Információk, érdekességek

Hiábavaló küzdelem a poratka ellen

2008. április 21.

Pénzkidobás és idõpocsékolás az asztmásoknak ajánlott számos, poratka elleni védekezési módszer.

Pénzkidobás és idõpocsékolás az asztmásoknak ajánlott számos, poratka elleni védekezési módszer, mint például a matracvédõk vagy a szuperhatékony porszívók használata - állítja a független szakértõkbõl álló Cochrane munkacsoport elemzése.


Búcsú a szobanövényektõl?

2007. október 05.

A lakásunkban található növények számos, kellemetlen allergiás tünet forrásai lehetnek, állítja egy frissen közölt, Belgiumban készült tanulmány.


A szénanátha 20%-ért a szobanövények felelõsek


Az Allergy folyóiratban publikált adatok alapján a nyugati országok lakosságának megközelítõleg 40 százaléka szenved az allergia rhinitis, más néven szénanátha tüneteitõl.


Az allergia rhinitis okozta orrfolyás, tüsszögés az esetek mintegy 20 százalékában a szobanövények által kiváltott mellékhatásként lép fel.


Mogyoróevés allergiás reakció nélkül?

2007. szeptember 24.

Az allergiától szenvedõk számára különös élményt jelenthet a mogyoró minden kellemetlen mellékhatásoktól való elfogyasztása. Ezek után pedig mindez valósággá válhat, állítják amerikai kutatók.


A North Carolina Mezõgazdasági és Mûszaki Állami Egyetem kutatói olyan eljárást fejlesztettek ki, amely által a mogyoró az erre allergiások számára is fogyaszthatóvá válik.


Borallergia?

2007. szeptember 11.

Borallergia?Napi kis mennyiségû vörösbor fogyasztásával segíthetjük szívünk egészségnek megõrzését. Törekvéseinket azonban a nedû hatására jelentkezõ allergiás reakció gátolhatja.


Rovarallergia


A bor fogyasztását követõen fellépõ allergiás tünetek a szõlõbe került rovarokból származó vegyi anyagok hatására jelentkeznek, állítják spanyol kutatóorvosok. A The New England Journal of Medicine folyóirat öt olyan személyrõl számol be, akiknél szõlõlé, vagy friss bor fogyasztásának hatására allergiás reakció lépett fel.


Egy magyar allergiaellenes találmány: az Allergofilter

2007. augusztus 22.

AllergofilterA hazánkban már patikai forgalomba került Allergofiltert magyar feltalálók mutatták be a Géniusz '06 kiállításán.

 

Az orrszûrõ idén áprilisban vált elõször elérhetõvé a nagyközönség számára.

 

A szabadalmazott magyar találmány áttörést jelenthet a légúti allergiák illetve egyéb légúti szennyezõdések elleni védekezésben.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...616263...68