Információk, érdekességek

Versenyeznek értünk a patikák

2008. február 16.

A patikaliberalizáció nem rengette meg a hazai gyógyszer-kereskedelmet, a patikán kívüli költések a teljes gyógyszertári forgalom egy százalékát sem érik el - állapítja meg legújabb felmérésében a GfK Hungária Piackutató Intézet.

Ön nem karizmatikus egyéniség? - Segítsen rajta!

2008. február 15.

Általában visszahúzódó, visszafogottan viselkedik, halk szavú, és nem tudja, hogyan változtasson ezen a habitusán? Tele van elképzelésekkel, ötletekkel, mert kreatív személyiségnek tartja magát, de fél attól, hogy nem tetszik majd másoknak, vagy hogy kudarcot vall tervei megvalósításakor? Tanácsoljuk: tanulja meg kifejleszteni karizmáját, és merje megváltoztatni jelenlegi viselkedési mintáit, hangoztatni véleményét, mások elõtt érvényesíteni az akaratát. Feltétlenül javítson kommunikációs készségén is! Mindezekhez adunk néhány jó tanácsot az alábbiakban.

Mit árul el rólunk egy-egy fénykép?

2008. február 13.

Bármi legyen is az, amit fényképezõgépünkkel rögzíteni szeretnénk, megvannak a magunk kedvelt témái és fotózási szokásai. Pszichológusok a megmondhatói, mennyire árulkodó témaválasztásunk, és hogy milyen jelentõs mértékben tükrözik személyiségünket.


Telefonálási "stílusunk" szociális beállítottságunkra enged következtetni; ha állandóan babrálunk a hajunkkal, az mondhatni, narcisztikus vonásokat tükröz... Mindenkire jellemzõek bizonyos szokások, melyek személyiségének egy-egy oldalát fedi fel. És ugyanez a helyzet a fényképezéssel is - érdemes megfigyelnünk, ki mit szeret lencsevégre kapni...


Gondolatok a fogkímélõ táplálkozás fontosságáról

2008. február 09.

RágógumiA fluor

 

A tudósok szerint sok országban a fogszuvasodásra vonatkozó diétás szabályok jelentõsége már egyre inkább csökken, miután elterjedtté vált a megfelelõ szájhigiénia, a fluoridos fogkrémek és szájvizek használata. A fluorid - amelyet a fogszuvasodás elleni védelem egyik leghatékonyabb eszközének tartanak - fõ forrása az ivóvíz. A fluorid sokféle élelmiszerben megtalálható, de leggazdagabb forrásainak a tea és azok a tengeri halak számítanak, amelyek halszálkával együtt fogyaszthatóak.


Gondolatok a fogkímélõ táplálkozás fontosságáról 1.

2008. február 07.

fogpasztaA szervezetünkbe kerülõ étel útjának elsõ állomása a száj. Itt megy végbe - többek között - az élelem felaprítása, amelynek alapvetõ jelentõsége van az emésztés és a táplálék felszívódása szempontjából.


A szájban zajló folyamatok fõszereplõinek, a fogaknak az épsége, megtartása ezért kulcsfontosságú. Sokan talán úgy gondolják, hogy ez mindössze azon múlik, hogy mennyi édességet fogyasztunk, és milyen rendszerességgel mosunk fogat. Az újabb tudományos eredmények szerint azonban nem elég csupán ezekre a szempontokra figyelni, mivel táplálkozásunknak, életmódunknak más jellemzõi is hatással vannak fogaink állapotára.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...420421422...464