Információk, érdekességek

Tûz és jég

2005. október 20.

Az alkalmi ruha ma már nem azt jelenti, mint korábban - legalábbis a fiataloknak nem. Nyugodtan félredobhatják a divatjamúlt fekete kiskosztümöt, az egyszerû szabású vagy anyagú ruhákat. Idén jöhet minden, ami szõrme, bársony, lurex, tüll, flitter, strassz, mert vidámak és a közelgõ ünnep fényét emelik.

Valami vadság - testékszer és tetoválás

2005. október 19.

Dédanyáink korában elképzelhetetlen volt, hogy egy nõ fürdõruhára vetkõzzön, nagyanyáinkra a miniszoknya hozta a frászt, a mai fiatalok pedig testékszerekkel és tetoválásokkal akasztják el a szülõk lélegzetét.


Decembertõl gyûjtik össze a lejárt gyógyszereket

2005. október 19.

Szervezett formában EU-konform módon gyûjtik be a lejárt vagy nem használt gyógyszereket.


Magyarországon évente 2000 tonna hulladék keletkezik a lakosság által fel nem használt, lejárt szavatosságú gyógyszerekbõl - derül ki az Egészségügyi Minisztérium adataiból. - Ennek egy része a kommunális hulladékba kerül, ami veszélyes az emberi egészségre és a környezetre - mondta el a Napi Gazdaságnak Hávelné Szatmári Katalin, a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke.


Gyógyszert csak a gyógyszertárból?

2005. október 18.

Továbbra is megoszlik a parlamenti pártok véleménye a gyógyszerforgalmazás liberalizációjáról. Kitartunk a liberalizáció mellett, már készítjük a törvénytervezetet, és próbáljuk meggyõzni koalíciós partnerünket is - jelentette ki Mézes Éva. Az Országgyûlés egészségügyi bizottságának SZDSZ-es alelnöke hozzátette: idõben és térben közelebb kell vinni a betegekhez a gyógyszerek elérhetõségét.

Szívbajok ellen...

2005. október 18.

A Circulation címû szaklapban megjelent tanulmány szerint viszonylag egyszerû módszerrel - terhelési teszttel - megállapítható, hogy a vizsgált egyént fenyegeti-e jelentõs mértékben infarktus, illetve a teszt segítségével kizárható a veszélyeztetettség is. A módszer azoknál is képes elõre jelezni a bajt, akiknél a hagyományos "mérési eljárások" negatív eredményt adnak.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...159160161...162