Információk, érdekességek

Potencianövelõ segítheti az izomsorvadásosok szívét

2008. május 17.

Az impotencia elleni szerek védhetik az izomsorvadás egyik gyakori formájában szenvedõk szívét, állapították meg egérkísérletekben kanadai kutatók.

 

Az úgynevezett Duchenne-féle izomsorvadás állati változatát idézték elõ a kísérleti egereknél montreali kutatók, majd a Viagra aktív összetevõjét, a szildenafil hatóanyagot adták nekik. Úgy találták, hogy a szer javította szívük teljesítményét.


Tegyen a csontritkulás ellen!

2008. május 16.

Közhelyszámba megy, hogy az egészséget százszor könnyebb elveszíteni, mint visszaszerezni. Különösen hangsúlyozandó ez a csontritkulás, az oszteoporózis vonatkozásában, hiszen a már kialakult betegség esetén a csont tömegének növelése igen nehéz, ha ugyan nem lehetetlen.

Mentõre vár? Legnagyobb eséllyel Bács-Kiskunban fog késni

2008. május 15.

Az a cél , hogy a lakosság 90 százaléka elérhetõ legyen 15 percen belül, egyelõre még nem mindenhol teljesül.

 

Tavaly Budapesten, Bács-Kiskun megyében és Jász-Nagykun-Szolnok megyében fordult elõ legtöbbször, hogy fél óránál is többet kellett várnia a betegnek a mentõre. Az Egészségbiztosítási Felügyelet (EbF) a 2007. április és szeptember közötti idõszakot hasonlította össze az elõzõ év adataival. A Felügyelet munkatársai az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) adatai alapján a kiérkezési idõt, a veszteglést és a késések arányát vizsgálták.


A kalóriaszegény üdítõ is hízlal?

2008. május 15.

A kalóriaszegény üdítõket kedvelõk gyakrabban elhíznak, mint azok, akik soha nem fogyasztanak ilyen italokat.

 

A szívgyógyászat vezetõ folyóirata, a Circulation által közölt tudományos cikk azonnal kiváltotta az üdítõital-gyártó világcégek viharos tiltakozását.


Tartsuk szem elõtt

2008. május 14.

Amit a kontaktlencsérõl tudni érdemes

 

Jön a tavasz, süt a nap, és egyre többet tartózkodunk a szabadban. Elõkerülnek a kerékpárok, túrabakancsok és labdák. A mozgás formája és célja sokféle lehet, de sajnos a szemüveg egyformán korlátoz, hiszen a mozgás során leeshet vagy eltörhet, rosszabb esetben akár sérülést is okozhat viselõjének. Az egyik megoldást a "láthatatlan szemüveg", azaz a kontaktlencse jelenti, azonban a lencseviselõknek szigorú szabályokat kell betartaniuk.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...395396397...451