Információk, érdekességek

Szorongásoldás kevesebb mellékhatással

2009. június 20.

Az állatkísérletek azt mutatják, hogy az új hatóanyag már egy órán belül hatékony segítséget nyújt.

 

 

Egy új pánikellenes hatóanyag kevesebb mellékhatással lép fel a rohamokkal szemben, mint az eddig alkalmazott szorongásoldók - jelentették be német kutatók a Science tudományos magazin legutóbbi számában.


Fogyni akarok!

2009. június 13.

A súlycsökkenés kulcsa a fehérjében dús, zöldségekben bõvelkedõ, rendszeres mozgást beépítõ étrend!

 

 

A szakemberek egy csoportja újabban úgy véli, hogy a túlsúlyosság oka nem az ételek túlzott mértékû fogyasztásában, hanem a szénhidrátokra, különösen a finomított cukorra és a keményítõben gazdag élelmiszerekre való érzékenységben keresendõ. Rámutatnak: a történelem elõtti korban az õsember sovány fehérjét és növényi táplálékot fogyasztott, nem is válhatott kárára valamiféle tápérték nélküli, tartósított élelmiszer, mint korunk emberének.


Kevesebb a depressziós gyerek?...

2009. június 05.

Az FDA megfordította az évek óta folyamatosan emelkedõ depresszió-diagnózisok trendjét.

 

 

Kevesebb új pácienst, különösen gyereket diagnosztizálnak depresszióval az Egyesült Államokban azóta, mióta nyilvánosságra hoztak egy szövetségi jelentést a depresszió elleni szerek kockázatáról - állapították meg kutatók tanulmányukban, amely az Archives of General Psychiatry címû szaklap hétfõi számában jelent meg.


Cirkálórakéták az emberi szervezetben

2009. május 30.

Gyógyszeripari kooperáció célkeresõ gyógyszert fejleszt, s ettõl máris 30 százalékot ugrottak az alvállalkozó részvényei.

 

 

30 százalékkal nõtt a kanadai Tekmira részvényeinek értéke, miután a cég szerzõdésben vállalta, hogy saját technológiájával továbbfejleszti – humán tesztekre alkalmassá teszi - a svájci Roche két termékjelöltjét. Az egyébként RNS-interferencia-specialista alvállalkozó ehhez saját stabil nukleinsav-lipid részecske-célbajuttató eljárásait használja majd. A technológiáról az Origo-n.


Az ellentétek tényleg vonzzák egymást

2009. május 26.

Arcunk szerkezete vagy testünk illatanyaga vonzza partnerünket.

 

 

Társkereséskor az ellentétek valóban vonzzák egymást - állapította meg egy brazil tanulmány, amely szerint az emberek öntudatlanul is nagyobb valószínûséggel választanak olyan partnert, aki genetikailag inkább eltér tõlük.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...178179180...220