


Információk, érdekességek
Csiris rakotta (retek, brokkoli, hagyma, lucerna)
2017. április 15.
A tavaszi vitaminhiányt remekül enyhíthetjük a különféle csírák (csirik) fogyasztásával. A fogyókúrának is jó kiegészítője az egészséges, életerőben gazdag növényi csíra!
Hozzávalók 4 személy részére
- 50 dkg (bio) kelbimbó, vagy kis fej kínai kel
- 10 dkg csiri
- 1 marék durvára vágott dió
- 5 dkg aromás sajt (parmezán, vagy ementáli)
- 1 pohár tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- fűszersó
A zöldségeket kevés vízzel, sóval, fokhagymával puhára pároljuk. Lecsepegtetjük és kiolajozott tűzálló tálba terítjük, a dióval megszórjuk. Ha a zöldség kelbimbó, akkor a lucerna csiri 2/3-át, ha kínai kel, akkor a retekcsiri, brokkolicsiri, hagymacsiri 2/3-át rászórjuk a tetejére. Tejföllel meglocsoljuk, és a sajtot ráreszeljük. Közepes fokozaton sütőben megsütjük. Tálaláskor szórjuk rá a megmaradt csirit!
Két hét alatt mínusz 5 - 7 kiló!
2017. április 13.
Nicole Kidman a Hideghegy forgatása alatt csak főtt tojást evett. Egy tojás volt a reggelije és két tojás a vacsorája, három, ha nagyon éhes volt. Heidi Klum a szülés után reggelire tojásfehérje omlettet zöldséggel, ebédre brokkolit és csirkesalátát evett. Más főétkezése nem is volt, nyers mandulát vagy fehérjeitalt fogyasztott a nap végén.
Mi az a 2 hetes tojás-diéta?
A tojásdiéta lényege, a sok fehérje mellett a szénhidrátok visszaszorítása és a csökkentett kalória bevitel. Mivel a tojás szinte valamennyi ásványi anyagot tartalmazza, amire a szervezetnek szüksége van, az egy hetes tojásdiéta mellett anélkül adhatunk le a felesleges kilókból, hogy hiányállapot lépne fel a szervezetünkben.
Mennyi ideig tartható a tojás-diéta?
2 hétig
Mennyit tudok leadni?
5-7 kg
Fokozatos fogyás - 9 örök szabály
2017. április 12.
A fogyókúráknak számtalan módozata létezik. Van, aki valamilyen módszert követ, mások pusztán azt végzik, amire képesek. A fogyókúra kifejezés viszont csak azon módszerek összességére alkalmazható, amelyek az alábbi kilenc aranyszabályból legalább nyolcat magukon viselnek. Mik a legfontosabb elvárások, hogyan csináld?
1. Ne éhezz, ne koplalj!
Amikor koplalunk, szervezetünk elsősorban az izmokat kezdi el leépíteni, egyúttal lelassul az anyagcsere is. Amikor a test táplálékhoz jut, először a zsírraktárak töltődnek fel, így gyorsan visszaszedjük a leadott kilókat, fellép a jojó-effektus.
2. Végezz részletes testösszetétel elemzést!
Ma már a szakemberek nem a BMI index alapján állapítják meg, ki mennyire túlsúlyos vagy alultáplált, mert a kizárólag testmagasságon alapuló módszer nem veszi figyelembe az egyéni adottságokat, a csontozatot, az izomzatot. Az edzőtermekben, fogyókúraközpontokban található készülékekkel pontosan meghatározható, ténylegesen mennyit kell leadni, illetve hogy min kell változtatni.
3. Kezdd a kúrát egy alapos béltisztítással!
Egyre ismertebb az a tény, hogy egy ember bélrendszerében 2-6 kilónyi salakanyag található. Ha a belekre letapadt salakanyagoktól megszabadulunk, javul az emésztés, a tápanyagok feldolgozása, a káros anyagok lebontása. A béltisztítást lehet keserűsóval vagy gyógyvizekkel végezni, de akár választhatjuk a colon hidroterápiát is.
Zöldséges kuszkusz
2017. április 11.
A kuszkusz is a gabonakásák egyike, csak éppen nem tejben készül, hanem vízben párolva, és enyhén savanyítva. Éppen ezért prímán beilleszthető a fogyókúrás étrendbe.
Hozzávalók:
- 2 bögre kuszkusz
- fél doboz konzerv kukorica
- 1-1 piros és zöld kaliforniai paprika
- 2 kemény paradicsom(a magjai nélkül)
- 2 kanál citromlé
- 2 kanál olaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
A kuszkuszt leöntöm 2 bögre forró vízzel, megszórom sóval és lefedem. Addig a zöldséget összevágom, összekeverem, ráöntöm a citromlét, az olajat és az apróra vágott petrezselyemzöldet. A kuszkuszt villával fellazítom, hozzákeverem a zöldséges mixet, és a hűtőbe teszem. Lehetőleg 1-2 órát hagyom állni.
Könnyű, gyomorkímélő vacsorának ideális!
Görhe
2017. április 09.
Tipikus magyar édességnek gondoltam, igazából az is, hisz erdélyi származású. A puliszkából számaztatható, mely a 17. század végén jelent meg először a magyar nyelvben. A puliszka vagy málé eredetileg hajdina-, később, az 1700-as évek elejétől kukoricalisztből készült étel, mely az olaszoknál polenta néven ismert - ezt vette át az angolszász kultúra is. A magyar, román, erdélyi szász, bolgár, ukrán hagyományos étkezésben is megtalálható.
A puliszka hagymányosan az erdélyi szegény ember tápláléka volt, reggelinél és vacsoránál főételként fogyasztották, míg ebédnél köretként. A puliszka keményebb, sült változata a görhe. Nos erről lesz ma szó, hogy mi hogyan csináljuk, kicsit megreformálva az eredeti receptet, s hogy én is ehessek belőle, így vegán verzióban készült el.
Hozzávalók (60-70 darabhoz):
- 300 g kukoricaliszt
- 100 g teljes kiőrlésű liszt (az eredeti recept szerint ez fehérliszt)
- 150 g xilit (vagy cukor, vagy bármilyen cukorpótló)
- 2 dl olaj (mivel régen csak zsír volt ezért az is használható)
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1-2 dl tej (mi növényit használtunk)
- csipet só
- 1 teáskanál fahéj (a fél adag tésztába gyúrjuk bele)
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...151152153...300