Információk, érdekességek

Püff neki: hiába mozgunk, ha nem jól

2010. január 21.

A sok ülés a rendszeres aktív mozgás mellett is árt, így már az sem mindegy, hogyan ülünk, hogyan mozgunk.

 

 

Az egész napos ülés jelentõsen növeli az életmóddal összefüggõ betegségek kockázatát még akkor is, ha mellette valaki rendszeresen végez testmozgást - közölték a stockholmi Karolinska Intézet kutatói kedden megjelent tanulmányukban.


Gránátalmával a mellrák ellen

2010. január 12.

A gránátalma alkotóelemei gátolják az ösztrogén pozitív mellrák terjedését.

 

 

Amerikai kutatóknak sikerült kideríteniük sejtkultúrás laborkísérletek segítségével, hogy ezért az úgynevezett ellagitanninok felelõsek, amely anyagokhoz az ellagsav is tartozik. Ezek a polifenolok gátolják az aromatáz enzimet, amely a férfi nemi hormont, a tesztoszteront ösztrogénné alakítja, és kulcsszerepet játszik a mellrák kialakulásában - tudósít a Die Presse címû osztrák napilap internetes kiadása (http://diepresse.com).


Segíthet megelõzni a cukorbajt a kávézás, teázás

2010. január 04.

25 százalékkal kisebb volt az esély cukorbetegség megjelenésére azok között, akik naponta 3-4 alkalommal kávéztak.

 

 

Becslések szerint 250 millió cukorbeteg él a Földön, de kevesebben is lehetnének, ha mindenki gyakrabban ivott volna kávét vagy teát. A meghökkentõ tudományos adatokat az Archives of Internal Medicine legújabb száma közölte.


Az asztmások is vigyázzanak!

2009. december 26.

Magas a szállópor koncentrációja az ország több területén.

 

 

Jelentõsen megemelkedett a levegõ szennyezettsége az ország számos területén az elmúlt napokban tapasztalható kedvezõtlen meteorológiai helyzet miatt. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) a forgalmas utak és csomópontok kerülésére kéri a lakosságot, a levegõminõség következõ napokban várható javulásáig.


Megmentett lábak - A diabétesz szövõdménye elkerülhetõ

2009. december 21.

A cukorbetegség egyik legsúlyosabb szövõdménye a diabéteszes láb, melynek sok esetben végtag-amputáció a következménye. Az amputációhoz vezetõ folyamat nem eleve elrendelt, elkerülhetetlen végzet.

 

 

Mégis Magyarországon évente 3–4000 ember veszti el lábát a szövõdményként kialakuló betegség miatt.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...127128129...161