Információk, érdekességek

10 tipp a téli bőrvédelemhez

2013. december 01.

A nemrég beköszöntött hideg, az alacsonyabb páratartalom, a lakások fűtése különösen megviselheti a bőrünket. A szárazság mellett gyakran jelentkezik egy másik, kellemetlen tünet is: a viszketés. Dr. Pellion Szilvia bőrgyógyász 10 hasznos tippel szolgál a bőr védelmében.

Nem kell beletörődni a kellemetlenségekbe!
A központi fűtés, a hideg, a szél, és a kinti-benti hőmérséklet közti jelentős különbség mind próbára teszik a bőrt és kimerítik a nedvességtartalmát. A bőr legfelső rétege kiszárad, berepedezik, kipirosodik, ellenálló képessége csökken, könnyebben alakulnak ki ekcémás elváltozások, különösen az arra hajlamosaknál. Szerencsére dr. Pellion Szilvia olyan hasznos tanácsokkal tud szolgálni, amelyek segítenek a pikkelyes, viszkető bőrt újra selymessé, hidratálttá tenni.  


„Olyan petyhüdt az arcom...” - 2. rész

2013. november 28.

petyhüdt az arcomNézzük azokat a módszereket, amelyek a fiatalos arcbőr megőrzésében/visszanyerésében segíthetnek! S lássuk azokat az eljárásokat, amelyek a bőröregedés okainak feltárásához adnak kiindulópontot! 

Tuja, mitől tűnik fáradtnak az arca? Hallott már arról, hogy a fiatal arc V betűje, hogyan változik fordított V-re?

Kozmetikai eljárások

Hatóanyagok, melyek feszesítenek

  • Kollagén-védők

A kollagén fokozott termelődése, általa a bőr megújulása, jó formában tartása olyan alkotóelemeknek köszönhető, mint az L-Prolin aminosav, vagy a Hidroxiprolin, illetve azoknak a bőrjavítóknak, mint pld. a retinol, egyes algák, a C-vitamin, a bio-esszenciális olajok (pld. argán-, muskátli-, citromfű-olaj kivonat), a peptidek. Az ilyen alapú kozmetikai termékek (esetünkben az arckrémek a nyakra is alkalmazva) intenzív bőr- és sejtfiatalító, bőrfeszesítő hatásúak.


„Olyan petyhüdt az arcom...” - 1. rész

2013. november 27.

szép arcAmikor az évek múlásával az arc körvonala kezd elmosódni, a bőr veszít feszességéből, és emiatt úgy érezzük, arcunk már állandóan fáradt benyomást kelt - ne tekintsük végzetszerűségnek! Íme néhány nélkülözhetetlen információ a témában és tipp a petyhüdt arcbőr felfrissítésére! 

A kozmetikai laboratóriumok fontos fejlesztéseket hajtanak végre, melyek előnyeit hamar élvezhetjük, különösen akkor, ha az arcápolási készítmények használatát rendszeres arcmasszázzsal kötjük össze. Az esztétikai orvoslás is számos újdonsággal áll elő – egyre inkább megfizethető módon - annak érdekében, hogy az arcbőr öregedési folyamatával szembeszegüljünk. És persze ajánlott megismerni a bőrállapot romlásának okait, és jól választani a fokozottan célzott módszerek közül.  


Száraz bőr: hogyan segít a kozmetikus?

2013. november 22.

Száraz bőrAz őszi-téli időszakban még az egyébként normál ápolást igénylő bőr is érzékenyebb, szárazabb lehet. Az arc bőrének ápolásához Peterman Krisztin kozmetikus tanácsai nyújtanak segítséget.

Korral és évszakkal jár
A bőr szerkezete az életkorral együtt változik. A serdülőkori hormonális változások hatására zsírosabbá váló bőr állapota idővel normalizálódik, majd az életkor előrehaladtával egyre inkább a bőr szárazsága okoz problémát. A téli időszakban a helyzetet nem csak a csípős, hideg levegő, de a fűtési szezonban alacsonyabb páratartalmú, száraz belső levegő is súlyosbíthatja. A száraz bőr rendszeres ápolást igényel, melyben fontos szerepet töltenek be a különböző kozmetikai kezelések is. Segítségükkel tartós, hosszú távú hatást érhetünk el, a hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegeibe is eljuttathatjuk. 


Aludni vagy nem aludni: ez itt a kérdés!

2013. november 10.

Aludni vagy nem aludniMátyás királyról egyik itáliai krónikása, Galeotto Marzio feljegyezte: a királynak sosem okozott gondot, hogy háború idején leheveredjen és elszundítson, sőt kifejezetten nyugodt és mély álomba merült az ágyúdörgések és csatakiáltások baljós altatódala mellett – ugyanakkor békeidőben rendkívül nyugtalanul aludt, s a legkisebb suttogásra és apró neszre is azonnal felriadt. Mátyás alvási szokásai elsőre különösnek tűnhetnek, de a felségárulástól tartó uralkodó feltehetően biztonságosabb és megnyugtatóbb alvóhelynek ítélte a katonái által őrzött sátrat, mint saját királyi udvarát, ahol békeidőben könnyen elszaporodtak körülötte a halálát sziszegő udvari intrikák. 

Mátyás király alvás közben is mérlegelt? Képes volt elkülöníteni a számára fenyegető, ez esetben titkot és árulást sejtető suttogást a biztonságát közvetlenül nem fenyegető ingerektől? A modern alváskutatás eredményeinek köszönhetően már válaszolhatunk erre a kérdésre, továbbá mélyebb betekintést nyerhetünk az alvó agy információfeldolgozó folyamataiba.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...899091...111