Információk, érdekességek

Percek alatt gyógyítható az alkoholizmus?

2008. június 16.

Alig tíz perc alatt megszüntethetõ az alkoholvágy az emberi szervezetben is megtalálható, GDNF elnevezésû fehérje segítségével, legalábbis patkányoknál.

 

Az állatkísérletek eredményei bíztatóak, mert az embereknél és a patkányoknál nagyon hasonló módon alakul ki a függõség a különbözõ anyagoktól, például az alkoholtól - állítják a Kaliforniai Egyetem tudósai. Dorit Rot és munkatársai közvetlenül a középagy úgynevezett ventrális tegmentális területébe (VTA), a jutalmazó rendszerben központi szerepet játszó agyterületbe injekciózott GDNF-proteinnel sikerrel szüntették meg az alkoholra rászoktatott kísérleti patkányok függõségét.


Egykori bajnokaink egészség­ügyileg is felkészültek az olimpiára

2008. június 15.

Koko, Czene Attila, Rózsa Norbert és Fábián László is beoltatta magát hepatitis ellen

 

 Az olimpiára utazóknak június második hetében már mindenképpen gondolniuk kell arra, hogy felkészüljenek egészségügyi szempontból is a világversenyre. Kínában ugyanis több, komoly járványos megbetegedés is elõfordul, sõt, az ország vezeti a világ hepatitis fertõzöttségi listáját.


Csökkentek a vérkészletek Budapesten

2008. június 15.

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) június 12-14. között várja a véradókat.

 

A toborzásra azért van szükség, mert a nyár elejére csökkentek a vérkészletek Budapesten.


Felfüggesztett fogházbüntetés egy békéscsabai orvosnak

2008. június 14.

Az ítélet nem jogerõs, a vádlott és védõje, valamint az ügyész három nap gondolkodási idõt kért.

 

Három év próbaidõre felfüggesztett, másfél év fogházbüntetésre ítélte a Gyulai Városi Bíróság azt a békéscsabai szülész-nõgyógyász orvost, aki egy penicillinérzékeny nõnek penicillininjekció beadásáról döntött; az ítélet nem jogerõs - tájékoztatta az MTI-t a Békés Megyei Bíróság sajtószóvivõje szerdán.


Étkezés étteremben - hízás nélkül

2008. június 14.

Jó tanácsok az étteremben étkezõknek

 

Ebéd a kollégákkal, hivatalos fogadás, vacsora a barátokkal. Vagy éppen nyaralás, új ízek kipróbálása, éttermekben üldögélés, fagyizás, cukrászdajárás, nagy vacsorák, kellemes reggelik, stb... Amikor valaki aktív, mozgalmas életet él, nehéz ellenállni a kísértésnek...Hogy mégis sikerüljön tartania magát a tervbe vett fogyókúrához, fogadja meg tanácsainkat, amelyek segíteni fogják abban, hogy könnyû - "veszélytelen" - menüket válasszon egy rendezvényen vagy egy étteremben.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...385386387...450