Információk, érdekességek

Anyajegy tanácsadás

2006. június 05.

Anyajegy tanácsadás volt a Magyar Dermatológiai Társulat onkodermatológiai szekció szervezésében a La Roche-Posay támogatásával.

Új védőoltás időseknek

2006. június 04.

Az Amerikai Gyógyszerügyi Hatóság, az FDA 2006. május 26-án új védőoltás forgalomba hozatalát engedélyezte. A Zostavax egy rendkívül fájdalmas, elsősorban az időseket érintő népbetegség, az övsömör (herpes zooster) ellen nyújthat védelmet.

 

A vakcina legyengített élő vírusokat tartalmaz, amelyekkel az időseket beoltva váltható ki ellenanyag képzése anélkül, hogy a beoltott személy megbetegedne a fertőzésben. A vakcina alkalmazását 60 éves kor fölött engedélyezte az FDA, mert alacsonyabb életkorban nincs elegendő tapasztalat az alkalmazásával.


Mi okozza a menstruációs fájdalmat?

2006. június 01.

Pontosan mi az a menstruációs fájdalom? Miért fáj a hasunk, derekunk és sokszor a mellünk is? Mi a leghatásosabb módszer az enyhítésére?

 

A legtöbb nő általában megérzi alhasában a menstruáció közeledtét: feszítő, tompa, időnként görcsös érzést tapasztal méhe tájékán.


Kerülje el a vitaminhiányt!

2006. május 23.

Azoknak a nőknek, akik rendsze-resen 1200 kalória alatti diétára fogják magukat, óhatatlanul hiánybetegségük lesz. Ebben az esetben hasznosnak bizonyul a gyógyszer vagy étrend-kiegészítő formájában történő vitaminpótlás.


Szinte mindannyian érintettek lehetünk a hiánybetegségek kialakulásában. A fogyókúra során a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, a gyógyszerszedés, a dohányzás vagy az alkoholfogyasztás veszélybe sodorhatja a szervezet vitaminháztartását. Sokoldalú, változatos táplálkozással szerencsére elkerülhetők a hiánybetegségek.


Vírusok a bőrben

2006. május 22.

A herpesz rendkívül fájdalmas, napokig, hetekig sok kellemetlenséget okozó bőrelváltozás. Sajnos, nem ritka a gyakori kiújulása és a gáttájékon (női nemi szerven) történő megjelenése sem. A nők mintegy egyharmadánál szinte minden hónapban, a menzesz környékén megjelenik az ajak körül egy vagy több aprócska égő hólyag. Hogy mit is tehetünk a kiújulás megelőzése és a meglevő herpesz gyorsabb gyógyulása érdekében, az kiderül az alábbiakból.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...155156157...161