Információk, érdekességek

Sör, bor, pálinka…és a másnaposság

2008. július 13.

Az alkohol különleges anyag. Fogyasztása okozhat élvezetet, de ugyanakkor szenvedést is: káros hatást gyakorolhat az egészségre, a családi életre, a munkára. A kérdés tehát az, hogy megtaláljuk-e az egyensúlyt, és hallgatunk-e józan eszünkre?

 

Fontos, hogy ismerjük az alkohol hatásait.

 

 


Önmagát megsemmisítõ vakcina

2008. július 13.

Új típusú, a szervezetben önmagát megsemmisítõ vakcinát fejlesztettek ki amerikai kutatók.

 

Genetikailag módosított szalmonellabaktériumot használtak hordozónak, amelybe egy kis darabot helyeztek el a streptococcus baktérium genetikai állományából - tudatják a Proceedings of the National Academy of Sciences címû tudományos folyóiratban megjelent tanulmányukban az Arizonai Állami Egyetem kutatói.


Klasszikus körömápolás

2008. július 11.

A selymes fényû, sima, ívelt formájú, ápolt köröm festés nélkül is dísze a kéznek...

 

...Ám, mert körmeink folyamatosan növekednek, foglalkozni kell velük. Szánjunk ezért rá hetente legalább egyszer elegendõ idõt.


Sok esõ, sok gyilkos galóca

2008. július 11.

Július elsõ hetében három gombamérgezés is történt, amelyre évek óta nem volt példa.

 

A meleg, csapadékos idõjárás kedvez a gombák növekedésének, és ilyenkor sokan mennek az erdõbe, mezõre gombázni. A tapasztalatlan gyûjtõk azonban nem ismerik fel a mérgezõ gombákat. Az egyik legveszélyesebb a gyilkos galóca, amely a legsúlyosabb, gyakran halálos mérgezéseket okozó nagygombák közé tartozik. Magyarországon széles körben elterjedt, kalapja leggyakrabban zöldes árnyalatú, míg lemezein és a tönkjén a fehér szín dominál. Könnyen összetéveszthetõ más galócákkal vagy az erdõszéli csiperkével.


A sovány tej védi a vesét

2008. július 10.

A sovány tejnek, joghurtnak az ereket kedvezõ módon befolyásoló hatását több korábbi vizsgálat is igazolta.

 

Azoknak, akik felnõtt korukban is naponta megisznak egy pohár zsírszegény tejet, ritkábban károsodik a veséje, mint a sovány tejtermékeket nem kedvelõknek. Az amerikai és norvég kutatók vizsgálatának legújabb eredményeit az American Journal of Clinical Nutrition címû szakfolyóirat közölte.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...376377378...450