Információk, érdekességek

Szívrohammal a szívroham ellen

2008. december 19.

Az isémiás prekondíció (IPC), megóvja a szívszövetet a hosszan tartó érelzáródás által okozott károsodástól.

 

 

Régóta ismeretes, hogy a szívroham szimulálása - melynek során elõször elzárják, majd visszaállítják az artériák vérellátását - meglepõ módon csökkentheti a valódi szívroham során bekövetkezett károsodások mértékét.


A fogorvos ne csak fúrjon, szûrjön is

2008. december 16.

Évente több mint félmillió embernél diagnosztizálnak szájrákot világszerte. E ráktípus többségét túl késõn diagnosztizálják, így a betegek nagy része öt éven belül meghal.

 

 

Ellentétben a poszt-operatív vagy kemoterápiás kezelésnek alávetett betegektõl származó szövettani és egyéb információkkal, a korai diagnózisról kevés adat áll rendelkezésünkre. Egy, Dr. Michael A. Siegel fogorvos által vezetett kutatócsoport azonban összeállították a szájrák teljes epidemiológiáját, valamint azon diagnosztikai eszközöket és módokat, melyekkel a fogorvosok a lehetõ legkorábban felfedezhetik pácienseiknél a kialakulóban lévõ szájrákot.


Dió és mediterrán diéta a szívért

2008. december 15.

A dióval kiegészített mediterrán diéta javítja a metabolikus szindróma egyes aspektusait.

 

 

Segít kordában tartani a metabolikus szindrómát a mediterrán diéta, valamint a különbözõ dió- és mogyorófélék napi fogyasztása a szívbetegségek szempontjából magas kockázatú csoportba tartozó idõsebb felnõttek esetében, állítják spanyol kutatók.


Legösztönzõbb fogyókúra: ha nem fogy, fizet!

2008. december 13.

Úgy tûnik, a garas inkább fogára való az embernek, mint az étek: a pénzzel ösztönzött fogyókúrák sikeresebbek.

 

 

Amerikai kutatók szerint a hagyományos súlyleadatással az a fõ baj, hogy csak a távolabbi jövõben hozza meg "gyümölcsét", így kevésbé ösztönzõ, mint a naponta jutalmazott kúrázás.


Hormonmentes kezelések az emlõrák ellen

2008. december 13.

A tanulmányban 128 klinikai vizsgálat összesen 26 ezer nõre vonatkozó adatait elemezték.

 

 

Az elmúlt 35 év során a nem-hormonális kezelési módok jeletõsen javították az elõrehaladott stádiumú emlõrákban szenvedõ nõk túlélését – olvasható egy görög tudósok által megjelentetett tanulmányban.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...136137138...161