Információk, érdekességek

Vérrabszolgaság

2008. március 21.

A gonosztevõk hetente többször vérét vették a férfiaknak, s a lecsapolt vért kórházaknak értékesítették.


Férfiakat tartott fogva egy bûnbanda Indiában, hogy hetente többször lecsapolja a vérüket és azt kórházaknak adja el jó pénzért.
 

Az indiai rendõrség kedden jelentette be, hogy az Uttar Prades állambeli Gorakhpurban letartóztatott egy ötfõs bandát, amely 17 férfit tartott "vérrabszolgaként". A bûnözés szokatlan formáját ûzõ gonosztevõk hetente többször vérét vették a férfiaknak, s a lecsapolt vért kórházaknak értékesítették, míg a bevételbõl szó szerint csak filléreket juttattak az áldozatoknak.


Fertõzést hordozó macskák

2008. március 19.

Házi kedvenceink menedéket nyújthatnak egyes virulens, antibiotikum-rezisztens kórokozóknak és terjeszthetik emberek között is - jelentették be német kutatók.


A figyelmeztetés egy nõ esetén alapul, akinél mély tályogokat okozott egy meticillinrezisztens Staphilococcus aureus törzs (MRSA). Férjénél és két gyerekénél is kimutatható volt a fertõzés, de a kezelés után elmúltak a tüneteik, míg az asszony sebei elfekélyesedtek.


Tízbõl nyolc magyar stresszben él

2008. március 15.

A munkahelyi túlterheltség a leggyakoribb stresszor


Tízbõl nyolc magyar felnõtt saját bevallása szerint rendszeresen stresszben él - állapította meg a GfK LHS HealthCare legutóbbi felmérése. A negatív hatások jellemzõen munkahelyi túlterheltség következtében jelentkeznek, tartós fennállásuk esetén pedig - egyebek mellett - idegességet, gyomorproblémákat okoznak. A stressz hatásait a többség testmozgással, így sporttal és sétával igyekszik levezetni.


Az életet adó méz

2008. március 14.

Vitaminforrás, gyógyszer és kozmetikum


Ma, a természetes élelmiszerek reneszánsza idején egyre többen fedezik fel ismét a méz jótékony hatásait, s a cukor helyett mézzel édesítik táplálékaikat. A méz ugyanis nem egyszerûen élelmiszer, hanem vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálék, gyógyszer és kozmetikum is egyben.


Olyan sokoldalú anyag, amely segíthet egy egészségesebb életmód kialakításában. Felveszi a harcot a baktériumokkal, segíti az emésztést és a vízkiválasztást, nyugtató hatású, és külsõleg sebkezelésre is alkalmas.


Csaták a videofília ellen

2008. március 12.

A videofília problémája már olyan méreteket öltött az Egyesült Államokban, hogy egy idõ óta különleges kurzusokon próbálják kezelni.


E kurzusokon fõleg a kommunikáció és a marketing fiatal szakemberei vesznek részt. A 30 éves Ariel Meadows újságíró is egy ilyen tanfolyamból merítette az ihletet terápiás honlapjának, a 52 Nights Unplugged-nak (52 éjszaka kikapcsolva) a beindításához. A képernyõ-függõ fiatalember elhatározta: a hét egy napján kikapcsol mobiltelefont, számítógépet, tv-t és megpróbál másokat is hasonlóra bírni - írta a La Repubblica címû olasz napilap.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...405406407...452