Információk, érdekességek

Cigaretta: a legális kábítószer

2006. május 31.

Egy kanadai online napilapban megjelent cikk szerint a dohányzás ugyanolyan erős függőséget okoz, mint a heroin vagy a kokain, a különbség tulajdonképpen csak annyi, hogy míg ez utóbbiak tiltott szerek, a dohányzás legális.

Az aszpartám nem okoz rákot!

2006. május 29.

A legfrissebb vizsgálatok szerint a sokat támadott aszpartám mégsem okoz rákot. Az utóbbi években sokat vitatott kérdés volt az aszpartám és az aszpartám tartalmú élelmiszerek egészségre vonatkozó hatása.

 

Számtalan hír taglalta a daganatos betegségeket előidéző hatását, amely miatt hosszú évekig tartó, nagy létszámú kutatást végeztek ennek a kérdésnek a kiderítésére.


Hal gyógyszer helyett

2006. május 23.

A Laval-i Egyetem egy kutatása egészen megdöbbentő eredményeket hozott a cukorbetegség tekintetében: a hal nemcsak hogy jó a cukorbetegség ellen, de néhány halfajta fogyasztása még a gyógyszereknél is hatékonyabban segít a betegeken.

Az időjárási frontok

2006. május 20.

Nekünk kell hozzájuk alkalmazkodni, védekezni. A Kárpát-medencében évente körülbelül 120 front alakul ki. Ezek zöme tavasszal jön létre. Honfoglaló őseink a frontok szempontjából nem egy nyugodt területet választottak.


A frontbetöréseket megakadályozni nem tudjuk.


A beteg érdekében

2006. május 19.

A politika sokszor hajlamos a gyógyszertárakat más kereskedelmi egységekkel egy kalap alá vonni. Mindezt persze nem akkor teszi, amikor a patika éppen például finanszírozási tevékenységet végez az állam helyett, vagy ellenőrzési funkciót lát el az Országos Egészségügyi Pénztárat kisegítve.


A gyógyszerész szakemberként segít a betegnek egészségügyi problémája megoldásában, magánvállalkozóként biztosítja a gyógyszerellátás e területének magas színvonalát, saját vagyonából előre hitelez az államnak a gyógyszerkasszához, ugyanakkor jogkövető köztisztviselőként tevékenykedik és ellenőrzési funkciót lát el.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...453454455...461