Információk, érdekességek

A patikák gyűjtik a lejárt gyógyszereket

2006. március 15.

December óta körülbelül ötven tonna lejárt szavatosságú, vagy már nem használt gyógyszert vittek vissza az emberek a patikákba. Országszerte 2500 gyógyszertárban helyeztek el gyűjtőládákat, az azokba bedobott hulladék elszállítása és elégetése folyamatos - tájékoztatta lapunkat Zalai Károly, a Magyar Gyógyszerészkamara alelnöke.

Gyógyítanak az állatok

2006. március 15.

A macskák fájdalomcsillapító hatással bírnak, hatékonyak a fáradtság és a stressz ellen, és elűzik a migrént is.

 

A négylábú kedvencek jó hatással vannak gazdáik kedélyére, ám kevesen tudják, hogy az állatok gyógyítani is képesek. Egy oroszországi felmérés szerint ajánlatos a cirmosterápia a magas vérnyomásban és szívritmus-zavarban szenvedőknek, gyomorfekély, vagy reuma esetén is.


Átalakul a tüdőszűrő hálózat?

2006. március 15.

A tüdőgyógyász szakma szerint át kell alakítani a hazai tüdőszűrés rendszerét és funkcióját, amely még az 1950-es évek járványügyi helyzetére épült.

Lesz gyógyszer a narkolepsziára

2006. február 24.

Csak 8 évvel ezelőtt fedezték fel, hogy egy agyi hormon rendellenes működése okozza a narkolepsziát.


Az erre felírható gyógyszer nincs még törzskönyvezve.


Napenergia segít a kórház működtetésében

2006. február 24.

Nagyobbá és korszerűbbé vált a szegedi önkormányzati kórház: új részlegeket alakítottak ki, s a napenergia felhasználásának köszönhetően nemcsak olcsóbbá válik az intézmény működése, hanem a kórház környékén élőknek is kevesebb füstöt kell szívniuk mint eddig. Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester elmondta: az osztályok költözésével, s a mindennapi munka megnehezülésével járó, több mint egy éve zajló munkálatok lassan befejeződnek, az új részlegek átadását március végére tervezik.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...223224225...226