Információk, érdekességek

Az „Év Gyógyszerésze” – mindennap az ön gyógyszerésze

2021. április 22.

(Promóció) Idén 11. alkalommal keresik az „Év Gyógyszerésze” cím és díj leendő kitüntetettjeit Ön is tehet azért, hogy megtaláljuk őket!

A gyógyszerészek munkája a pandémia hónapjaiban a szokásosnál még nagyobb terheléssel és még több erőfeszítéssel valósulhat csak meg – a megszokott magas színvonalon. A gyógyszerészek teljesítménye és áldozatkészsége a világjárvány idején is példaértékű, köszönetet és elismerést érdemlő. Ennek jegyében 2021-ben is keresik az „Év Gyógyszerésze” cím és díj leendő méltó birtokosait. A díjjal és címmel olyan gyógyszerészeket részesítenek elismerésben, akik példát mutatnak kiemelkedő szakmai teljesítményükkel, hatékony megoldások alkalmazásával és betegközpontú szemléletükkel a gyógyszerészi gondozásban, a gyógyszerellátásban és a gyógyszerfejlesztésben.

Az ön gyógyszerésze is a díjazottak között lehet 2021-ben, ha ön úgy érzi, hogy ő is méltó az „Év Gyógyszerésze” cím elnyerésére.

Akinek köszönhetően ön mindennap bizalommal térhet be a patikába
A több mint egy évtizedes múltra viszszatekintő kezdeményezés, az „Év Gyógyszerésze” díj és cím azokra a gyógyszerészekre kívánja ráirányítani a figyelmet, akiknek köszönhetően ön mindennap bizalommal térhet be a patikába, és megelégedéssel távozhat onnan.

Legyen szó krónikus betegségről, nyaraláshoz úti patika összeállításáról, az ön vagy a szerettei egészségével kapcsolatos kérdésekről, a gyógyszerészére mindig számíthat. Nincs ez másként most sem, a koronavírus-világjárvány idején, amikor a világ hatalmas egészségügyi és gazdasági terhekkel és kihívásokkal néz szembe. A biztonságos gyógyszerellátás folyamatossága, a gyógyszerészek – mint egészségügyi szakemberek – odaadó munkája fontosabb, mint valaha.

Az elmúlt hónapokban a gyógyszerészek betegközpontú, lelkiismeretes munkájának és emberfeletti erőfeszítéseinek volt köszönhető az, hogy a patikák mindig nyitva álltak ön előtt. Ez a jövőben sem fog megváltozni.


Augusztusban az édesapáké a főszerep!

2020. augusztus 27.

Most bárki jelölheti a kedvesét vagy rokonát Az Év Apukája címre

A feleségek örök támaszai és segítői, a lányok védelmezői, a fiúk példaképei. Mégis sokszor jobban megbújnak a csendes háttérben, mint az anyukák, pedig ők is ugyanolyan mindennapi hősök, akik manapság szintén egyre kevesebb elismerésben részesülnek. A Sudocrem Az Év Apukája kampányában most a kiemelkedő feladatokat ellátó édesapákra irányítja a figyelmet, akik nap mint nap helytállnak munkában, gyermeknevelésben és a családok élén.

A XXI. századi édesapák szerepe egyre inkább kulcsfontosságú. A pedagógiai érzék mellett szinte első perctől kezdve fontos a kötődés és a bizalom kialakítása a gyermek és a családfő között. Ez a későbbi közös életük során meghatározó szerepet játszik majd, hiszen a fiúk számára elsősorban az apuka lesz az a személy, akire hasonlítani szeretnének, akinek a szavára mindennél jobban adnak, és akit általában példaképként követnek.

Természetesen a lányoknál is kulcsfontosságú az édesapával való jó és szoros kapcsolat, hiszen ők a kislányok első számú védelmezői, a legerősebb bástyák. Ők jelenthetik azt a férfit, akire igazán felnéznek, akinek a mintája, erkölcsi normái és a mentalitása – akárcsak az édesanyáké – értékmutató lehet a későbbiekben, akár a párválasztás során is.

