Információk, érdekességek

Veszélyesek a fényvédő termékek?

2011. július 11.

napfény, UVLegyünk nagyon óvatosak a naptejekkel! – figyelmeztet az Environmental Working Group (EWG) nevű csoport. A nonprofit szervezet szerint ezek a készítmények nem csak a bőrrák növekedését gyorsíthatják fel, de a hormonrendszer működését is megzavarhatják.

Nemrégiben felröppentek bizonyos hírek a fényvédő termékek biztonságáról. A témában felmerülő kérdésekre dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológusa válaszol.


Kábítószerpiac: új szerek terjedtek el

2011. július 04.

Injekcióstű, drog, kábítószerSokszor, sok helyen került már említésre a designer drogok megjelenése és e szerek alacsony ára, könnyű hozzáférhetősége okán bekövetkező térhódítása. A Nemzeti Drog Fókuszpont legfrissebb, 2011 májusában a hazai kezelőhelyek és tűcsere-szolgáltatók körében végzett felmérésének válaszai is ezt támasztják alá.

A Nemzeti Drog Fókuszpont, a kábítószer-helyzet monitorozásának hazai központja, 2011 májusában az egészségügyi és tűcsere-szolgáltatók körében végzett kvalitatív felmérést arról, hogy e szolgáltatók megítélése szerint mi volt az elmúlt év legnagyobb változása a kábítószer-fogyasztás terén. Az önkéntes adatfelvételben 20 kezelőhely és 9 tűcsere-szolgáltató vállalta a részvételt.


A gyerekek és a leégés

2011. június 23.

Minél kisebb a baba, annál veszélyesebb számára a túlzott napoztatás.


Sokszor látja a szemlélõ a strandokon, hogy a nem elég gondos, mondhatni felelõtlen szülõk órákig hagyják meztelenül babáikat és kisdedeiket a napon, nem gondolva ennek súlyos következményeire. Nem csak strandon, hanem séta közben, játszótéren is leéghet a gyermek. A nap tartós és túlzott hatásának külsõ és belsõ következményei lehetnek.


Strandolás és a kellemetlen orrmelléküreg-gyulladás

2011. június 17.

A mai napig felejthetetlen kisgyermekkori emlékem elsõ találkozásom az állatkertben a vízilóval. Nem “kecses” formája, nem is “fürge, párducszerû” mozgása ragadott meg – mert mindezek nincsenek is, hanem az, hogy az orrnyílásait szinte “szelepszerõen” be tudta zárni, mielõtt a víz alá merült.


Sokáig megbabonázva bámultam, még nem is sejtve, hogy sok évvel késõbben, már gégészként, hogyan fogom irigyelni a vízilovat. Az ember ugyanis erre a produkcióra nem képes, ezért a strandon, különösen amikor víz alá merülünk, a víz az orrunkba, onnan az orrmelléküregeinkbe, elsõsorban az arcüregünkbe juthat.


Védd a veséd, mentsd meg a szíved!

2011. április 04.

A vese mûködésének támogatásával a szívünknek is segíthetünk, ugyanis a beszûkült vesefunkciók több, mint tízszeresére növelik az idõ elõtt bekövetkezõ szív- és érrendszeri eredetû halálozás kockázatát.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...110111112...155