Információk, érdekességek

Rákmegelőző mellimplanatátum – új kutatások a mellrák ellen

2012. április 09.

mell

Magyar kutatónő vezette csoport nyert 100 000 dollárt a GE Rákellenes Healthymagination versenyén. A kutatónő amerikai kutatócsapata egy rákellenes, gyógyító tulajdonságokkal rendelkező mellimplantátummal nevezett a versenyre. Milyen ötleteket díjaztak, és azok hogyan tudják segíteni a mellrákkal küzdők életét?

Az innovációs díj öt nyertese által benyújtott ötletek elősegíthetik, hogy az orvosok korábbi szakaszban fedezzék fel a rákos elváltozásokat, pontosabb diagnózist állítsanak fel, és a lehető legjobb kezelést írják elő a beteg számára az adott rákos megbetegedés egyedi sajátosságai alapján. A healthymagination kezdeményezés célja, hogy olyan korai szakaszban lévő kutatásokat karoljon fel, amelyeket túl nagy üzleti kockázatok miatt kevés finanszírozóra találnak.


Első magyarországi kerekesszékes szépségverseny

2012. január 25.

Első magyarországi kerekesszékes szépségversenyFebruár 25-én, az Érthetően az Egészségért Alapítvány és az aktív kerekesszékeket gyártó Colours Rehab Kft. szervezésében rendezik meg az első magyarországi kerekesszékes szépségversenyt. A Miss Colours Hungary-hoz hasonló versenyek külföldön már évtizedek óta léteznek.

A kerekesszékes hölgyek számára is kiemelten fontos a szépség és a nőiesség, így nincs okunk arra, hogy másként tekintsük rájuk, mint ép társaikra" - mondták el a szervezők a sajóttájékoztatón. A verseny során a zsűri az egész személyiséget veszi majd figyelembe, azaz a megjelenés mellett fontos az elhivatottság, a rátermettség és kommunikációs készség is.

A szervezők olyan aktív kerekesszékes hölgyek jelentkezését várják, akik 2012. február 25-ig betöltik 18. életévüket és magyar állampolgárok.


Rövidfilmverseny az energiatakarékosságról

2012. január 23.

Mit tudunk tenni mi mindannyian a klímavédelem érdekében? Milyen hatást gyakorol életmódunk a környezetre? Hogyan tudunk otthon is energiát megtakarítani nagyobb beruházás nélkül? Miért kell nekünk is tennünk valamit? Az EnergiaKözösségek projekt keretein belül rövidfilm-készítési verseny indul 16 európai országban. Olyan filmeket várnak, amelyek a klímaváltozással és a háztartások energiafogyasztásának csökkentésével kapcsolatosak. A cél a háztartások energiamegtakarításának és az európai klímavédelemnek a népszerűsítése.


Kedves Gergő, Fruzsina, Nikolett, Laura és a Többiek !

2011. december 19.

Szívből gratulálunk Nektek és annak a közel 130 "rajzmesternek", akik melegséget hoztak alkotásaikkal a hideg mindennapokba.

Rajzaitokat naponta több tucat ember és emberke nézegette, csodálta és mutogatta melyik az övé a tesóé, baráté, osztálytársé.

Mi sem gondoltuk, hogy ekkora siker lesz.

Képeiteket 2012. január 06-ig még sokan megcsodálhatják, addig még kinthagyjuk a kincseiteket. Utána mindenki eldöntheti, hogy elviszi az alkotását vagy itthagyja és a Levendula Patika képtárát gazdagítja.

Lássuk hát a sorrendet... 

 

  1. Antal Gergő 

  2. Bátóczki Fruzsina

  3. Szűcs Nikolett

          László Laura különdíjazott


Az ajándékokat 23-án (pénteken) 13.00-16.00-ig lehet átvenni a Levendula Patikában.

 


Adventtől- Karácsonyig - Rajzpályázat Békésen a Levendula Patikában

2011. december 01.

Légy kreatív, mutasd meg a világnak benned rejlő szépséget!

A képeket készítheted ecsettel, ceruzával, filctollal, zsírkrétával, vagy akár ragasztva is.

A 200mg c-vitamin, amit minden beküldő megkap, szolgálja az immunerősítést és a jó közérzetet.

Az alkotásokat 2011.devember 11-ig várjuk a Levendula Patikába (Békés, Csabai u.15.)!

2011. dec.12-től töltjük fel a képeket és dec.20-ig lehet szavazni. Akkor pedig ne kíméljétek az egereteket és csak szavazzatok-szavazzatok a legszebb képekre a www.gondoskodo.hu oldalon!

3 legtöbb szavazatot kapott alkotás tulajdonosai 5-5.000,- Ft értékű Alexandra könyvvásárlási utalványt kapnak ajándékba 2011.dec.22-én

Fontos, hogy a művek A/4 méretben készüljenek és a lap hátuljára írjátok rá az alkotás
címét, név és lakcímeteket illtve valamelyik szülő aláírását.

A képeket folyamatosan kiállítjuk a Levendula Patikában.

Gondoskodással várunk
Jeszenszky Attila
Levendula Patika


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...678...9