Információk, érdekességek

IBS: három betû, sok panasz

2010. március 04.

A szindróma leggyakoribb kiváltó okaként tartják számon a stresszt, mégsem tehetõ felelõssé önmagában.

 

 

A titokzatos hastáji tünetek okait a legtöbb esetben nem sikerül azonosítani. Az irritábilis bél szindrómától szenvedõ betegek diagnózisként sokszor kénytelenek az idiopátiás, vagyis ismeretlen eredetû jelzõt elfogadni, pedig a megfelelõ táplálkozás sokat javíthat állapotukon.


A csont-és-bõr anorexiások csontja zsírral van tele

2010. március 02.

A súlyosan alultáplált, legtöbbször fiatal nõk testében is sok a zsír, a csontjaikban.

 

 

Az egyik legkorszerûbb diagnosztikus módszerrel végzett vizsgálat meglepõ eredményeit a Journal of Bone and Mineral Research februári száma közölte. A mágneses rezonancia módszere néhány évtized alatt fejlõdött ki olyan mértékben, hogy az emberi test belsejébõl, fotográfiának megfelelõ képeket készítsen. Ez lehetõvé tette, hogy szerveinket, szöveteinket olyan részletességgel tanulmányozhassuk, ahogy nemrég még nem is remélhettük.

 


Hasznos vagy káros a stressz?

2010. február 27.

A stressz része mindennapjainknak: egy bizonyos határig aktivizál bennünket, és nagyszerû teljesítményekre ösztönöz, ugyanakkor az állandósult feszültség túlságosan igénybe veszi szellemi és fizikai teljesítõképességünket, s különbözõ betegségeket eredményezhet.


 
Teljesítményünk fokozására ösztönöz bennünket a pozitív stressz.
 


Felejtse el a fejfájást!

2010. február 26.

Életünk során legalább egyszer biztosan szenvedtünk már a fejfájás kínzó érzésétõl. A lakosság 40-50 százaléka pedig rendszeresen küzd különbözõ típusaival.

 

A fájdalomcsillapítók veszélyei

 

A krónikus fejfájástól szenvedõk gyakran esnek a fájdalomcsillapítók átmeneti enyhülést kínáló csapdájába, mely több szempontból is veszélyes lehet.


A stressz egészségügyi és gazdasági kárt okoz

2010. február 12.

A munkavállalók 14 százaléka szenved napi szinten a stressztõl, a depressziótól, a szorongástól.

 

 

Tíz év múlva a depresszió lesz a munkaképtelenség legfõbb oka Európában - állítja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) elõrejelzése. Ezt arra alapozzák, hogy egy uniós felmérés szerint a munkavállalók 14 százaléka szenved napi szinten a stressztõl, a depressziótól, a szorongástól.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...166167168...221