel saját szobát tervezni már valódi együttműködést kíván. Nézzük, melyek azok a dolgok, amelyek nem hiányozhatnak a gyerekszobából!  

Manapság a gyerekszoba berendezése és dekorációja terén olyan széles a kínálat, illetve annyiféle inspirációt találhatunk, hogy a sok alternatíva között akár el is tévedhetünk. Éppen ezért fontos a tudatosság, hiszen az impulzusvásárlás könnyen vezet diszharmóniához mind a színek, mind az anyagok, mind a stílus tekintetében. A gyerekszobában természetesen a legfőbb szempont a biztonság, csak ezt követi az esztétikum. Vajon melyek azok a bútorok, kiegészítők, amelyeket mindenképp érdemes beszerezni?

A megfelelő ágy és matrac

Semmi nem fontosabb, mint hogy a baba és aztán a gyermek kényelmesen és egészséges környezetben aludjon. Egy stabil, jó minőségű ágy ezért elengedhetetlen, csakúgy, mint egy hasonló matrac. Érdemes alaposan utánaolvasni vagy érdeklődni a gyermekorvostól, gyógytornásztól, hogy mi a legmegfelelőbb kialakítás kisbabánk, gyermekünk számára. A megfelelő minőségű matrac mindenképp jó befektetés, hiszen a kiságy mérete az első három évben biztosan elegendő lesz, utána pedig egy óvodásnak már nyugodtan beszerezhetünk akár kamaszkoráig alkalmas méretű ágyat is.

Tanácsos letisztult, időtálló anyagokban gondolkodni, amelyek később is jól kombinálhatóak, ha a gyerek ízlésének megfelelően változna a környezet. Emellett számos praktikus kiságy kapható, amely a csecsemőkort követően kisebb méretű ággyá alakítható, így a totyogónak is megfelel.


Mennyire fontos a hűség?

2023. október 02.

A szerelem olyan erős érzelmi kötődés két ember között, melyben a kizárólagosságra való törekvés magától értetődő. Az emberek a szerelmüket maguk mellett akarják tudni mind fizikális, mind érzelmi síkon, és nehezen viselik, ha akárcsak gondolat formájában is felmerül a megcsalás lehetősége. De vajon hűtlenek csak szexuális értelemben lehetünk?  

A SZERELMI RÖGESZME

A szerelem olyasfajta beszűkült tudatállapotot idéz elő, melyben jellemzően a partnerünk személye és tettei uralják a gondolatainkat, érzéseinket, ill. irányítják a viselkedésünket. A vonzódásnak, az érdeklődésnek és fokozott fiziológiai izgalmi állapotnak ez az együttese egyszerre örömforrás, ill. melegágya számos negatív érzésnek.

A szerelem bár képes gazdagítani és fejleszteni a személyiséget, magában rejthet bizonyos veszélyforrásokat. Ha ugyanis a szerelmespár eltérő nézetet vall bizonyos kérdésekről, az megfelelő kommunikáció hiányában bizony komoly konfliktusforrássá válhat.
Ilyen sarkalatos pont lehet a hűség kérdése.

A TEST ÉS LÉLEK HŰSÉGE

Sokan a hűséget a szexuális kizárólagossággal azonosítják, pedig az a fajta elköteleződés és ragaszkodás, ami két ember egymáshoz való viszonyát jellemzi, nem csupán a párkapcsolatok jellemzője. A hűség nem más, mint a szolidaritás egy formája. Egy szerelmi viszonyban, egy olyan módosult tudatállapotban, mely ilyenkor jellemez bennünket, persze óhatatlanul a szexuális hűség is részét képezi ennek a fajta szolidaritásnak. Kezdetben legalábbis. Később azonban, ahogyan a szerelem lángja alábbhuny - s a felek szemében újra megnő a külső kapcsolatok iránti érdeklődés - konfliktushoz vezethet, ha a pár a hűség kérdését eltérően értelmezi.

Létezhet olyan párkapcsolat - akár házasság is - melyben a szexuális hűtlenség nem jár feltétlen együtt a kapcsolattal szemben mutatott hűtlenséggel. Épp ahogyan a puszta szexuális hűség sem elégséges, ha az egyik fél emberi értelemben hűtlen a partneréhez, és elhanyagolja, kihasználja, lebecsüli őt, vagy alárendeli vágyait a sajátjának.


Honnan tudom, hogy flörtöl velem? Jelek, amikből észreveheted

2023. október 01.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.A testbeszéd sokkal többet elárul rólunk, mint gondolnánk. De vajon megértjük, amit a másik a testével, gesztusaival kommunikál felénk? Hogyan dekódoljuk a jeleket? Melyik rezdülés mit jelent? Mitől lehetünk biztosak abban, hogy flörtölnek velünk?  

