Információk, érdekességek

Operáció nélkül

2006. október 10.

Gyakran általános megállapítás, hogy a lágysérvet vagy a hasfal-, illetve köldöksérveket végérvényesen és biztosan csak sérvoperációval, illetve radikális mûtéttel lehet megszüntetni. Pedig van alternatívája az operációnak, mégpedig a sérvpanaszok természetes, mûtét nélküli kezelése konzervatívortopédiai úton, amit ha tökéletesen végrehajtanak, gyakorlatilag teljesen kockázatmentes, és a gyógyulási eredmény annál jobb és biztosabb, minél korábban felismerik és kezeltetik a sérvet.
 
Ugyanakkor az idõsebbek és a hajlott korúak, vagy a tartós eredmény nélkül operált sérvbetegek is panaszmentesek egy speciális sérvkötõ által nyújtott védelemmel, és nem kell kés alá feküdniük, különösen akkor nem, ha már egyszer vagy kétszer, de akár többször is hiábavalóan operálták õket.

Egy gyakori panasz: a hajhullás

2006. szeptember 26.

Ugye varázsütésre nem fog megoldódni a problémánk, amikor azt tapasztaljuk, hogy hull a hajunk? Az év minden szakában tanácsos áttekintenünk, hogyan ügyeljünk hajunk egészségére, és milyen kezeléssel állítsuk meg a hajhullást. A kulcsszó a türelem, mert azonnali változás senkitõl és semmilyen "csodaszertõl" nem várható. Ha netán mégsem hiszünk a sikerben, készítsünk hajunk jelenlegi állapotáról egy fotót, és néhány hónapos gondos törõdés, ápolás után egy másikat. Látni fogjuk a különbséget, persze csak ha megfogadjuk a jó tanácsokat...

Életet menthet a korai felismerés

2006. szeptember 15.

Miközben a korai felismeréssel akár 15 évvel is meghosszabbítható a prosztatarákban szenvedõ beteg élete, addig a magyar férfiak többsége ma is tart a fájdalommentes rutinvizsgálattól – derült ki a Prosztata Világnap alkalmából a Semmelweis Egyetemen tartott konferencián.


A magyar férfiak harmadik-negyedik leggyakoribb rákos megbetegedése a prosztatarák - indít sommás felütéssel a második alakalommal megrendezett Prosztata Napon tartott beszédében a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikájának igazgatója Romics Imre.


Csípések

2006. szeptember 11.

A szúnyog, a bolha, a kullancs nemcsak minket, hanem házi kedvenceinket is megtámadja, sõt megbetegíti. Ha nem vigyázunk, ez ránk nézve is veszélyes lehet.
 

- Hány petét képes naponta egyetlen nõstény bolha lerakni?
- Egyetlen nõstény bolha akár napi 50 petét is képes lerakni és ezt heteken keresztül megszakítás nélkül folytatni.


Halláskárosodást okoz a hormonpótlás?

2006. szeptember 08.

A menopauza után a nõknél sok esetben alkalmazzák a hormonpótlást a különbözõ tünetek enyhítésére és a csontritkulás megelõzésére. Egy amerikai kutatás szerint azonban bizonyos készítmények kedvezõtlen hatással is bírhatnak: akár harminc százalékos halláscsökkenéshez vezethetnek.

 

A Rochesteri Egyetem Orvosi Centruma és több másik amerikai kutatóközpont együttmûködésében végzett vizsgálat során 124, 60 és 86 év közötti hölgy hallását hasonlították össze.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...150151152...159