Információk, érdekességek

Őszi hajhullás: okok, módszerek

2011. szeptember 18.

Nőknél hormonális változások és stressz is hatására is erősödhet a hajvesztés.

A haj folyamatosan megújul, bizonyos időszakokban, főként ősszel és tavasszal intenzívebb hullást is tapasztalhatunk. Nőknél hormonális változások és stressz is hatására is növekedhet a kihullott hajszálak mennyisége. A hajhullás okairól és a kezelési lehetőségekről dr. Vincze Ildikó, a Budai Allergiaközpont bőrgyógyász-kozmetológusa ad felvilágosítást.


Enyhítse a depresszió tüneteit!

2011. szeptember 17.

A mozgás szinte második gyógyszerként hat a depresszióban szenvedő betegekre, akik egy megfelelően kialakított életmóddal jelentősen enyhíthetik a tüneteiket. Az összefüggésekről dr. Babai László, az Oxygen Medical életmód orvosa beszélt.

Az UT Southwestern Medical Center kutatói publikálták azt a tanulmányt, amely szerint mind a közepes, mint az intenzívebb napi mozgás szinte antidepresszánsként hat azokra a páciensekre, akiknél a gyógyszerek nem hoztak teljes javulást. Már a The National Institute of Mental Health korábbi kutatásai is megállapították, hogy a rendszeres fizikai aktivitás a megfelelő kezeléssel kombinálva a súlyos depresszió tüneteit is enyhítették.


A pitvarfibrilláció könnyen szélütéshez vezethet

2011. szeptember 16.

ekgSzabálytalan szívverés, légszomj, szívdobogásérzés. Ez a pitvarfibrilláció. Aki pitvarfibrillációban szenved, ötször nagyobb esélye van, hogy szélütést kapjon.

Ne adjon esélyt a stroke-nak!

A felnőttek körében a pitvarfibrilláció számít a leggyakoribb szívritmuszavarnak. Ahogy azt Dr. Kiss Róbert Gábor, a Magyar Kardiológusok Társaságának leendő elnöke elmondta, ma Magyarországon megközelítőleg 130-150 ezer embert érint a betegség, azonban feltehetően ennek kétszerese is lehet a betegek száma azokkal együtt, akiket eddig még nem diagnosztizálnak. Ez úgy fordulhat elő, hogy a pitvarfibrilláció jellemzően az a betegség, amely nem okoz látványos tüneteket, és így nehezen felismerhető. Statisztikai előrejelzések szerint az EU-ban a pitvarfibrilláló betegek száma 2050-re mintegy 2,5-szeresére nőhet.


A kiégés lassan halálos betegséggé fajul

2011. szeptember 13.

Ha kiégésről van szó, a szakemberek már népbetegségről beszélnek. Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) egyik legfrissebb felmérése szerint a kiégés (burnout) 2030-ra első helyen fog állni a leghalálosabb betegségek között, megelőzve a szívinfarktust és az AIDS-t is. A betegségnek gazdasági hatásai is jelentősek, Nagy-Britanniában 4 millió, az USA-ban pedig 550 millió munkanap vész el (az összes munkavállalóra vetítve) a kiégés miatt.


Népbetegségünk: a reuma

2011. szeptember 12.

Nemrég felkeresett Kovácsné, aki néhány éve reumában szenvedett - elsősorban a vállizmokban és a jobb könyökben léptek fel fájdalmak. Nyáron kevesebb baj volt velük, de már az első hidegebb napokban megkezdődött nyomorúsága, metsző fájdalmakról panaszkodott. Ehhez a betegséghez saját bevallása szerint nemcsak a jéghideg víz és az izomzat túlterhelése járult, amit munkája során kellett elviselnie, hanem a helytelen táplálkozás is.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...178179180...239