Információk, érdekességek

A gyorsan zsírosodó haj ápolásának titka

2014. június 03.

Túl puha, erőtlen, fénylik, fésülhetetlen – a zsíros haj többek közt emiatt is megfelelő ápolást igényel. Hogy helyesen tudjuk kezelni, minden agresszív behatás nélkül, nem árt tájékozódnunk igazi tulajdonságai felől. Az alábbiakban gyakori kérdésekre igyekszünk választ adni a zsíros haj jellegével és ajánlott kezelési módozataival kapcsolatban.

Helytelenül megválasztott sampon, tartós stressz, különféle szennyeződések, megbillent hormonális egyensúly és a haj fénylik, ragad, nehezen kezelhető. Egyes felmérések szerint a könnyen zsírosodó haj problémája a felnőtt lakosság közel 40%-át érinti. Ha nem is lehet a túlzott faggyútermelődést megakadályozni, törekedni kell a mérséklésre.


A nők a hajukra a legérzékenyebbek?

2014. június 03.

hajA Farmec megbízásából nemrégen elvégzett, reprezentatív piackutatás eredményei szerint akinek sűrű a haja, az arra panaszkodik, akinek kevés és könnyen zsírosodik, annak ez okoz napi szintű problémát, akinek pedig pattanásos a bőre, erre keres megoldást folyamatosan. Érdekes viszont az az eredmény, hogy a lakosság több mint a fele az öregedés jeleit büszkén viseli és nem próbálja azt palástolni! 

Van, amit soha nem fogadunk el magunkon

A néhány hete készült kutatásból egyértelműen kiderül, hogy bár az idősebb korosztály nagy része elfogadja magát olyannak, amilyen, valójában bizonyos vonásokat és adottságokat, még ők sem tudnak vagy akarnak elfogadni magukon. Legtöbbjük láb- és kézformájukkal, a testalkattal és a testsúlyukkal állnak még most is hadilábon.


Nyaralásra elég lesz a napszemüveg

2014. május 23.

Májusban a szemüveget és kontaktlencsét viselő emberek nagy része is már a nyaralást tervezgeti. Buzgón keresgél az ajánlatok között: vízpart vagy hegy legyen a kiválasztott úti cél? És valószínűleg mindannyian arra vágynak, hogy az idén minden tökéletes legyen a nyaraláson. 

A szemüveg és a kontaktlencse viselése azonban még a legjobbnak induló pillanatokat is beárnyékolhatja, sőt ha valaki a hagyományos lézeres szemműtéteket választja, akkor is gyakran 6 hónapig tartózkodnia kell az erős UV fénytől. A Focus Medical Lézeres Látásjavító Központ szemklinika főorvosával, Dr. Fodor Erzsébettel beszélgetünk, egy olyan eljárásról (FEMTO), amely után, már két hónappal (!) szükségtelenné válik az UV fénytől való fokozott tartózkodás.


A műkörömallergia nem játék

2014. május 21.

körömA nem megfelelően alkalmazott készítmények okozzák a legnagyobb bajt, de a profi termékek sem jelentenek feltétlenül garanciát. Allergia bármikor, bárkinél jelentkezhet, a lényeg, hogy vegye komolyan a tüneteket! 

Manikűr mellékhatásokkal

A műkörmöt használó hölgyek egyéntől függően havonta egyszer biztosan felkeresik a szakembert, hogy feltöltse, felfrissítse az addigra lenőtt, megkopott körmöket. A teljes kezelés alatt többféle allergén is érintkezik a körömcsiszolás miatt esetleg felsértett körömággyal, bőrrel. Allergia azonban nem csak a műkörmöt viselő hölgyeknél jelentkezhet, egy egyszerű manikűrt követően is kialakulhatnak szokatlan tünetek – hívja fel a figyelmet dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász-kozmetológus. A műkörmök készítéséhez használt anyagok mellett például a kutikula, a körömbőr eltávolítására szolgáló termékek, de a körömlakkok és az eltávolításukra szolgáló készítmények összetevői is allergiát okozhatnak.


Báj-báj, banyaháj - Lóg a hasad? Leplezd és fogyaszd! 9 lépés a siker!

2014. május 20.

Varázslatosan el lehet tüntetni a banyahájat, csak kövesd fogyókúrás szakértőnk tanácsait! Csak csajoknak! Júniusig garantát eredmény. 2 hét, napi gyakorlás, és máris előkaphatod a hasi-pólókat, vagy legalább is egy mérettel kisebbre veheted a szoknyákat-nadrágokat. 2 hét alatt derékből 3-5 cm, vagy legalább 3 kiló mínusz garantált!

3 fontos hájleplező Öltözködési tanács, ha lóg a hasad
1. Ne hordj szűk cuccokat!

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy kötözött sonka, akkor inkább válassz kissé bővebb szaású felsőt, amolyan "nőcis" fazont, ha kicsi a cicid, akár mell alatt húzottat és vegyél fel hozzá csípőnadrágot, vagy csípőszoknyát. A most kapható húsitt és keresztben csíkos hatású, vagy részekből varrt szoknyák nem előnyösek, inkább a cikkekből varrott vagy hosszító fazonú, lentebb bővülő szoknyafazont válaszd. 


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...848586...111