Információk, érdekességek

A sörivókhoz jobban vonzódnak a vérszívók?

2008. július 09.

A népi praktikáknak ellentmondva a fokhagyma segítségével maximum az asztalszomszédunkat tarthatjuk távol magunktól.
 
Vannak olyan szerencsések, akiket elkerülnek a nõstény szúnyogok, sokaknak viszont az egész nyáresti pihenését megkeseríti az ellenük folytatott harc. Gyakorlott kirándulók és elszánt hobbihorgászok már praktikák tömegét fejlesztették ki az idegesítõ zümmögõ lények és árnyas lombokat kedvelõ társaik, a kullancsok ellen, de vajon gondol-e bármelyikünk is arra, hogy egy felszabadult játszótéri homokvár-építés, egy kerti sütögetés közben, vagy egy városi parkban is szabad prédái vagyunk a veszélyes vérszívóknak?

A szex segít az erekciós zavarokon

2008. július 09.

Sok szexszel csökkenthetõ az idõsebb férfiak erekciós zavara.

 

Az idõsebb korban is megõrzött aktív szexuális élet csökkenti az erekciós rendellenességek kialakulásának kockázatát - állapították meg finn kutatók. Az ezer, 55 és 75 év közötti finn férfit öt éven át követõ vizsgálat során kiderült, hogy azoknál, akik ez alatt az idõszak alatt rendszeresen éltek szexuális életet, kevesebbszer fordult elõ erekciós probléma. Ezért a kutatók arra biztatták az idõsebb férfiakat az American Journal of Medicine címû orvosi szaklap júliusi számában, hogy maradjanak aktívak szexuális téren.


A géneken is múlik, hogy hat a gyógyszer!

2008. július 08.

Vannak olyan betegek, akiknél a sztatin készítmények hatása csak kis mértékben érvényesül.

 

Egy genetikai változás magyarázhatja, hogy különben hatékony koleszterincsökkentõ gyógyszerek bizonyos betegeknél nem eléggé hatásosak. A fontos tudományos fölismerést a szívgyógyászat legismertebb folyóirata, a Circulation közölte.


Egészséges táplálkozás: már gyermekkorban el lehet rontani!

2008. július 08.

A fejlõdésben levõ gyerek egészséges étrendjébõl a fehérjék, a szénhidrátok és a zsírok sem hiányozhatnak.

 

Valamennyi tápanyagra szükségük van, azonban korántsem mindegy, melyikbõl mennyit fogyasztanak, hiszen például a túlzott szénhidrátbevitelt, azon belül is fõként az egyszerû szénhidrátbevitelt (cukrok, édességek, fehér liszt) a szervezet nem tudja hasznosítani és zsír formájában raktározza el.


Ha már tej, legyen zsíros vagy olcsó

2008. július 07.

A light üdítõk kedveltebbek a nagy városokban, mint a kis településeken, a nagyon szegények és a nagyon gazdagok nem ezt választják.

 

Az idei elsõ három hónapban tovább bõvült a tejet fogyasztó háztartások köre, ám ritkult a vásárlások gyakorisága. Az elsõ negyedévben megállt a light tejek szegmensére korábban jellemzõ növekvõ tendencia, míg a kimért tejek iránti kereslet – fõként az árnak köszönhetõen – bõvülésnek indult. Az üdítõital piacon is fontos „light" termékek piaci részaránya az elmúlt öt évben emelkedett, bár ezek az italok még mindig a piac kis részét adják.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...377378379...450