Információk, érdekességek

Mit egyek, ha pajzsmirigybetegségem van?

2011. október 22.

A pajzsmirigybetegségek gyógyszeres kezelése mellett a beteg is sokat tehet állapotának javulásáért. Tudatos odafigyeléssel és étrendi változtatásokkal a terápia hatékonysága növelhető.

Az európai lakosság körében a pajzsmirigy betegségei népbetegségnek számítanak, mivel a teljes lakosságban a csökkent működés 4,4%-ban, a fokozott működés 1,4%-ban fordul elő. A betegség a páciens panaszainak kikérdezése, vérvizsgálat – a hormonszintek ellenőrzése – és fizikai vizsgálat, esetleg pajzsmirigy ultrahang segítségével diagnosztizálható. Nem megfelelően működő pajzsmirigy esetében a beteg tünetei gyógyszerek segítségével, a hormonszint beállításával kezelhetők. Emellett azonban javasolt néhány életmódbeli változtatást is bevezetnünk a panaszok enyhítésére.


Scleroderma - gyógyíthatatlan bőr- és ízületi betegség

2011. október 19.

A scleroderma két görög eredetű szóból származik: a „sclero” jelentése kemény, a „derma” jelentése pedig bőr. A betegség egyik legszembetűnőbb tünete a bőr megvastagodása. A megbetegedésnek többféle fajtája ismert.


Prosztatagondok - Otthon is elvégezheti öndiagnózis tesztjét!

2011. október 19.

prosztataGyógyszertárakban is elérhető a prosztatarák szűrésére alkalmas, otthon elvégezhető öndiagnosztikai teszt. Ennek a terméknek a segítségével a vérből lehet kimutatni a prosztata-specifikus antigén (PSA) mennyiségét, mely felvetheti a rosszindulatú folyamat lehetőségét.

Le a szeméremmel!

Ne lapozzanak tovább és ne dugják a fejüket a homokba, mert a prosztata problémák nemcsak a reklámokban szereplő Kovács Józsefeket érintik. Beszéljünk róla és előzzük meg a súlyosabb problémák kialakulását!


A legjobb gyógyszer a csontritkulásra: az életmód

2011. október 15.

Azok a nők, akiket csontritkulással diagnosztizálnak, hajlamosak azt gondolni, hogy ettől kezdve minden mozgásfajtától óvakodniuk kell, mert így előzhetik meg legkönnyebben a töréseket. A valóság azonban éppen az ellenkezője - az összefüggésekről dr. Dobos Márta, az Oxygen Medical holisztikus szemléletű ortopéd szakorvosa beszél.


Pikkelysömör - tünetek és kezelés

2011. október 10.

Vörös, vaskos, pikkelyes foltok, melyek elsősorban a térdeken, könyököknél, fejbőrön és a testhajlatokban jelentkeznek. Mit tegyünk, hogyan védekezzünk a pikkelysömör makacs, kiújuló tünetei ellen?


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...175176177...239