Információk, érdekességek

Hordjunk napszemüveget! 1. rész

2007. június 24.

Hordjunk napszemüveget!De milyen színût és milyen formájút? 

Itt a nyár, és lehet, hogy még mindig halasztgatjuk a napszemüveg vásárlást? Ha így van, ne tétovázzunk, hanem döntsünk végre! Lencse, védelem, keret, szín... számos tényezõre tanácsos figyelnünk. Az alábbiakban a leggyakrabban felmerülõ kérdésre válaszolunk és reméljük, segítségükre lehetünk egy megfelelõ napszemüveg beszerzésében.


Tényleg rózsát terem a türelem?

2007. június 22.

- vagy inkább gyengeséget?

Mindnyájunkkal elõfordul, hogy különbözõ élethelyzetekben elveszítjük a türelmünket. Pedig ez lehet a végsõ kétségbeesés jele is, és nem segíti elõ a problémák megoldását. Hiszen az esetek túlnyomó részében a türelem hozzájárulhat, hogy jobban éljünk meg a konfliktushelyzeteket. A türelem gyakorlásának azonban megvannak a határai, melyeken túllépve gyengeség, erõtlenség uralkodhat el rajtunk, netán apátiába eshetünk. Ahhoz, hogy a túlzott türelmesség ne a "nekem minden mindegy" gondolkodásmódot eredményezze, tudnunk kell, hogyan tartsuk meg a helyes mértéket. És szükség lehet bizonyos mennyiségû türelmetlenségre is...


Aszpirin a rák ellen?

2007. június 22.

A fejfájósok "szerencsésebbek"? 

A fejfájástól szenvedõk számára talán vigaszt nyújthat az a kutatási eredmény, mely szerint az aszpirint rendszeresen használók körében alacsonyabb a rákos megbetegedések elõfordulásának aránya.


Mit rejt a mélyhûtõnk?

2007. június 20.

Mit rejt a mélyhûtõnk?A mélyhûtéssel konzervált élelmiszer tápértéke, íze csaknem ugyanolyan marad, mint a frissé, de csak akkor, ha megfelelõ készülékkel rendelkezünk, továbbá ha aprólékos és szakszerû felkészülés elõzi meg a fagyasztási mûveletet.

 

A mélyhûtõbe, melyet már 6-8 órával az eltevés elõtt a leghidegebb fokozatra (-24 °C) kell állítani, kizárólag friss, jól megtisztított, illetve megmosott és lehûtött ételek kerülhetnek. Ellenkezõ esetben nem biztos, hogy az, amit eltettünk, a felolvasztás után is fogyasztható lesz. A hideg ugyanis nem sterilizál: nem pusztítja el, csak fékezi a romlást okozó baktériumok és enzimek hatását.


A lélek láthatatlan erõközpontjai

2007. június 17.

Az általános keleti elképzelés szerint az emberi testhez rendelve hét olyan fõ erõközpont van, amely az egyetemes energia befogadására és szétosztására szolgál. Szanszkrit szóval, külalakjukra és mozgásukra is egyszerre utalva csakrának (keréknek) nevezik ezeket.


A csakrák az energiát különbözõ energiavezetékeken szállítják az egész test rendszerében. Egyes õsi tibeti és indiai szövegek 72 000 kis vezetéket említenek, míg mások szerint a számuk akár 350 000 is lehet. Ahol legalább huszonegy csatorna találkozik, ott alakultak ki a fõ erõközpontok, míg ahol az energiaszálak csak tizennégyszer keresztezik egymást, ott találjuk a mellékcsakrákat. Léteznek sokkal kisebb örvények is, s úgy tûnik, e helyek a kínai tûszúrásos orvoslásban is ismert meridiánokhoz és akupunktúrás pontokhoz kapcsolódnak.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...432433434...461