Információk, érdekességek

Kapuzárási pánik?

2008. március 25.

Az életközepi válság


"Az emberélet útjának felén
egy nagy sötétlõ erdõbe jutottam,
mivel az igaz útat nem lelém."
Dante Alighieri: Isteni színjáték


Negyvenéves kor körül szinte mindannyiunkban megszaporodnak az életünket értékelõ gondolatok. "Jól csináltam eddig?" "Hogyan tovább?" "Min változtassak?" "Ezt akartam?" "Utolsó lehetõség a váltásra! Most vagy soha!"


Húsvéti finomságok

2008. március 24.

A húsvéti asztalunk csakúgy roskadozik a finomságoktól: tojás, bárányhús, kalács, sonka, tarja, hagyma, paprika, és megannyi nyalánkság. Vajon miért ezek az élelmiszerek, nyersanyagok a jellemzõ húsvéti alapanyagok? No, és a finomságokból mindenki mindent ehet?


Húsvét ünnepe


A húsvét a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe: ezen a napon Jézus Krisztus feltámadására emlékezünk. A kereszténység ünnepe mellett a megújulás, a tavasz, ünnepe is. Így a húsvéthoz kapcsolódó ételeknek, tevékenységnek megvan a maga vallási és természeti háttere, amit sokan már nem ismernek, s csak a húsvéti ételekre koncentrálnak.


Vérrabszolgaság

2008. március 21.

A gonosztevõk hetente többször vérét vették a férfiaknak, s a lecsapolt vért kórházaknak értékesítették.


Férfiakat tartott fogva egy bûnbanda Indiában, hogy hetente többször lecsapolja a vérüket és azt kórházaknak adja el jó pénzért.
 

Az indiai rendõrség kedden jelentette be, hogy az Uttar Prades állambeli Gorakhpurban letartóztatott egy ötfõs bandát, amely 17 férfit tartott "vérrabszolgaként". A bûnözés szokatlan formáját ûzõ gonosztevõk hetente többször vérét vették a férfiaknak, s a lecsapolt vért kórházaknak értékesítették, míg a bevételbõl szó szerint csak filléreket juttattak az áldozatoknak.


Fertõzést hordozó macskák

2008. március 19.

Házi kedvenceink menedéket nyújthatnak egyes virulens, antibiotikum-rezisztens kórokozóknak és terjeszthetik emberek között is - jelentették be német kutatók.


A figyelmeztetés egy nõ esetén alapul, akinél mély tályogokat okozott egy meticillinrezisztens Staphilococcus aureus törzs (MRSA). Férjénél és két gyerekénél is kimutatható volt a fertõzés, de a kezelés után elmúltak a tüneteik, míg az asszony sebei elfekélyesedtek.


Tízbõl nyolc magyar stresszben él

2008. március 15.

A munkahelyi túlterheltség a leggyakoribb stresszor


Tízbõl nyolc magyar felnõtt saját bevallása szerint rendszeresen stresszben él - állapította meg a GfK LHS HealthCare legutóbbi felmérése. A negatív hatások jellemzõen munkahelyi túlterheltség következtében jelentkeznek, tartós fennállásuk esetén pedig - egyebek mellett - idegességet, gyomorproblémákat okoznak. A stressz hatásait a többség testmozgással, így sporttal és sétával igyekszik levezetni.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...407408409...454