Információk, érdekességek

A léböjt alapszabályai

2011. július 14.

A tavasz a megújulás évszaka és egyben a böjt időszaka is, amikor a testünket és lelkünket is megtisztítjuk az elmúlt év és a hosszú tél alatt felhalmozódott méreganyagoktól, és a természettel együtt mi is megújulunk.

A böjtnek számos olyan hatása van, amely kedvezően hat az egészségünkre. Hogy melyek ezek, azokat dr. Borbényi Erika, a Napsugár Életház orvosa és életmód tanácsadója mondja el.


A legnépszerűbb friss zöldség a paprika

2011. július 07.

A zöldség és a gyümölcs is a legkedveltebb élelmiszerek között szerepel a magyarok étrendjében. Majdnem minden magyar háztartás asztalára kerül friss zöldség, gyümölcs. A legtöbben paprikát, paradicsomot és banánt vesznek. Zöldséget nagyjából hetente, gyümölcsöt pedig másfél hetente vásárolunk.

A GfK Hungária hazánkban egyedülálló felmérést készített a friss zöldség-gyümölcs kategóriáról. Az Agrár Európa Kft.-vel közös, most megjelent tanulmányból kiderül, hogy költések tekintetében ez a második legnagyobb élelmiszer kategória, amelyért éves szinten 226 milliárd forintot fizetünk ki.
Összmennyiséget tekintve gyümölcsből almát és dinnyét, zöldségből burgonyát veszünk a legtöbbet. Élelmiszervásárláskor arra helyezzük a hangsúlyt, hogy egy termék megérje az árát. Többen vannak, akik előbb a termék árát nézik meg, mint azok, akik az eredetét.


Ha túlsúlyos a gyermek - egyszerû elhízás vagy genetikai probléma?

2011. június 20.

A gyermekkori elhízás legfontosabb okait és kockázatait, valamint a lehetséges megelõzési módokat Dr. Krivácsy Péter, a Budai Egészségközpont csecsemõ- és gyermekgyógyász szakorvosa mutatja be.


A mai társadalomra jellemzõ helytelen táplálkozás és mozgásszegény életmód súlyosan rányomja a bélyegét egészségünkre, gyermekeinkre nézve azonban még nagyobb veszélyt jelent. A fejlõdõ szervezet számára kiemelten fontos a – többnyire szülõi minták alapján tanult – megfelelõ táplálkozás és a rendszeres mozgás.


Evészavar: hasznos a csoportterápia

2011. március 04.

Evészavar: hasznos a csoportterápia


Az evés zavarainak két klasszikus formáját ismerjük. Egyikük a kóros lesoványodással járó anorexia nervosa, a másik pedig a túlevési rohamokkal és önhánytatással jellemezhetõ bulimia nervosa. Az evészavar a fiatal felnõtt nõk 1-4%-át érintik.


Az étlapon feltüntetett kalória nem befolyásol

2011. február 16.

Az amerikaiakat nem befolyásolja a menükön feltüntetett kalória


A gyorsételek kalóriatartalma az amerikai vásárlók szeme elõtt van egy ideje, ám úgy tûnik, sem a felnõttek, sem a kamaszok menüválasztását nem befolyásolja - állapította meg egy amerikai felmérés.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...224225226...277