Információk, érdekességek

Ősz: a semmittevés ideje?

2012. szeptember 23.

Bár az ősz beköszöntével megszaporodnak a tennivalóink, ilyenkor még fontosabb, hogy elegendő időt adjunk magunknak a pihenésre, lazításra, a hidegebb évszakokra való felkészülésre.

Az aktív, vidám nyári napok után szép lassan beköszönt az ősz, szeptembert írunk a naptárban, hűvösödnek a reggelek és egyre korábban sötétedik. Beérik a termés a földeken és a kertekben, learatjuk, betakarítjuk a nyár gyümölcseit, s amit lehet, elteszünk télire.


Hogyan készüljünk a vízparti nyaralásra?

2012. augusztus 10.

Hogyan érdemes készülnünk a vízparton töltött napokra, hogy valóban önfeledt legyen a kikapcsolódás? Hogyan előzhetjük meg a kellemetlenségeket, fertőzéseket?

Bár a fürdőkben, aquaparkokban ellenőrzik a víz minőségét, ez közel sem nyújt maximális biztonságot, a természetes vizekben pedig még ennyire sem bízhatunk.


A fürdőruhák szoros, műszálas anyagai és a fürdés teremtette nedves közeg remek táptalajt biztosít a kórokozó baktériumok és gombák számára. A nedves fürdőruháról, testfelszínről bevándorló kórokozókkal szemben a női intim területnek a hüvely egészséges nyálkahártyája biztosít megfelelő védelmet. Abban az esetben, ha a hüvely nyálkahártyája, élettani mikroflórája sérült, a nők kiszolgáltatottá vállnak a külvilágból, így a strandról, fürdőkből érkező fertőzésekkel szemben.


A rossz alvás öregíti az agyat

2012. augusztus 10.

alvásÚjabb tanulmányok igazolják, hogy az alvás mennyisége és minősége kapcsolatban lehet a szellemi leépüléssel - számoltak be róla kutatók az amerikai Alzheimer Szövetség Vancouverben megrendezett nemzetközi konferenciáján.

Túl sok, túl kevés egyaránt ártalmas

Az egyik ismertetett tanulmány szerint a túl kevés és a túl sok alvás is mintegy két évet öregít az agy "korán", míg egy másik vizsgálat eredménye arra utalt, hogy a napközben tapasztalt folytonos álmosság idősebb embereknél a szellemi leépülés előrejelzője lehet.

Az első tanulmányban 15 ezer nő adatait elemezve jutottak arra a kutatók, hogy azok, akik naponta átlagosan öt óránál kevesebbet vagy kilenc óránál többet alszanak, gyengébben teljesítettek a mentális teszteken azokhoz képest, akik átlagosan naponta hét órát töltöttek alvással. A túl kevés és a túl sok alvás két év öregedéssel egyenértékű romlást okozott a mért kognitív képességekben.


Utazzon zölden! 3 tipp az olcsó és környezetkímélő nyaralásért

2012. július 11.

Egyre többen vannak azok is, akiknek pénztárcájuk megóvása mellett a környezet kímélése is fontos. Ma már nem kifejezetten luxus zölden utazni, csak ismerni kell a módját.

Ha lehet, inkább ne repüljünk

Sokan nem tudják, de a repülés a környezet számára az egyik legmegterhelőbb utazási forma. Ám lehet a repülésnek a környezeti javakkal spórolósabban bánóbb módját választani. Az ECO programhoz csatlakozott légitársaságok gépei például akár 25%-kal csendesebbek, 50%-kal kevesebb szén-dioxidot és 75%-kal kevesebb káros anyagot bocsátanak ki.


Mi dobja fel a napunkat?

2012. június 24.

Egy mosoly, egy ölelés, egy kellemes csevegés – ezek azok a dolgok, amelyek egy brit kutatás szerint kellemesebbé tehetik a napunkat. A YouGov kutatása arra mutat rá, az egyszerű dolgok is örömet okozhatnak.

Egy mosoly is jobbá teheti a napot

A Samaritans jótékonysági szervezet megbízásából készítette a felmérést a YouGov Nagy-Britanniában, amelyben arra a kérdésre kereste a választ, a lekérdezést megelőző egy évben, mi tette jobbá a napot a válaszadók számára. A megkérdezettek 53 százaléka mondta, hogy az, hogy valaki rájuk mosolygott, tette jobbá a napjukat. 52-52 százalék jelezte, egy ölelés, illetve egy kellemes csevegés esett jól nekik.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...939495...111