Információk, érdekességek

A koronacsakra; fejtető csakra; hetedik csakra; avagy a Szahaszrára csakra

2021. június 17.

A hetedik csakra a koronacsakra, misztikus köd lengi körül, ugyanis azt tartják a koronacsakra energiájáról, hogy ez ébred fel utoljára, ez köt össze az éggel, a felsőbb világgal, magasabb önvalónkkal, vagy az Istennel.  

A koronacsakra a csakrarendszer hetedik síkja, ez egyenlő a mi kultúránk "hetedik mennyországával". Ez a sík a teljes felszabadultság, az abszulut szabadság tudatának az állapota. A koronacsakra síkján túl jutunk a moráli értékeléssel és ítélkezéssel, eljutunk a Paradicsomba, ahol nem szükséges megkülönböztetni a jót és a rosszat. Három alapvető elem itt működik: az univerzális tudat, a fény és az emelkedett tudatú ember. A koronacsakra szintjén már nem félünk, felelősséget vállalunk életünkért és megbízunk az intuícióinkban.

A Koronacsakra jellemzői: 

Elnevezése: ezerlevelű lótusz, Ahasrara vagy Szahaszrára csakra
Elhelyezkedése: a kutacsoknál
Eleme: nincs, mert nem az anyagi síkhoz tartozik
Endokrin mirigyei: tobozmirigy
Hormonjai: melatoin
Érzékelése: nem tarozik hozzá érzékelés, a magasabb rendű világokkal van kapcsolata az "érzéken túli észlelés" maga
Színei: a szivárvány színei, fehér fény "gázláng" színe
Polaritása: egyszerre női és férfi is
Temperamentuma: mester
Mantrája: om, om mani padme hum,
Megerősítése: legyen meg a te akaratod
Szimbolikája: Túl van a szimbolikán
Archetipikus képe: az ezer szirmú lótuszvirág
Istene/Istennője: nincs, a dualitás itt már feloldódott, egyé vált az "egyisten" 
Tarott megfelelői: a Nap, a Mindenség, a feltámadás, 
Kövei: hegyikristály, gyémánt
Illóolajai: nincs (éter) 
Asztrológiai megfelelője: nincs

A koronacsakra elemzése:

A koronacsakra a csakrarendszer hetedik síkja, ez egyenlő a mi kultúránk „hetedik mennyországával”. Ez a sík a teljes felszabadultság, az abszulut szabadság tudatának az állapota. A koronacsakra síkján túl jutunk a moráli értékeléssel és ítélkezéssel, eljutunk a Paradicsomba, ahol nem szükséges megkülönböztetni a jót és a rosszat. Három alapvető elem itt működik: az univerzális tudat, a fény és az emelkedett tudatú ember. A koronacsakra szintjén már nem félünk, felelősséget vállalunk életünkért és megbízunk az intuícióinkban.

A koronacsakra harmonizálása:

A koronacsakra a legmagasabb tudati szintet szimbolizálja. Ez olyan sík, amelyet nagyon kevés ember képes elérni. Ehhez a síkhoz már nem tartoznak képek, csupán olyan szimbolikák, mint a szentek glóriái.
A koronacsakra szintjén az anyag és a szellem eggyé válik. Így az ember szellemi erejével uralja az anyagot, a saját tetét is. Ezzel elérhető, hogy mesterei legyünk saját gondolatainknak. A koronacsakra külön nem stimulálható, hanem a többi csakra harmonikus működése által kezd éli, magától, külső behatás nélkül.

A koronacsakra betegségei:

A legtöbb csakrával ellentétben a koronacsakra zavarai ritkán okoznak klasszikus betegségeket, általában lelki, pszichés betegségekben, személyiségváltozásokban érzékelhetőek a zavarok.

Az, aki elhatárolja magát a bölcsesség, a belső hang elő, netán visszaél ezekkel, annak számolnia kell a zavarokkal. 

A parkinson-kór, az alzheimer-kór, a dementia, a depresszió, az epilepszia mind a koronacsakrára visszavezethető betegséghez tartozik. 

forrás: Harmonet.hu