Információk, érdekességek

Tudjuk, mit iszunk?

2005. október 30.

Az elmúlt tíz évben hazánkban megkétszerezõdött az alkoholmentes italok iránti kereslet. A látványos növekedés az ásványvízpiac dinamikus fejlõdésének köszönhetõ. Míg 1994-ben mindössze 10 liter vizet fogyasztottunk fejenként, ez a szám 2004-ben 64 literre nõtt. Bár a szomszédos Ausztria 85-90 literes fejenkénti fogyasztásától még így is jócskán elmaradunk, a szakemberek úgy gondolják, e „hátrányt” rövid idõn belül „le-dolgozzák” a hazai fogyasztók.

Leküzdhetõ nehézségek a várandósság ideje alatt

2005. október 29.

Váladékozás, látásproblémák, hátfájás, szapora szívverés, magas vérnyomás: valamennyi a terhesség tipikus tünete. Többségükben nagy bajt nem okoznak, tulajdonképpen az állapotos nõk szervezetében kialakuló változások velejárói, de a panaszokat nem szabad elhanyagolni.

Egészséges táplálkozás - idõskorban

2005. október 28.

Az idõsek táplálkozására is ugyanakkora figyelmet kell fordítani, mint az aktív felnõttek vagy a gyerekek esetében. Ha az idõs emberek táplálkozását, étrendjét helyesen akarjuk összeállítani, akkor az életkori sajátosságokból adódóan számos jellegzetességet figyelembe kell vennünk.

Az indigó gyerekek nevelése

2005. október 27.

Különcök, hiperaktívak, nehezen nevelhetõk. Általában így nevezik õket, pedig csak a hazugságot és a kényszert nem viselik el. Azért születnek a Földre, hogy magukkal hozott bölcsességükkel és jóságukkal jobbá tegyék a világot.


Az indigó gyerekek feladata az, hogy szeretetet közvetítsenek és az anyagiassággal szemben az érzelmek felé fordítsák az emberek figyelmét. Persze vannak, akik rossz néven veszik az általuk képviselt változásokat és jobban szeretnék, ha a gyerekek alkalmazkodnának a régi rendhez.


Fertõzések ellen sport

2005. október 26.

A hatvanöt évesnél idõsebb emberek immunrendszere ugyanolyan erõs lehet, mint a harmincéveseké. Azonban ahhoz, hogy valaki ilyen fitt immunrendszerre tegyen szert, aktívan mozgásban kell maradnia - hetente edzenie kell legalább háromszor, minimum két órán keresztül. 
Erre az eredményre jutott legalább is egy új összehasonlító elemzés, mely a Journal of Applied Physiology címû szaklapban látott napvilágot.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...156157158...163