Információk, érdekességek

Légy férfi!

2009. október 14.

A férfiak többségébe genetikailag kódolva van a megfelelési vágy, ösztönösen versengenek, és korunk Ádámja a munkahelyét tekinti harcterének – derült ki a Légy FÉRFI! címû konferencián.

 

 

A Magyar Fogyasztó Platform szervezésében lezajlott rendezvényen a résztvevõk értékes információkat tudhattak meg többek között a férfiak életstílusáról, valamint a fogyasztási és a médiahasználati szokásaikról.

Véget ért a Légy Férfi! címû konferencia, amely a Magyar Fogyasztó Platform (MFP) konferenciasorozatának részeként, a Magyar Telekom Székházban került megrendezésre.


Szemük fénye

2009. október 10.

A vakság megelõzésére és a látásrehabilitáció lehetõségeire hívják fel a figyelmet a Látás Világnapján.

 

 

Becsült adatok szerint hazánkban évente hatezer ember szenved nagyobb mértékû látásvesztést, miközben 4000 esetben megelõzhetõ lenne a nagyfokú, akár vaksággal járó látásromlás.


Anyajegyszûrés számítógéppel?

2009. október 05.

Az anyajegyszûrés jelentõségét nem lehet eléggé hangsúlyozni, hiszen ezzel a vizsgálattal dõlhet el a bõrön lévõ pigmentált elváltozások sorsa.

 

 

A tapasztalt bõrgyógyász ugyanis el tudja dönteni, magában hordozza-e egy anyajegy a bõrrák kockázatát vagy sem. A vizsgálatra kétféle módszer is rendelkezésre áll, ezek tulajdonságairól beszélt dr. Vincze Ildikó, a Dermatica Bõrgyógyászat és Kozmetika szakorvosa.


A verés nyomot hagy a gyerek intelligenciáján

2009. október 01.

A gyermek szellemi fejlõdését is veszélyezteti az a szülõ, aki bántalmazza, veri csemetéjét.

 

 

A New Hampshire-i egyetem kutatói azt is bizonyították, hogy a verést elszenvedett gyerekeknek még évekkel késõbb is alacsonyabb volt az intelligenciahányadosuk, mint erõszak nélkül felnövõ társaiknak. Minél gyakrabban vernek egy gyereket, annál lassabban fejlõdik szellemileg - hangsúlyozta a kutatás vezetõje, Murray Straus.


Testi és lelki kihívás a gyógyíthatatlan betegség

2009. szeptember 22.

Az SM ugyan még gyógyíthatatlan, a rehabilitáció és a sorstársközösségek élhetõbbé tehetik a betegségben töltött éveket.

 

 

A rehabilitáció állt a középpontban a sclerosis multiplexes (SM) betegek országos találkozóján Gyulán. Az ország különbözõ részeibõl több száz beteg utazott Békés megyébe, emellett Szerbiából, Szlovákiából és Lengyelországból is érkeztek a Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesülete (SMBOE) által szervezett seregszemlére. Elhangzott: az egészségügyi intézmények nagyon kevés helyen vannak felkészülve kimondottan az SM betegek rehabilitációjára.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...172173174...220