Információk, érdekességek

A szerelem pénzben és idõben mérhetõ?

2009. augusztus 08.

Minél jobban szeretünk, annál több pénzt költünk a partnerre, és annál több idõt szánunk rá?

 

 

Egy ázsiai országokban készült felmérés kutatói kísérletet tettek arra, hogy pénzben és ráfordított idõben fejezzék ki a szerelem érzését. Megállapításaik szerint minél jobban szeretünk, annál több pénzt költünk a partnerre, és annál több idõt szánunk rá.


Mitõl leszünk kövérek? A génektõl?

2009. augusztus 07.

A legújabb becslések szerint az Egyesült Államokban a nem dohányzók körében a kövérség miatt elhunytak száma évente eléri a 325 000-et.

 

 

A kövérség járványos – az egész világon az. Az Egészségügyi Világszervezetet és az Egyesült Államok Nemzeti Közegészségügyi Intézetét nagyon foglalkoztatja ez a kérdés, mert a kövérség igen nagy szerepet játszik a betegségekben és a halálozásban. Bármilyen okból történõ halálozás kockázata, beleértve a cardiovascularis és a daganatos betegségek miatti halálozást is, növekszik az egyre nagyobb fokú elhízással. A legújabb becslések szerint az Egyesült Államokban a nem dohányzók körében a kövérség miatt elhunytak száma évente eléri a 325 000-et.


Tudás is kell a családtervezéshez

2009. augusztus 05.

A tinédzserek és a fiatal felnõttek nincsenek tisztában a szexuális és reproduktív egészség fogalmával.

 

 

Hat ország civilszervezetei adnak egymásnak randevút a Balaton partján. A holnap kezdõdõ rendezvény elsõdleges célkitûzése, hogy bõvítse, és elsõsorban a fiatalok körében terjessze a szexuális és a reproduktív egészséggel /SRHR/ kapcsolatos ismereteket, ugyanakkor körvonalazza a nyelvezetet és a lehetõségeket, amelyeket el kell juttatniuk miden emberhez az alapvetõ egészségügyi és emberi jogi szolgáltatások biztosítása érdekében- tájékoztatott a Magyar Család és Nõvédelmi Tudományos Társaság, amely 2008-ban csatlakozott a három éves projekthez.


Hogyan eddzük az állóképességet?

2009. augusztus 04.

Ha Ön szokott edzeni, bizonyára tisztában van az állóképesség fogalmával és annak terhelhetõségével. De vajon aki még kezdõ, mit tud róla?

 

 

Az állóképesség fogalmát tévesen is lehet értelmezni. Ténylegesen már napi 10 perces futás is elegendõ ahhoz, hogy egy nem sportoló is növelje vérkeringésének tartalékait. Nem sportoló részére a heti kétszer 30 perces edzés kedvezõbb, mint a 6-szor 10 perces.
Az „edzés” fogalma is félreérthetõ. Bizonyos mozgásfolyamatok rendszeres ismétlését jelenti, melyek fokozzák a teljesítõképességet.


Fussunk el a rák elõl!

2009. augusztus 03.

A naponta végzett rendszeres testmozgás felére csökkenti a rák kockázatát.

 

 

Napi harminc perc futás, úszás, kerékpározás vagy futballozás nem csak a szív- és érrendszeri betegségek megelõzésében segít, hanem felére csökkenti a rák kialakulásának kockázatát is egy, a British Journal of Sports Medicine címû orvosi folyóiratban megjelent tanulmány szerint.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...176177178...221