Információk, érdekességek

A kevesebb több lehet, a mellrák gyógyításában

2006. június 08.

Amerikai és brit kutatók úgy vélik, kevesebb sugárkezelés, de nagyobb dózisban jóval hatékonyabban tudná gyógyítani a mellrákot.

A jelenlegi 25 kisebb adagba elosztott sugárterápiánál jobban meg tudná előzni a visszaesést, ha az alkalmankénti dózisok nagyobbak lennének, ám csak tizenháromszor részesülnének a betegek kezelésben. Ezzel nem csak egyszerűsödne, de olcsóbbá is válna a gyógyítás. A kutatók tíz évig folytattak vizsgálatokat a brit Cancer Research UK Rákkutató Intézet megbízásából, eredményeiket a Lancet Oncology orvosi lapban publikálták.


Hajunk tavaszi gondozásáról

2006. június 07.

A téli hónapok elmúltával gyakran vesszük észre, hogy hajszálaink állománya károsult, töredezik, végei felrostozódnak, a hajszálaink elvékonyodnak.

 

Sokszor hajlamosak vagyunk a tavaszi fáradtságunkra, vitaminhiányunkra fogni ezen jelenségek okait.


Energia csokoládéból

2006. június 06.

Baktériumokkal termeltet elektromos energiát csokoládégyári hulladékból egy brit mikrobiológus.

Új gyógymódok reménye a bioinformatikától

2006. június 04.

Kialakulóban egy új tudományág, a bioinformatika...

 

A szakemberek 15-20 milliárd forintra becsülik a debreceni Pólus program egyik részét, a Szilícium-mező Regionális Informatikai Tudásközpont (RIT) elnevezésű kulcsprojekt költségeit, amely az Európai Unió támogatására is számít. Sipiczky Mátyás, a Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok elnöke elmondta, a genetika is rászorul a számítógépek segítségére és már új tudományág, a bioinformatika is kialakulóban van.


Mindenki ugyanazért horkol

2006. május 31.

A Chest orvosi lapban közölt kutatások szerint, bármilyen hihetetlen is ez a nők számára, ők is ugyanolyan mértékben, és ugyanazokból az okokból horkolnak, mint a férfiak.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...452453454...461