Információk, érdekességek

Húsvéti sonka, tojás

2012. április 08.

A húsvét a kereszténység nagy ünnepe és egyben a tavasz gasztronómiai eseménye. Mint tudjuk, mozgó ünnep, így idén április közepére esik.

A húsvét elképzelhetetlen tojás és sonka nélkül, amelyet gyakran a torma egészít ki. A hagyomány mellett azonban érdemes a megújulásra is figyelnünk, hiszen ezek az egészséges és korszerű táplálkozás élelmiszerei is egyben. Ez utóbbi azért, mert számos változatuk közül válogathatunk ízlésünknek, igényeinknek és pénztárcánknak megfelelően.


Húsvéti dekoráció: az egyszerűség jegyében

2012. március 29.

Minden ünnep táján egyre több a giccs és a haszontalan termék, ezeket kerülendő inkább törekedjünk az egyszerűségre a húsvéti lakásdekor esetében is. Inkább egy-két apróbb, de ízléses darabot válasszunk a könnyed, levegős, életteli tavaszi hangulat jegyében.


Böjtös étkek, pénztárcabarát receptek

2012. március 18.

Már javában benne járunk a Húsvét előtti nagyböjtben és a tavasz megérkeztével is időszerű egy kis tisztulás, méregtelenítés. Ha szívesen elhagynád a húst és valami kevésbé megterhelőre vágysz, készíts otthon friss tavaszi vega pástétomot hüvelyesekből. Friss házi kenyérrel az igazi!


Szabaduljon meg a karácsonyi zsírpárnáktól!

2012. január 03.

férfi sportol"Le kell adnom, amit felszedtem az ünnepek alatt, no meg úgy általában a tél során..." - jelentjük ki gyakran az év végi ünnepek után...

Ha megszervezzük, felkészülünk rá, és tartjuk magunkat a felállított szabályokhoz, akár tíz nap is elegendő lehet arra, hogy megszabaduljunk a kellemetlen, csúf zsírpárnácskáktól. Persze csak akkor, ha utána sem eszünk meggondolatlanul, és folytatjuk a rendszeres mozgást is.


Tejszínes finomság - maradék halból vagy szárnyasból

2012. január 01.

Túlméretezted az adagokat vagy valaki nem jött el? Megmaradt a sült hal vagy pulyka? Készíts belőle gyorsan egy finom egytálételt!


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...454647...59