Információk, érdekességek

Kényeztetés mesterfokon - paradicsommal!

2023. május 28.

Nagyanyáink ősi receptjei és egy tökéletes növény a csodás bőrért, az egészségért és az izgalmas éjjelekért. Kényeztet, ápol, és szexuális kisugárzásodat a maximumra emeli!  

Képforrás: Canva Pro adatbázis.A vitaminok szervezetünk biokatalizátorai, biológiai szerepük, hogy mint koenzimek minden sejt számára biztosítsák a normális működést. Emellett bizonyos élettani folyamatokban meghatározó szerepet töltenek be külön-külön is. Az emberi szervezet a vitaminokat nem képes szintetizálni, így azokat külső forrásból kell bejuttatni.

Az A-vitamin a szervezet hámszöveteinek épségéért felelős.
Ez a bőr, a szem és a teljes nyálkahártyarendszert érinti. Hiányakor a hámszövet megvastagszik, kiszárad és elszarusodik.

Bőrünk elszíneződik, hámlik, gyulladásra, fertőződésre hajlamossá válik. Hajunk töredezik, hullani kezd. A szem kiszáradhat... Az A-vitamin legfontosabb kozmetikai szerepét mint bőrvédő vitamin játssza.

Az elegendő napi mennyiség 0,80 mg, ez 10,2 mg karotinnal egyenértékű. Legfontosabb természetes forrása a sárgarépa, petrezselyemzöld, a sütőtök, spenót...... és a PARADICSOM.

Ki ne ismerné ezt az ízletes, piros, gömbölyded zöldséget?
Sokféle formában fogyasztjuk. Természetesen nyersen érdemes fogyasztani a fontos értékei miatt.

A paradicsom nagy mennyiségű növényi savat, esszenciális aminosavakat, nyomelemek széles skáláját tartalmazza. KAROTIN, B1, B2, C és E-vitamin tartalma jelentős. Ezen fontos vitaminok megvédik a test sejtjeit az oxigén szabadgyökök káros, pusztító munkájától.

Kedvelt zöldségünk fogyasztásával a szervezetünkbe jutó karotin jótékonyan befolyásolja bőrünk szépségét. Különös tekintettel az előttünk álló tavaszra, illetve a közelgő nyárra, hiszen a  gyönyörű napsütéses idő kicsal bennünket a szabadba, egyre nagyobb felületet engedünk át a nap melengető, simogató sugarainak. Szép, egyenletes barnulást biztosít.
Amennyiben óvatlanok voltunk, és lesültünk, a paradicsom ekkor is segítséget nyújt. Nem csak elfogyasztva, hanem külsőleg is jótékonyan hat a napégette, érzékeny bőrre.

Ősi gyógyír
Még nagyanyáink is ismerték gyulladáscsökkentő, nyugtató hatását ennek a csodálatos zöldségfélének. Furunkulusokra, gyulladásokra egyszerűen rápakolták, dunsztba kötötték, hogy mielőbb megszűnjenek a kellemetlen tünetek.

Manapság ismét a természetes alapanyagok kerülnek előtérbe a kozmetikákban is. Többek között a paradicsom is szerephez jutott. Remek bőrradír gyulladt, aknés, zsíros bőrre. Csökkenti a faggyú termelődését, leköti a szabadgyököket, ennek köszönhetően megvédi a sejteket, javítja a vérkeringést, tisztítja a nehezen gyógyuló sebeket, regenerálja a bőrt.

Növeli a szexuális vágyakat!
Egyébként igen kevesen tudják, hogy a paradicsom erősen vágyfokozó hatású. Nagyanyáink paradicsompürét ittak egy-egy szerelmi légyott előtt, ha biztosra akartak menni a legénynél. Ma is mondják az öregek, ha első randevúra indulsz egyél meg legalább egy friss paradicsomot. A paradicsom mindemellett nyákképzést serkentő, nem csak a légutakban - ezzel vigyázni kell egy náthánál! -, hanem az intim tájékon is elősegíti a síkosodást. A Krisna-tudatúak ezen hatásai miatt, mivel erősen rajas-tikus, a szenvedély kötőerejébe tartozó ez a zöldségnek titulált a bélrendszer számára cukros, gyümölcsként működő növény (!!!) csak mértékkel fogyasztják!

Élvezzük tehát a paradicsom minden jótékony hatását kívül-belül!
Nincs az a mennyiség, amivel kárt okozhatunk magunknak.

 

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
forrás: Harmonet.hu