Kutatók megállapították, az embernek min. 90 másodpercre, max. 4 percre van szüksége ahhoz, hogy eldöntse, valaki tetszik-e neki vagy sem. Minden egyéb, ami ezen az időkereten túl történik, már csak ábrándozás, magyarázat, öncsalás. Ebből a tényből viszont az következik, hogy a másik emberről alkotott képet sokkal kisebb mértékben befolyásolja az, hogy az illető mit is mondott. A döntő benyomást a testbeszéd adja (55%), míg az első beszélgetésig szerzett ismereteink csak további 38%-ban befolyásolják véleményünket. Az, hogy valójában mit is mondott, csak további 7%-ban módosítja a már kialakult képet.

Az első benyomás

Fontos tudni azt a sokkoló tényt, hogy mielőtt bárkivel is szóba elegyednénk, vagy akár kiejtene egyetlen szót is, már 80%-ban kialakul bennünk róla az első benyomás. Nézzünk most néhány konkrétumot, amelyek azt bizonyítják, hogy a szimpátia kölcsönös. Honnan tudhatjuk, hogy flörtölnek velünk?


Szakíts időt közös programokra, hogy aztán ne kelljen szakítani!

2023. szeptember 29.

Éva és ÁkosA hosszú, kipróbált házasságban élők egyik legtöbbször hangoztatott tanácsa az, hogy a házaspárok akkor is szervezzenek közös programokat maguknak, ha már gyermekeik vannak. Adunk néhány tippet, hogy hova menjetek, ha a nagyszülők vagy éppen egy bébicsősz vigyáz a gyerekekre.  

Ha van egy szabad estétek: új étterem nyílt a városban? Irány tesztelni!

Egy közös vacsora mindig jó ötlet! És itt nem feltétlenül kell elegáns, gyertyafényes, romantikus hangulatú étteremlátogatásra gondolni! Mediterrán finomságokat kínáló török büfé? Egzotikus ázsiai „hot pot” étterem? Netán egy hangulatos spanyol tapas-bár? Az ilyen különleges gasztro-kalandok remek kikapcsolódást nyújtanak, és egy pohár bor - vagy éppen sangria - mellett jókat tudtok beszélgetni is majd!

Ha van egy teljes napotok: túracipőt fel! Irány a természet!

Vegyetek egy nagy erdőfürdőt, napozzatok egy tisztáson, vagy egyszerűen csak gyalogtúrázzatok egy jó nagyot! Készüljetek rá úgy, mint gyerekkorotokban! Készítsetek néhány szendvicset, töltsétek fel a kulacsokat, majd tegyetek egy pikniktakarót is a hátizsákba és keressetek egy jó túraútvonalat! Ha lehet olyat, ahol tényleg kettesben lehettek, a természet lágy ölén…

Ha több napotok is lenne: utazzatok az ország ismeretlen sarkába!

Ha a nagyik több napra is vigyáznak a gyerekekre, akkor bökjetek a térkép egy olyan szegletére, ahol még nem jártatok együtt! Biztosan van Magyarországnak még jónéhány olyan sarka, ami csak arra vár, hogy felfedezzétek! Keressetek egy kis vendégházat az Őrségben, vagy egy kis panziót a Viharsarokban, vagy egy luxuskempinget a Dunakanyarban! Az új helyszínek mindig segítenek felpezsdíteni az érzéseket!


Nem is gondolnád! Ezt kérdezik legtöbben a feng shui tanácsadótól

2023. szeptember 28.

Mit kérdeznek a legtöbben a feng shui tanácsadótól? Erre talán van tipped! De azt, hogy mi az, amit sosem kérdeznek, azt lehet, hogy sokkal nehezebb kitalálni. Halász Alexandra, a Youtube videói kapcsán közismert feng shui szakértő elárulja a választ mindkét kérdésre!  

A feng shui szerintem nem lakberendezés, hanem egy módszer arra, hogy az élő térben az élő ember – és persze a többi élőlény – élő rendszert hozzon létre, ami úgy működik, hogy rend lesz kívül és belül.

Mit kérdeznek a legtöbben? Na jó, igazából ki lehet találni…

Két téma kerül elő a legtöbbször: mit tegyek, hogy több pénzem legyen (Gazdagság-sarok), vagy mit tegyek, hogy boldog szerelmi életem legyen (Szerelem-sarok)? Ebből a kettőből is főleg a szerelem, az emberi kapcsolatokban való boldogság és boldogulás témája foglalkoztatja a legtöbb embert.

A kilenc lépés a kilenc titokhoz

A feng shui kilenc életterülettel foglalkozik, vagyis az életben minden törekvésünk besorolható valamelyik életterületre.

 • A gazdagság
 • a szerelem,
 • a párkapcsolat mellett itt
 • a kreativitás,
 • a testi-lelki egészség,
 • a karrier,
 • a baráti kör,
 • a kommunikáció,
 • a család,
 • a szerencse,
 • az utazás,
 • a költözés,
 • a gyerekekkel való kapcsolat,
 • a kollégák köre,
 • a tanulmányok…

További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...2...441