Nem csoda hát, hogy manapság, a modern társadalmakban elkezdett felértékelődni az apák szerepe a gyermeknevelés terén. Egyes skandináv országokban például az apukáknak is kötelező hónapokig otthon maradni a gyermekkel, hogy ők is ugyanannyi időt tölthessenek az apróságokkal, mint az édesanyák. De hazánkban is egyre nagyobb az igény az apasági CSED-re vagy GYED-re.


2020-ban is szavazzon az év gyógyszerészére és kedvenc patikájára!

2020. május 08.

Idén, immár tizedik alkalommal kerülnek megrendezésre a nagysikerű Év Gyógyszerésze és Kedvenc Patikám pályázatok.

 

A KEDVENC PATIKÁM pályázat a hagyományoknak megfelelően a lakosság véleménynyilvánítása alapján kerül kiválasztásra. (Az adatlapot kitöltők között kétszemélyes wellness-hétvégét sorsolunk ki!) A szavazatokért versenybe szállhat az ország bármely közvetlen lakossági ellátást biztosító patikája.  A legtöbb szavazatot kapott patika nyeri el a Kedvenc Patikám címet.

Fotó: gettyimages.comAz ÉV GYÓGYSZERÉSZE pályázat menete: idén szokás szerint lakossági és szakmai oldalról is lehet ajánlásokat tenni. (Az adatlapot kitöltők között kétszemélyes wellness-hétvégét sorsolunk ki!) Mindkét oldalról egyaránt a 10-10 legtöbb jelölést kapott gyógyszerészt a pályázatot szervező Nero Solution Kft. személyesen kéri fel a pályázaton való részvételre.

A pályázatok leadásának határideje 2020. augusztus 30. A 20 pályázati anyagból a szakmai zsűri választja ki a legjobbakat.  A díjazottak a MOSZ XXX. kongresszusán ünnepélyes díjátadón vehetik át az Év Gyógyszerésze díjat és a Kedvenc Patikán címet, valamit a további díjakat. Minden pályamunkát leadó gyógyszerész ingyenesen vehet részt az év végén megrendezésre kerülő Év Gyógyszerésze szemináriumon.

Az Év Gyógyszerésze jelölések beérkezésének határideje: 2020. május 30.
A Kedvenc Patikám szavazatok beérkezési határideje: 2020. szeptember 30.

A pályázatokról további részletes információkat az Év Gyógyszerésze és a Kedvenc Patikám honlapokon (www.evgyogyszeresze.hu és www.kedvencpatikam.hu) találhatnak az érdeklődők.

A győztes pályamunkát beadó gyógyszerész és a legtöbb szavazatott kapott győztes patika, egy kortárs műalkotást is magáénak tudhat, mely méltóképpen jelzi az elért eredményt a patikalátogatók számára.

A gyógyszertár a gyógyítási stratégia kiemelt egysége, amely egy kereskedelmi körülmények között működő egészségügyi intézmény. Fontos hangsúlyozni, hogy a gyógyszert a gyógyszertárból kell beszerezni, ahol az ott dolgozó szakemberek a készítményekkel kapcsolatos mindenfajta hiteles információt tudnak biztosítani. A jövőt illető fontos kérdés, hogy melyik patikában milyen extra szolgáltatást kaphat a beteg a gyógyszere mellé.

A pályázatok kulcsüzenete, hogy a gyógyszerészeknek egyfajta új köztes szerepet kell betöltenie az egészség támogatása, a betegségek megelőzése területén,  és mint a gyógyszeres terápia szakértőinek olyan dokumentált szolgáltatásokat kell biztosítani amelyek célja – a páciensek bevonásával és az egészségügyi ellátás többi szereplőivel együttműködésben – a hatásos, biztonságos és költség-hatékony gyógyszeres terápia elősegítése, a megfelelő gyógyszerhasználat szakmai segítése, a betegek együttműködő készségének növelése, az egészségtudatos életvitel kialakításának elősegítése, az életminőség javítása.

