Információk, érdekességek

Mit szeretne a nõ - lehetõleg azonnal?

2009. december 17.

A ráncok simítása, a pigmentfoltok halványítása és a bõr rugalmasságának fokozása egyetlen kezeléssel.

 

 

Lehetséges, hogy többféle csodakezelés helyett egyidõben halványítsuk az arcbõr pigmentfoltjait, érelváltozásait, visszanyerjük bõrünk rugalmasságát és lágyítsuk a ráncokat? Ez a lehetõség ma már egy speciális készülékkel megvalósítható, hiszen lézer, villanófény és rádiófrekvencia hatásait egyszerre alkalmazva valamennyi elváltozást kezelhetõ.


A túlsúly kialakulását és ellenszerét kutatják

2009. december 15.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) szakemberei nemzetközi partnereikkel együttmûködve kétéves programba kezdtek.

 

 

Ennek során több tízezer adatot dolgoznak fel annak érdekében, hogy megfelelõ receptet adjanak a fittség megõrzésére, az elhízás elkerülésére. A program nyitókonferenciáját szombaton Szegeden rendezik meg. A projektvezetõ László Ferenc az MTI-nek elmondta: évek óta dolgoznak a terven, melyre most csaknem 350 millió forintot nyertek. Ebbõl kétéves vizsgálatot indítanak. A program 70 százalékban uniós és 30 százalékban állami finanszírozású.


A depresszió és az öngyilkosság megelõzése

2009. december 12.

Mivel lehetne csökkenteni a gazdasági krízis okozta rizikónövekedést? - errõl tanácskoznak.

 

 

„A depresszió és az öngyilkosság megelõzése – Valóra váltjuk" címmel két napos európai uniós konferencia vette kezdetét Budapesten. A depresszió és az azzal összefüggésben álló öngyilkosság az Európai Unió egyik vezetõ egészségügyi kihívása, hiszen a depresszió az egyik olyan betegség, ami a legnagyobb gazdasági terhet jelenti a tartós megbetegedések közül.


Az éltetõ szeretet

2009. december 11.

A szeretetre születésünk pillanatától kezdve - vagy talán még elõbb is - szükségünk van, ami a nap 24 órájában ezernyi apró dologban nyilvánul meg. Ahogy egy édesanya rámosolyog a gyermekére, ahogy felveszi, ahogy figyel rá - ahogy együtt vannak, azt a legszakszerûbb ápolás is csak utánozhatja, de nem pótolhatja.

 

 

Ahogy a gyermek világa tágul, úgy bõvül azoknak a köre, akikkel jól érzi magát, akiknek örül - akiket szeret. A szeretetet érezni kell, átélni és megtapasztalni - csak így lehet megtudni, mit is jelent. Mégpedig kétféleképpen kell ezt megélni - egyrészt úgy, hogy én szeretek, másrészt úgy, hogy engem szeretnek. Egy dolognak két oldala ez, kicsit más, kicsit ugyanaz, egymagában mindkét fél csak torzó.


Tabu-e még a halál?

2009. december 08.

Ha beszélnek róla, ha informálják a közvéleményt a segítõ lehetõségekrõl, akkor egyre kevésbé lesz tabu a halál - vallják a szakemberek.

 

 

A Magyarországon halállal, haldoklással és gyásszal foglalkozó szervezetek fontosnak tartják a köztudat formálását abból a célból, hogy nyíltabban beszéljünk az élet végével kapcsolatos kérdésekrõl, új rítusok jöjjenek létre, és végsõ soron oldjuk a téma körül még meglévõ tabukat. Ennek érdekében folyóiratot, különbözõ portálokat, kutatócsoportot mûködtetnek, egyetemi kurzusokat tartanak. Idõszerû, hogy megfogalmazódjon a szemléletformálásban érintett szakmai szervezetek szorosabb együttmûködése. A Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézete koordinálja az ezzel kapcsolatos kezdeményezéseket.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...169170171...221