Információk, érdekességek

Mi a kedvenc szined? - Nézd meg itt, mit jelent!

2022. június 28.

Mit jelent a kedvenc színed? A színeknek ugyanis fontos szimbolikájuk van, s ha a megfelelő színt a megfelelő kristályoddal párosítod, akkor pozitív hatása erősödik!  

Írásunk a színek értelmezéséhez ad kulcsot. Nem a teljességre törekszik, inkább átfogó képet ad azokról az analógiákról, érzésekről, amit egyes színek jelentenek. A jelek többségéhez kristályt is rendeltünk.

Fehér:
Az ártatlanság, a tisztaság, a megvilágosodottság, az újrakezdés, a születés, a béke és a fémes jelleg színe. A korona csakra színe is sok ábrázoláson fehér, másokon lila színű. A gyémánt keménységével és erejével is analóg, ez a kristálya is.

Sárga:
Halhatatlanság, a Nap, a ragyogás színe. A napsárga a napfonati csakra színe is. A kínai tradíció szerint itt lakik az „erő”. A királyi korona, az arany színe. A föld elemmel analóg. Ez a tanulás színe is. A zöldessárga az irigység színe. (epés megjegyzések) Kristálya a citrin.

Zöld:
A szívcsakra színe. A harmónia maga. A gyógyulás (gondoljunk a kórházi műtők színvilágára!) újjászületés, egészség, termékenység színe. Zöld a reménység, a szabadság és a szelídség színe is. Nyugodt szín, pénzt, bőséget, fa elemet is szimbolizálja. Kristálya a smaragd. (Az Óz a csodák csodája című mesében Dorka a Smaragd városba látogat el, ez a varázslat földje) Erősíti még a Malachit. 

Kék:
A kék ég, a levegő színe. A torok csakra színe. Jellemzője az előzékenység, kiegyensúlyozottság, végtelenség. A kék a tudás, a megbocsátás, a tapintat színe. A fa és a víz elemmel ugyanúgy rokon, mint a levegővel. Kristálya a zafír. 

Vörös:
Az uralkodás, az erő, a bőség és a jólét színe. A szerelemhez legszorosabban kapcsolódó szín. Melegséget, érzékiséget, szeretetet sugall. A vér, az élet színe, csupa szenvedély, izgalom, boldogság, rejtély. A szerencse színe is lehet. A tűz elem maga. Kristálya a rubin.


Milyen a tökéletes férfi?

2022. június 27.

Minden nő keresi a tökéletes pasit. Néha, egy időre úgy tűnik, hogy meg is találja. Aztán kiderül, hogy nem tud narancsos kacsasültet főzni, nem emlékszik kívűlről minden elhangzott mondatodra, és elfelejti(!), hogy milyen ruha volt rajtad az első randin. Szegény, ilyenkor még nem is sejti, hogy ezzel befuccsolt a kapcsolatnak.  

Képforrás: Canva Pro adatbázis.A tökéletes férfi, minden nő álma. Elképzelik, megrajzolják a jellemét, eldöntik, hogy hogy nézzen ki, mikor mit mondjon, és mindeközben elsétál mellettük az élet, meg ki tudja, hány potenciális nagy Ő.

Milyen a nők szemében a Tökéletes Férfi?

 • jóképű (ez csak természetes)
 • kezdeményez
 • úriemberként udvarol (ez ugye mindenkinek mást jelent)
 • virágot hoz, csak úgy
 • mindig figyel, ha párja beszél hozzá
 • mindig hazakíséri párját a randiról
 • hamar leszokik a nőt zavaró szokásairól
 • férfias
 • romantikus
 • határozott
 • barátságos
 • hűséges
 • megbízható
 • nem veszekszik, meg mérgelődik, nem hibáztat
 • anyagi biztonságot nyújt
 • tud főzni, segít takarítani, bevásárolni stb.
 • érzelmi biztonságot nyújt
 • van haveri köre, de nem jár el velük a párja nélkül
 • mindig beszámol arról, hogy mikor, kivel és hol van
 • jó szerető
 • jó férj
 • jó apa
 • a legjobb barát a nő számára
 • kitalálja a párja gondolatait és azt nyújtja, amire a nő épp a legjobban vágyik
 • ... és tovább mindenki egészítse ki magának.....

Körülbelül így néz ki egy kívánságlista azok körében, akik Mr. Tökéletest keresik. Sajnos ez nem túlzás, nagyon sok nő tényleg ezt várja el egy férfitól. Természetesen nagy öröm, ha a felsoroltak jelen vannak egy kapcsolatban, de az összeset elvárni, minden esetben, egyetlen személytől nagyon irreális.


1 perces időgazdálkodási tréning - tervezd, hogy jusson időd mindenre!

2022. június 26.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Tudod, hogy mi az, amiben Soros György, Orbán Viktor, Gáspár Győzike, Havas Henrik, Bye Alex, Müller Péter, Pál Feri atya, és Te, kedves olvasó, tökéletesen mindig és minden körülmények között egyenlők vagyunk, amíg élünk? Ezen a tényen soha nem lehet változtatni! Mindannyiunknak kizárólag 24 óra áll rendelkezésünkre. Pontosan 24x60, vagyis 1440 perc!  

Tudod, hogy mi az, amitől a fenti nevek viselőiről, ha Magyarországon élsz jelenleg, akkor szinte bizonyosan tudod, hogy kicsodák? Mert ők eddig úgy használták ki ezt a rendelkezésükre álló időt, hogy megismerd a nevüket, cselekedeteiket. Ha Te eddig nem úgy használtad az idődet, akkor bizony itt a lehetőség, hogy tegyél ellene!

