Információk, érdekességek

Már a fiatal férfiak is tudni akarják

2008. október 11.

A nyári koleszterin-szûrésen már nagyobb arányban vettek részt a teremtés megszeppent koronái.

 


Tavaly januárban a Magyar Szív Egyesület riasztó statisztikai adatokat és elemzéseket tárt a nyilvánosság elé. Az összefoglaló kutatási eredményekbõl a magyar lakosság régóta sejthetõ, meglehetõsen rossz, általános egészségi állapotának képe bontakozott ki – immáron egy reprezentatív felmérés adataival is alátámasztva. Kiderült, hogy a hazai lakosság koleszterintudása nem közelíti meg az ideális mértéket, és az adatok azt a feltételezést támasztották alá, hogy korántsem elég csupán a kardiológiai osztályokon vagy a belgyógyászati rendelõkben információval ellátni a betegeket, ennél sokkal szélesebb rétegben, és mihamarabb kell a felvilágosító munkát megkezdeni.


Megnyomorít a számítógép: tegyünk ellene!

2008. október 09.

A számítógéphez kötöttek 52 százaléka fordult már nyaki-tarkótáji, háti-deréktáji fájdalmai miatt orvoshoz.

 

 

A Hévízgyógyfürdõ és Szent András Reumakórház Kht. szervezésében „Egészség és Harmónia" címmel olyan tájékoztató elõadás-sorozat zajlik, amely során egészségünk megõrzéséhez kaphatunk hasznos tanácsokat. Nemrég Varga Terézia gyógytornász tartott elõadást „Számítógép – mozgásszervi panaszok – megelõzés" címmel, amely során a számítógép használat káros hatásairól és tüneteirõl, illetve ezek megelõzésérõl beszélt a szakember.


A rossz nyereg szexuális problémákat okozhat

2008. július 15.

Szexuális problémákat okozhat a férfiaknál a nem megfelelõ kerékpár.

 

Azok a férfiak, akik edzettségük érdekében, esetleg környezetvédelmi okokból vagy az üzemanyag-költség csökkentése miatt biciklizni kezdenek, veszélyeztetik az egészségüket, ha nem a megfelelõ sporteszközt választják - figyelmeztet a londoni St Bartholomew és Homerton Kórház urológiai sebésze, Vinod Nargund.


Tizennégyszer több rákhalál, jórészt a hanyagság miatt

2008. július 10.

Kísérleti programot indított az Országos Egészségfejlesztési Intézet a szájüregi daganatok szûrésére.

 

Az alkalomszerû, alapellátásban történõ ajak- és szájüregi daganatszûrési egyedülálló kezdeményezés célja a figyelemfelkeltés: ma ugyanis megdöbbentõen sokan halnak meg ebben a betegségben, a középkorú férfiak körében az ajak és szájüregi daganatok okozta halálozás az elmúlt 30 év során 14-szeresére nõtt, miközben az idõben felismerve gyógyítható.


Torokfájás a legnagyobb melegben?

2008. július 01.

A jeges italok, a fagylalt és a légkondicionálás veszélyei.

 

Elsõ hallásra meglepõnek tûnhet, de a nyári torokfájás viszonylag gyakori betegség. Egy átlagos nyár során körülbelül félmillió esetben kérnek honfitársaink torokfájás elleni patikaszereket a magyar gyógyszertárakban.

 

Míg télen a hideg levegõ belégzése, illetve a zárt helyiségben felszaporodó kórokozók okoznak gondot, nyáron a veszélyt a jeges üdítõk, a fagylalt és a légkondicionálás jelentik. Az erõsen szénsavas ásványvizeknek lokális nyálkahártyát izgató hatásuk is van. A változékony idõjárás kedvez a torokfájások többségét okozó légúti vírusok szaporodásának.

 

 


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...139140141...161