A patikákban a biztonságos gyógyszeralkalmazást népszerűsítő edukációs tevékenység jelentősen hozzájárul társadalmunk egészségkultúrájának emeléséhez és egyben a pályázatot kiírók nagy örömére – talán ennek köszönhetően is – egyre kiemeltebb figyelmet kap a patikai munka és a „Kedvenc Patikám” kampány lakossági támogatása.


Kerestetik 2018 legjobb konyhás nénije/bácsija

2018. március 25.

Két új, a közétkeztetés minőségét javító kampányt hirdet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet: a gyerekek segítségével keressük 2018 legkedvesebb konyhás nénijét/bácsiját, a közétkeztető cégektől pedig olyan recepteket várunk, melyek három különféle, speciális diétára szoruló gyermekcsoport, a tejfehérje-allergiások, a gluténérzékenyek és a cukorbetegek étkezési igényeire kínálnak megoldást.

A kormány elkötelezett a közétkeztetés minőségének, elérhetőségének javítása iránt, éppen ezért az elmúlt esztendőkben számos olyan intézkedést hozott, melyek kedvezően befolyásolták az iskolákban elérhető étkezéshez való hozzáférést, az ételek minőségét. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) parlamenti államtitkára az OGYÉI új kampányát ismertető sajtótájékoztatón hangsúlyozta, míg 2010-ben 92 ezer, 2017-ben már közel félmillió kisgyermek menzai étkezését finanszírozta a kormány. Idén, 2018-ban 79 milliárd forintot különített el erre a célra az Országgyűlés, ez háromszorosa az öt évvel ezelőtt rendelkezésre álló forrásnak.

Egészségesebb menzák

A kormány a gyermekek egészséges táplálkozásával kapcsolatban – az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) együttműködésben készített hatásvizsgálat segítségével – elemezte, hogy a 2015-ben hatályba lépett közétkeztetési rendelet milyen változást eredményezett a menzákon. (Az elemzés során a közétkeztetés 2013-as és 2017-es adatait hasonlították össze.)


Az erő hangja, a szó ereje - Pályázat!

2017. december 21.

Januárban indul egy fontos betegtájékoztató program előrehaladott emlőrákban szenvedő betegek részére. A betegeket informáló program első állomása egy pályázati felhívás: Az erő hangja, a szó ereje címmel.

Keressük azokat az előrehaladott emlőrákban szenvedő betegeket, akiknek van egy mondatuk a mindennapokra. Egy szó, egy mondat, ami segít nekik nap mint nap, hogy szembenézzenek az élettel és a betegségükkel, és amit szívesen megosztanának, hogy ezzel másoknak is erőt adjanak. Ők az Erő Hangjai.

Az előrehaladott emlőrákban szenvedő nők bár támogatásban és útmutatásban részesülnek, a legfrissebb kutatások szerint azonban ezek nem kielégítőek számukra, és a páciensek, valamint a gondozók gyakran nem jutnak megfelelő információhoz a betegséggel kapcsolatban. Ha el is jut hozzájuk a kellő mennyiségű információ, a lelki támogatáshoz az még mindig kevés. Ebben a legtöbb támogatást a betegtársak tudnak egymásnak nyújtani.

Ezt a hiányt kívánja pótolni a hamarosan induló „Itt vagyunk most” betegtájékoztatási kampány, amelynek keretében pályázatot hirdetünk előrehaladott emlőrákban szenvedő betegek számára.

Olyan betegek jelentkezését várjuk, akik vállalják, hogy pozitív üzenetükkel és történetükkel erőt adhatnak betegtársaiknak szerte az országban, hogy mások is érezhessék, nincsenek egyedül.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...23...9