Információk, érdekességek

Miért beteg a magyar?

2010. augusztus 06.

A legbetegebb nemzetek közé tartozik Európában a magyar – állapította meg nemrégiben a WHO.


Rajtunk kívül Bulgária és Románia „dicsekedhet" még ilyen eredménnyel, és ez különösen annak fényében elkeserítõ, hogy ahogy egy, a WEBBeteg.hu megbízásából a Szinapszis Kft. által készített, 1000 fõs felmérésbõl kiderült: honfitársaink hajlamosak a külsõ körülményekre hárítani egészségük romlását. Az egészségtudatosságra és a saját felelõsségünk fontosságára dr. Babai László, az Oxygen Medical prevenciós szakértõje hívta fel a figyelmet.


A halolaj a szájüreg betegségeit is gyógyítja

2010. március 03.

A halak húsában található omega-3 zsírsavak az ínygyulladás és hasonló, szájüregi folyamatok megelõzése szempontjából is fontosak.

 


Egy új vizsgálat szerint, amelynek eredményeit a Molecular Oral Microbiology közölte, a halak húsában található omega-3 zsírsavak az ínygyulladás és hasonló, szájüregi folyamatok megelõzése szempontjából is fontosak. Ezekrõl a természetes anyagokról már számos vizsgálat bizonyította, hogy jelentõs szerepet játszanak a szív- és érrendszeri betegségek, illetve rosszindulatú daganatok megelõzésében.

 


Fiatalító tippek!

2010. február 28.

A legtöbb nõ mindent megadna azért, hogy ismét olyan üde, szép lehessen, mint húszas évei elején. Bár az idõ kerekét visszaforgatni nem lehet, de annak haladását lassítani igen.
 

 

Idõt és energiát kell szentelnünk magunkra, hiszen a befektetett energia idõvel sokszorosan megtérül.
 


Fogyókúra minden áron?

2010. február 01.

A monoton táplálkozás, egyoldalú diéták nem tudják ellátni a szervezetet mindazzal, amire annak szüksége van. Tegye változatossá a napi menüt, és szervezete köszönetet mond érte. A fogyás érdekében "lecsupaszított", monoton táplálkozás hosszú távon hiánybetegségekhez, fáradtsághoz, stresszhez vezet...

 

 

A monoton táplálkozás következménye a fáradtság, a stressz.
A változatos táplálkozással nem csak szervezete kapja meg mindazt, amire szüksége van, hanem lelke is. Mert enni jó...


Az immunrendszer védelmében

2010. január 18.

A boldogság és az elégedettség a legbiztosabb módja annak, hogy megerõsítsük immunrendszerünket és egészségben éljük le életünket. Éljünk a végtelen szabadság nyújtotta lehetõségeinkkel! Örüljünk az életnek, annak a lehetõségnek, amelyet nyújt, ne rágódjunk feleslegesen apróságokon, kacagjunk szívbõl.

 

 

Immunrendszerünk feladata a testünket a külvilágtól elválasztó határfelületeken - a bõrön, illetve a légutak és a bélcsatorna nyálkahártyáján - keresztül bejutott idegen anyagok, kórokozó baktériumok, vírusok és gombák – összefoglaló néven antigének (immunreakciót kiváltó anyagok) – felismerése és ártalmatlanná tétele.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...116117118...152