Információk, érdekességek

Miben segít a születési képletünk?

2022. január 10.

Tudta, hogy mindenkinek egyedi életútja van? Hogyan ismerhetjük meg és hogyan lehet megtalálni a saját helyes irányunkat? A születési képletünk fontos támaszunk lehet ebben…

Fotó: gettyimages.comA karma asztrológia fontos tudomány. Alapos ismerete segítséget nyújt számunkra abban, hogyan ismerjük meg önmagunkat, személyiségünket. Az előző cikkben a csillagok rejtélyes világát mutattam be, most pedig szeretném a kedves olvasókat megismertetni a születési képletünkben rejlő lehetőségekkel.

Az asztrológia felosztja az égbolt ekliptika alatt és felett 20-20 fokra elhelyezkedő szakaszát állatövi jegyekre, ez a zodiákus. Ez alapján 12 állatövi jegyet különböztethetünk meg egymástól (Kos, Bika, Ikrek stb.) A pontos születési időpont (óra, percre) és hely alapján meghatározható a születési horoszkópunk (radix), amely megmutatja, hogy a világra érkezésünk pillanatában az égitestek hogyan helyezkedtek el az állatövön. Ezekből a szimbólumokból következtethetünk az alábbi területekre.

1. Életút keresése

Ki ne találta volna magát már olyan élethelyzetbe, hogy szeretett volna valamin változtatni, de nem tudta pontosan megfogalmazni mi az és azt sem tudta milyen irányba induljon el. Érezte, hogy nem érzi jól magát az adott helyzetben, de fogalma sem volt, merre menjen. Valaki már a pályaválasztás útvesztőjében eltéved, mások sok évet ledolgoznak egy munkahelyen és utána jönnek rá, hogy valamit máshogyan kellene. Vannak, akik azon töprengnek, hogy kezdjenek-e bele egy új vállalkozásba, merjék-e feladni az addig megszokott életüket. 

Az asztrológiai képlet elemzése során jól meghatározható az életfeladatunk, pontosan látjuk az életutat, megtaláljuk az életcélunkat. Többen beszámolnak az asztrológiai konzultáció végén arról, hogy soha ilyen tisztán még nem körvonalazódott az életútjuk.

2. Szorongások, fóbiák

Mindenki ismer olyan embert, aki fél a víztől, a repüléstől, nem mer a liftbe beszállni vagy bezártság érzése van. Olyanok is vannak, akik úgy érzik a munkában nem elég jók, vagy azon aggódnak, hogy tudnak-e elegendő pénzt félretenni. Sérülhet a biztonságérzetünk is, ilyenkor többször leellenőrizhetjük, hogy be van-e zárva az ajtó. De félhetünk a sötétben, a szellemektől, a haláltól, és ezt még hosszasan sorolhatnánk. 

Az elemzés által napvilágra kerülnek az ösztönös és tudatos szorongásunk okai, melyek főleg a múltból hozott sebek, előző életünk lenyomatai. Látjuk, milyen életterületen fordulnak elő leginkább, hogyan lehet mindezeket könnyebbé tenni és oldani.

3. Anyagi javak, tehetség kibontakoztatása

Sokan keresnek meg azzal a problémával, hogy úgy érzik, nem tudják a bennük rejlő tehetséget felszínre hozni vagy kibontakoztatni. Hiába jobb képességűek, mint a kevésbé rátermett munkatársaik, mégsem tudnak karriert befutni. Másoknak anyagi nehézségeik vannak. Nehezen tudnak pénzt keresni, vagy mindig történik az életükben valami, ami miatt a megszerzett pénz „elúszik”. 

Ezeknek a problémáknak számos oka lehet. Feltételezhetően asztrológiai szempontból számukra nem megfelelő az a munka, hivatás, amit végeznek. Lehet nehezítés a karrier, pénz házában. Mindig személyre szabottan keressük meg a válaszokat és a megoldási lehetőségeket.

4. Párkapcsolati nehézségek

Az ember táras lény, mindenki szeretne boldog párkapcsolatban élni. Sokan megéltünk tönkrement házasságokat, vagy hosszasan kerestük az ideális társat. Vannak, akik elbizonytalanodtak egy kevésbé jól működő kapcsolatban. Mások úgy érzik, hogy mindig ugyanabba a hibába esnek. 

A képletünkből kiderül, hogy van-e karmikus nehezítés ezen az életterületen. Az okok feltárásának köszönhetően megtaláljuk a könnyítést, a megoldást is.

5. Egészségügyi probléma

Gyakran találkozhatunk olyan egészségügyi problémával, aminek nem találják az okát. Lehetnek visszatérő, krónikus betegségek, balesetek, vagy gyakori műtétek is. Egyre gyakrabban okoznak gondot a függőségek (gyógyszer-, alkohol-, játék-, virtuális-, internet függőség), akár már gyermekkorban. 

Az elemzés segítségével megtudhatjuk a betegség-, és függőséghajlamainkat, megtalálhatjuk a probléma gyökerét, feltárhatjuk a lelki okokat, így a gyógyulás útjára léphetünk. 

A következő cikkben az elemzések típusait mutatom be, és azt is, hogyan tudjuk a gyermeknevelésben, párkapcsolatban, és életünk tudatos tervezésében hasznosítani.

Dr. Nagy Etelka
karma asztrológus/mikrobiológus Ph.D.

forrás: Patika Magazin