Nyilván azért kattintottál ide, mert kevés az időd – vagy legalább is úgy érzed – és szeretnél hatékonyabban gazdálkodni vele! Állíts magad elé egy órát, amin van másodperc mutató. Fogj egy papírt és egy tollat! (Ne számítógéppel, hanem mindenképp kézzel írj!) 4 kérdést fogsz kapni, mindegyik megválaszolására összesen 15 másodperc áll rendelkezésedre. Ne olvasd el előre a kérdéseket, ne gondolkodj rajtuk, azonnal kezdj neki a feladatnak. Tarts az időket!


Ezt árulja el rólad az orrod formája! 7 orrtípus 7 személyiség

2022. június 26.

Pasizás? Csajozás? Üzletkötés? Emberismeret! Minden helyzetben segít, ha ismered az orrformákat! Ránézel, és azonnal tudod, hogy kivel is állsz szemben! Sőt, ha a tükörbe nézel, akkor is kiderülhet rólad, hogy milyen személyiségjegyek uralják az arcodat! Az orrod ugyanis az arcod ura! Az arcdiagnosztika ősi tudománya segítségedre lesz, ha ezt az egyszerű 7 jelet megjegyzed. Vajon az orrplasztika személyiség változással is jár? A kérdésre választ találsz a cikkben!  

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Az orrformákat csak 10 év feletti gyermekeknél érdemes nézni, ugyanis az orrunk alakja még eddig az életkorig változhat.

Hegyes orr vagy tömpe orr?

Az orr nem más, mint az „arc uralkodója” – ez a szerv ugrik előre legjobban az arcból. Hegyessége elárulja, hogy viselője, mennyire kíváncsi, vagy éppen mennyire fontos neki mások magánélete, intim szférája. Minél hegyesebb, annál kíváncsibb a viselője, annál jobb analitikus képességekkel és tanulás iránti nyitottsággal bír. A tömpe orrvég azt jelzi inkább, hogy viselője jobban tűri a monotóniát, kitartóbb egy dologban, mint a kíváncsi orrhegyű.

Akkora volt az orra, mint egy érett uborka!

Az orr archoz viszonyított nagysága az életerőt jelképezi. Minél nagyobb valakinek az orra, annál nagyobb az életereje. Minél nagyobb az orra, annál erősebb az önérvényesítő képessége, minél kisebb, annál kevesebb az önbizalma – amit bizonyos esetekben erőszakossággal kompenzálhat.

Nézzük, hogy a hét orrtípus mit jelent – hogyan tárgyaljunk vele, hogyan tegyünk kedvére!

Ha ezeket megjegyzed, akkor minden kommunikációd sokkal könnyebbé válik! Nézd meg a képet, vizsgáld meg a profilodat és megtudod, melyik van a te arcod közepén.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

A boldog élet 7 titka

2022. június 24.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.A hívő, vagy konkrét életcéllal rendelkező embereknek, hatalmas erőforrás a hit, a cél, mert az mindig és mindenkor segít. Azoknak, akik nem merik tapasztalni, hogy un. "természetfeletti erő" létezik a világon, a lelki egyensúly valamelyest nehezebben elérhető, és elérhető.  

Az ember belső, "lelki" egyensúlya kevésbé megfogható jelenség, mint a testi egészség. Ebből kifolyólag sokkal kevesebbet is foglalkozunk vele. Pedig a rossz kedélyállapot, a céltalanság és a remény elvesztése legalább olyan veszélyes, mint egy halálossá is válható ragályos betegség.
A hívő, vagy konkrét életcéllal rendelkező embereknek, hatalmas erőforrás a hit, a cél, mert az mindig és mindenkor segít. Azoknak, akik nem hiszik, hogy un. „természetfeletti erő” létezik a világon, a lelki egyensúly valamelyest nehezebben elérhető, és elérhető.

7 fontos alapelv:

1. Ép testben ép lélek

Tehát egy beteg, elhanyagolt szervezetű ember nagyon ritkán büszkélkedhet harmonikus lelkülettel. Ezért törekedni kell a higiénikus (tiszta) megjelenésre, és a testi egészségre is. A tisztálkodás, a rendszeres, normális testápolás és mozgás, a megfelelő táplálkozás, egyszóval az életmód önmagában harmonikussá tesz. Lakókörnyezetünk, természeti környezetünk megválasztása is hat testünkre, lelkünkre.

2. Kerüljük a stresszhelyzeteket

A stressz a szervezet természetes reakciója a külső behatásokra. Életünk minden mozzanata bizonyos mértékű stresszt okoz (pl. egy kedves simogatás kisebbet, egy váratlan pofon pedig sokkal nagyobbat). Tehát nem az összes ilyen hatást kell elkerülnünk, hanem csak azokat, amelyek olyan nagy mértékűek, hogy a szervezetben kárt okoznak. Így nem lehet célunk egy teljesen stresszmentes élet kialakítása, mert ezzel egy napi 24 órát alvó ember sivár életét vállalnánk fel.

A túlhajszoltság, a kevés pihenés, és a türelmetlen indulatok azok a nagy stresszkiváltó hatások napjainkban, amelyekre nagyon oda kell figyelnünk. A szervezet egy darabig tudja ellensúlyozni a kizsákmányoló életmódot, de egy idő után maradandó káros hatások is jelentkeznek. Fontos ezért, hogy rendszeres alvással, pihenéssel és nyaralással alkalmat adjunk a szervezetnek a regenerálódásra (feltöltődésre). Érdemes átértékelni ezek alapján értékszemléletünket, mert a korai elöregedés és halál, és sok-sok betegség kiindulópontja a nagy mértékű és folyamatos stresszes állapot.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...2...414