Információk, érdekességek

Hosszú combokra vágyik?

2014. július 18.

Hosszú combNem titok, hogy a comb-fenék rész feszesebbé tételéhez, és a narancsbőr megelőzéséhez, ill. megszüntetéséhez kevesebb zsírosat, cukrosat, sósat kell ennünk – és nem maradhat el a sportolás sem. Ez utóbbi esetében nem mindegy, melyik sportágat választjuk! Egyes mozgásfajták erősítik az ún. hosszú izmokat (pl. a comb belső részében lévőket), ilyenek: a tánc (klasszikus, modern, salsa, zumba), az úszás, a vízi torna, vagy a gyaloglás. És ne feledkezzünk meg a jógáról, valamint a pilatesről sem, melyek nyújtás útján dolgoztatják meg az izmokat. 

2 perces hideg zuhany

Tudjuk, hogy a hideg víz összehúzza a véredényeket és javítja a vérkeringést. Ha jobb a vérkeringés, a szervezetben könnyebben kiürül a „rossz helyeken” felhalmozódott folyadék. Az ilyen „drénezés” pedig csapást mér a narancsbőrre! Zuhanyozáskor tehát ne feledjük: a beszappanozás után először meleg vízzel, majd langyossal öblítsük le a bőrünket, végül hideg vízzel zuhanyozzuk le a lábfejünket és a lábikrát majd a térdtől felfelé a combok és a fenék irányában, közben több mint 2 percig szórjuk a hideg vizet erre a testtájékra is. Ezen „edzés” alatt számolhatunk 120-ig – így jobban telik az idő!


Galambos Dorináék megreformálják a hazai divatvilágot

2014. július 02.

Galambos Dorina és zenekara divatdiktátorrá vált. Az exkluzív Marianna Boutique új kollekciójának arcává választotta a Fonogram-díjas Mrs Columbo-t azzal a céllal, hogy együttes erővel megreformálják a hazai divatvilágot.

Az M Collection rendkívül egyedi és teljesen más stílust képvisel, mint amit eddig itthon megszokhattunk. Az első, vidám hangulatú divatfotókstílszerűen a város egyik kedvenc köztéri szobránál, Columbo hadnagynál és kutyájánál készültek.


Katus Attila elárulta titkait

2014. július 02.

Bár sokan azt gondolhatják Attila a tökéletes alak megszállottja, ez cseppet sincs így. Sokkal inkább azt vallja, hogy mindenkinek más áll jól, igaz ez az öltözködésre és a testalkatra egyaránt. A legfontosabb pedig az, hogy valaki jól érezze magát a bőrében.

A nők többsége általában elégedetlen a külsejével, különösen akkor, ha beköszönt a strandszezon. Ezzel a problémával Katus Attila világbajnok aerobik edzőt is gyakran felkeresik, aki bár csodákat nem ígér, mindig tartogat pár olyan gyakorlatot, amivel közelebb kerülhetünk az áhított bombaformához. Attila egyébként nem a tökéletes alak megszállottja, sokkal inkább azt vallja, hogy mindenkinek más áll jól. 

Katus Attila naponta találkozik olyanokkal, akik pillanatok alatt szeretnék a tavalyi szezon óta felszedett plusz kilókat eltüntetni. Az edző szerint csodák ugyan nincsenek, de látható eredményt akár 3 hét alatt is el lehet érni. A titok az elszántságban, a célirányos edzésben és a kiegyensúlyozott táplálkozásban rejlik. 


5 tipp, amivel fokozhatjuk a vitalitásunkat

2014. július 01.

vitamininfúzió

Vitaminokra, ásványi anyagokra mindig nagy szüksége van a szervezetünknek. Persze, mi is tudjuk és tapasztaljuk, hogy a mai rohanó világban, a munka- család- háztartás triumvirátusa mellett nem olyan egyszerű tartani magunkat az egészséges táplálkozás alapelveihez. Mégis igyekezzünk erre időt és energiát szánni, mert az egészségünknél nincs fontosabb. Napi ötszöri étkezéssel például egyenletes szinten tartható a vércukorszint, kilengések nélkül pedig jobban lehet koncentrálni és a közérzetünk is jobb lesz. 

1.Energiatipp: Málnás-diós turmix

  • Hozzávalók: 1/2 banán, 1/4 csésze dió, 1 csésze mandulatej, egy kis bourbon vanília, 1/3 csésze (fagyasztott) málna
  • Elkészítés: turmixgépben dolgozzuk el csomómentesre az összetevőket!

Tényleg árulkodik az arcunk?

2014. június 10.

Az első nyolc másodperc során eldől, hogy a másiknak bizalmat szavazunk, vagy ellenszenvesnek tartjuk. Elegendő megpillantanunk az arcát, és tudjuk, hogy kedvelni fogjuk, vagy sem. Vajon mi alapján hozunk ítéletet ilyen gyorsan?

Születésünk óta olvassuk, és értelmezzük az arcokat, méghozzá a találkozások első másodperceiben. Mindannyian használunk olyan kifejezéseket, mint „nyílt tekintet”, „zord ábrázat”, „entellektüel”, „tökfej”, „őszintének tűnik”, vagy „sunyi alak”. Még az olyan tétova kijelentések is, mint a „nem tudom mi, de valami nagyon nem tetszik nekem ebben az emberben” valószínűleg összefüggésbe hozhatók az adott illető arcával. 

Valamiért szimpatikus vagy!
A legtöbb információ, amely ilyen és ehhez hasonló kijelentésekre késztet bennünket, tudattalan. Az emberek négy perc alatt alkotják meg másokról alkotott véleményük 90 százalékát, és ennek 60-80 százalékát az arc, illetve a testbeszéd adja. Az első találkozás első másodperceiben már tudjuk, hogy az adott ember kedves, távolságtartó, agresszív, őszinte, vagy barátságos-e. 


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...828384...110