Információk, érdekességek

Mit vegyek fel?

2014. szeptember 10.

Az edzőtermek házirendjében a tiszta sportruházatot és a zárt sportcipőt kérik, de ez sokkal bonyolultabb ennél. Mi van akkor, ha már nincs időd vasalni, mi legyen, ha a megálmodott szín még a szennyestartóban figyel, mit tegyél ha a bejáratnál veszed észre, hogy otthon maradt a zoknid, vagy mi van akkor, ha ráment a pörkölt a felsődre (ez a legvalószínűbb)? Tudod mi van?? Az égvilágon semmi! Mindenki átesett már ezeken a pokoli megpróbáltatásokon, a lényeg az edzés. Ezért indultál el, csak elfelejtetted, hogy volt egy sokkal nagyobb célod! A fogyás, az izomnövelés, az egészséged és az állóképességed javítása vagy a betegségeid leküzdése. Sokan klubozgatásra használják az edzőtermet, és ez látszik is rajtuk. Ne feledd, dolgozni mész oda, mégpedig saját magadért! Viszont a ruha, amit viselünk nagyon sokat el is mond az emberről.

Mi van akkor, ha már nincs időd vasalni, mi legyen, ha a megálmodott szín még a szennyestartóban figyel, mit tegyél ha a bejáratnál veszed észre, hogy otthon maradt a zoknid, vagy mi van akkor, ha ráment a pörkölt a felsődre (ez a legvalószínűbb)?


Barnuljunk okosan!

2014. augusztus 19.

BarnuljunkTombol a nyár, ez pedig egyet jelent az egyre hosszabb ideig tartó napsütéssel, és a szekrény mélyéről előkerülő bikinikkel. Azonban mielőtt kifeküdnénk napozni, nem árt átnézni, mi kerül a strandtáskába, és megtenni a kellő óvintézkedéseket. Szakértőnk segítségével ésszerűen és az egészségre káros következmények nélkül adhatjuk át magunkat a barnító sugaraknak. 

Ha naptejet vásárolunk, fontos szempont, hogy ne keltsen zsíros érzetet, és ne tömítse el a pórusokat, de a leglényegesebb, hogy magas SPF (sun protection factor), azaz fényvédő faktorszáma legyen.

Ezért fontos az SPF szám

„Az SPF szám azt jelzi, hogy az adott termékkel mennyi idővel tovább maradhatunk a napon leégés nélkül, melyért az UVB sugarak felelősek. Természetesen ez az érték egyénenként, bőrtípustól függően változhat, és nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy például a homokról, vízről visszaverődő napsugarak, az izzadás és a sport miatt módosulhat”- árulta el Dr. Csernus Krisztina bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos, aki azt is hozzátette, a gyermekek, idősek és érzékeny bőrűek számára legalább 30-as faktorszámú napkrém szükséges! „A biztonság kedvéért érdemes nagyobb faktorral ellátott terméket beszereznünk, hiszen olyan súlyos következményektől óvhatjuk meg magunkat, mint a bőrdaganatok kialakulása, ráncosodás, korai bőröregedés, foltok, értágulatok megjelenése. Fontos, hogy legalább fél órával indulás előtt kend be magad, és lehetőleg vízálló naptejet vásároljunkl, hogy úszás közben is védve legyünk a napsugaraktól!”


Nyári divattrükkök férfiaknak

2014. augusztus 12.

Nincs könnyű dolgunk idén nyáron, hiszen egyik napról a másikra egész évszaknyit képes változni időjárásunk, rendkívül nehéz hozzá alkalmazkodni. Ezért is fontos, hogy a 2014-es nyári szezonban ismerjük azokat a trükköket, amelyekkel párunkat nemcsak praktikusan, de stílusosan is fel tudjuk öltöztetni.

Egy nyári reggelen alapvetően melegre és napsütésre készülünk, de olykor órák alatt képes lehűlni ősziesre az idő. Mi tehát az ideális öltözet, hogy ne érjen minket váratlan meglepetés a nap folyamán? A nyár egyik legújabb trendje például, hogy a férfiak a rövidnadrágot bátran kombinálhatják zakóval.


Miért járnak kevesebbet fodrászhoz a pesti nők?

2014. augusztus 07.

Ritkák a göndör fürtökA magyar nők többségének félhosszú a haja, amire alig tíz perce van reggelente, hogy rendbe tegye. Talán ezért is szeretnének praktikus, könnyen kezelhető frizurát, amelyért átlagosan két-három havonta járnak fodrászhoz – a fővárosban kicsit ritkábban. Erre a megállapításra jutott egy 50 ezer nő válaszait elemző felmérés. 

Ritkák a göndör fürtök

A válaszadók többségének (69 százalék) vékony szálú a haja, csak 31 százaléknak adatott vastag szálú és erős tartású hajkorona. A leggyakoribb az egyenes (57 százalék) és a hullámos (37 százalék) haj, göndör fürtjei mindössze a válaszadók 6 százalékának vannak.

A válaszok alapján minden második nő (52 százalék) félhosszú hajat visel. A nők 26 százalékának van hosszú, azaz 30 centiméternél hosszabb, és 22 százalékának van rövid, azaz 10 centiméternél rövidebb haja.


Karikás, táskás a szeme? Így kezelje!

2014. augusztus 02.

Karikás, táskás a szeme?Szemünk tényleg tükrözi érzelmeinket, már egyetlen pillantással is hihetetlenül sokat el tudunk árulni magunkról. Nem véletlen, hogy komplett szépségápolási és sminkelési iparág épült erre a területre, mindenki szeretné a legtöbbet kihozni a pillantásából. De, hogy mit kell tudni a szem alatti karikákról, táskákról, sötét foltokról és mit tehetünk ellene, arról a szépségszakértőt kérdeztük! 

Mit tehetsz a szem alatti karikák ellen?

A leggyakoribb esztétikai hiba a szemet illetően a sötét karikák megjelenése, amik valóban fáradttá, szomorkássá teszik az ember tekintetét. „A szem alatti elszíneződés nem csupán a kialvatlanság és a fáradtság jele. Alkati adottság, hogy ki mennyire hajlamos kialakulásukra. A vékonyabb bőr, a romló vér és nyirokkeringés, a kis erek átjárhatósága együtt hozzák létre a karikákat, melyek időnként betegségre is utalhatnak” árulta el Kürti Éva szépségszakértő, akit arról kérdeztünk, mi áll a sötét karikák hátterében, és mit tehetünk ellenük.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...818283...111